Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1513244 puta)

Van mreže Gaara

• **
Odg: Meteo chat
« Odgovor #1860 poslato: 03. Maj 2016. u 19:34 »
Najbolje je da se ne gledaju naši kanali na TV-u, da se ne čitaju ni novine ni vesti po našim idiotskim sajtovima. Čim vidim neku idiotsku glupost i još gluplje komentare odmah razmišljam kako je neko glup da piše te stvari iili još gore da neko drugi poveruje u to, umesto da razmišljam o nečemu korisnom. Lepo je rekao IvkeBgd- cilj je ispiranje mozgova, da bi smo svi bili gluperde i da onda lakše manipulišu masom.

Van mreže Bart

« Odgovor #1861 poslato: 03. Maj 2016. u 22:11 »
Ma oni da privuku sto vise ljudi da otvori tu vest i tim brojem pregleda dobijaju vise para od reklama ali prelaze sve granice sta sve pisu...

Kako me ovaj ciklon podsetio na 2014. godinu, pre svega na ciklon Tamara, slicno mu je vreme javljanja dobro padavine 2 ili 3 i vise  puta manje i cini mi se da zahvatile manji deo zemlje nego tada , ovako laicki razmsljam se da je maj najpogodniji mesec za ovakve ciklone sa obilnim padavinama...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #1862 poslato: 11. Maj 2016. u 20:50 »
Dabogda crkli :grin:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže zec

« Odgovor #1863 poslato: 11. Maj 2016. u 20:58 »
Sve se poremetilo i izmestilo par stotina km severnije. :grin:

Van mreže Miki

• Starost: 28

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #1865 poslato: 13. Maj 2016. u 13:50 »
O moj Boze kakvi naslovi po novinama :facepalm:

Na osnovu dugorocne prognoze oni pisu da nas ocekuje najtoplije leto ikada . Nikad nekasne sa smesnim naslovima . Samo nek nastavi da bude ovoliko suvo i toplo :rofl:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #1867 poslato: 15. Maj 2016. u 00:32 »
Još napisali ''u julu nas očekuju uglavnom topli dani''. Ma ne, sneg će da pada u sred leta

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #1868 poslato: 15. Maj 2016. u 13:42 »
Ne znam dal neko vise lupa od AccuWeathera  :grin: Procitao sam njihova predvidjanja za leto  :laught: To sto oni predvidjaju moze i bilo koji clan sa foruma da predvidi  :D
Procitah u Blicu par komentara na tu vest,podelicu ih sa vama  :D :D :D
1.Ajde za pocetak da pogode za sutra  :tu: 2Taj accuweather ne moze da pogodi ni za danas popodne a ne za leto.. 3 Ovo je najveca istina,a ja bih dodao da ne mogu ni prognozu za JUCE  da pogode  :rofl: 4.Ja sam poceo vise da verujem u predizborna obecanja nego li u vremensku prognozu- ovaj je pobedio  :tu:

Van mreže Paun79

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #1869 poslato: 15. Maj 2016. u 23:17 »
Evo nekoliko slika Topčiderske reke od pre tacno dve godine. Slikano na danasnji dan 2014.:

Van mreže Bart

« Odgovor #1870 poslato: 16. Maj 2016. u 22:43 »
 ^^ Bilo ne ponovilo se, taj maj 2014 pre svega cikon Tamara i ona ledara jan-feb 2012. godine, su nesto najekstremnije  sto sam doziveo, naravno u meteoroloskom smislu...Mada i leta 2012,  2013 a i one 40-ice u  julu 2007.  su blizu toga...

Ahahahah kakav naslov, Smrz hahah  :rotf:

Naravno zalosno je kakvu je stetu napravio sneg ali ovakvi naslovi  su  :bang:
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #1871 poslato: 18. Maj 2016. u 09:20 »
Kratka, jasna, i uvek tacna vremenska prognoza:

screengrab

:laie:
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #1872 poslato: 18. Maj 2016. u 12:56 »
Moram da napisem kako mi je ova godina katastrofalna sto se tice meteoroloskih prilika.
Posle nestvarno toplog februara i letnjih dana u aprilu na red je dosao maj u kojem mi je hladno i ne osecam se prijatno.
Mozda ne bi bilo tako da nije bilo tog toplog perioda koji je poranio i nekako razbudio organizam (i prirodu) prerano.
Zaista mi ne prijaju ovakvi poremecaji u temperaturi.

