Ova tri su moja omiljena ne mogu da se opredelim koji je gluplji
Ja bih mogao da ga preuzmem ali malo da modifikujem... Nista ne dolazi sa jugozapada (ovde)
Meni ne smeta sto nevreme ne dolazi al sto nece ni obicna kisa, desavaju se izuzeci naravno... Ovde je tako iz svih pravaca osim severozapada, dobro i juzno jugoistocno da nekad nesto ali ona su redja...A i dodje nesto sa JZ skoro uvek ali obicno je u pitanju, visoka oblacnost ili vreli africki vazduh i to je nesto
Ne mogu a da ne zapazim Milosev potpis...jun 131.7mm a moj jun 26mm jeste ovih 30ak li 40ak mm od pre dva dana nisu bas dobrodosli ali ipak razlika velika...A sada je najpotrebnija kisa..
Ubedljivo najače oluje sa znatno obilnijim pljuskovima u odnosu na ostale pravce su mi dolazile sa jugozapada...
Možda ne dolaze tako često pa se stiče utisak da nikad ništa ne dođe
... ali kad dođe, onda se bog sruči na zemlju, i ono što je zanimljivo te najače oluje sa jugozapada dolaze uglavnom u sušnijim godinama ili kada nema kiše neki duži vremenski period... pošto sa sušom da kažem još ne kuburimo baš tolko verovatno nas zbog toga i neće iz tog pravca:).
I sa severozapada zna da bude gadno naročito kada oluje dolaze u sklopu hladnog fronta.
Severoistočnu struju neću ni da spominjem, izuzetak je jedino bio maj 2007god. kada sam imao 2 ili 3 oluje sa obilnim pljuskovima i grmljavinom u pomenutoj struji... samo u periodu od 16-tog do 27-og maja je palo 130mm naravno ne sve u severoistočnoj struji.