Van mreže Sofronije

« Odgovor #1873 poslato: 18. Maj 2016. u 19:46 »
Moram da napisem kako mi je ova godina katastrofalna sto se tice meteoroloskih prilika.
Posle nestvarno toplog februara i letnjih dana u aprilu na red je dosao maj u kojem mi je hladno i ne osecam se prijatno.
Mozda ne bi bilo tako da nije bilo tog toplog perioda koji je poranio i nekako razbudio organizam (i prirodu) prerano.
Zaista mi ne prijaju ovakvi poremecaji u temperaturi.

+1  :/

Ako nesto znaci, ja jos uvek nosim vunene carape, sto je inace prvi put u novijoj istoriji (od 1970.) da u mesecu maju nosim vunene carape :( Tako da, mhm, meni je ovo jednostavno 'ladno! Onih par dana sam uzivao u "vrelih" 30 C i iskreno jedva cekam da osetim ponovo vrelinu kao 2007...
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Bart

« Odgovor #1874 poslato: 24. Maj 2016. u 15:18 »
Zaista nesvakidasnja pojava i veoma zanimljiva, nadam se da nema stete.... Al ovo je preterivanje...
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105

Van mreže Sofronije

« Odgovor #1876 poslato: 26. Maj 2016. u 00:45 »
Za sve "munjolovce" - udar snimljen kamerom sa 7000 fps  :O Fascinantno, zaista:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=QUIpltFo_fg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=QUIpltFo_fg</a>

Citat
Professor Ningyu Liu at the Geospace Physics Laboratory caught a beautiful lightning show from a recent storm. It’s recorded at 7000 frames per second and the playback speed is 700 frames per second.

Florida Institute of Technology / objavljeno juce.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #1877 poslato: 26. Maj 2016. u 11:50 »
Ne znam zašto uopšte kačite estofexove prognoze, odavno su oni izgubili svaki kredibilitet.
Šta reći za ovo danas. Ili su htjeli da ispadnu pametniji od modela, ili su na brzinu odradili prognozu i nisu obratili pažnju na ovaj dio Evrope. Da se razumemo, oni od ovoga ne zarađuju, ako nemaju vremena ne moraju da rade prognoze. Zadali su sebi jako težak zadatak, i ako žele da budu dobri u tome, moraju više vremena i pažnje da ulože.

Postali su katastrofalno loši. A na fejsu ima i još jedna stranica - Meteo Europe, tek njihove prognoze su hit!

Slažem se. Ja sam još pre 2-3 godine na forumu napisao da mi nije jasno zašto se svakodnevno ovde objavljuju Estofex-ove prognoze i maltene uzimaju "zdravo za gotovo" (lako je pronaći neke postove od pre par godina) kada to nije nikakva zvanična institucija a ni skup baš posebno odabranih eksperata (naročito za područje Balkana).
Što se tiče "mali milion" raznoraznih meteo-firmica koje "niču kao pečurke posle kiše" toga je bilo i biće ali kad-tad (ne)kvalitet se pokaže pa mnoge firme naglo nestanu kao što su i nastale -na meteo-tržištu (globalno, ne mislim na Srbiju) učestvuje veliki broj kompanija a to što neki misle da prognozu vremena "svako može da uradi za 5 minuta" je druga tema i generalno takav koncept uopšte ne smeta onima koji rade vrlo kvalitetno jer takva "konkurencija" im u suštini samo pomaže...

Van mreže Saobraćajna Kamera

• *
    • Saobraćajna Kamera
« Odgovor #1878 poslato: 28. Maj 2016. u 11:01 »
Da dižemo neki alarm za sutra?

TT

Beograd

youtube.com/user/saobracajnakamera

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #1879 poslato: 28. Maj 2016. u 13:47 »
^^ Za sutra može i ne mora, za ponedeljak bi bilo veoma poželjno. Napisaćemo nešto na sajtu večeras verovatno.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm