@Joe I sam si se dobro ogradio - da je bilo tako u par slučajeva kojima si prisustvovao. Baš u tom periodu kada si boravio ovde, "potrefilo" se da su takve situacije bile česte. Naravno, kada se radi o temperaturama koje su sasvim granične (vrlo bliske 0°C) - svedok sam bio dosta puta da na vidikovcu na Bežaniji (oko 110 mnv) bude više snega nego ~35 m niže.
Moj komentar se odnosio više na tvoju repliku Milošu, jer mi se učinilo da si svoje iskustvo za vreme boravka u BG-u (i te jedne zime) pomalo uopštio i na te zimske sezone kada je bilo dosta snega u BG-u, a koje je on pomenuo. Sećam se i ja tih zima, dešavalo se da je palo dosta više snega u BG-u nego npr. u NS-u. I to ne vezano prevashodno za nadmorsku visinu, već pre svega za raspored i količinu padavina. Bilo da si poredio NBG i NS, ili Vračar i NS.
E sad naravno, jasna mi je i tvoja poenta - bilo bi idealno da su stanice na što približnijoj nadmorskoj visini za poređenje BG-a i NS-a (ili bilo koja dva druga grada), ne bi li se redukovao, tj. eliminisao u potpunosti taj faktor razlike u nadmorskoj visini (zbog onih "graničnih" situacija kada taj faktor bitno utiče).
Što se tiče sledećeg:
Elem, i dalje tvrdim da se nikad nije desilo da Vraćar ima 20+cm snega, a Rimski Šančevi u NS 0cm, što je bila replika ustvari na konstataciju da se to desilo.
Za to je ipak najpoželjnije da se "zaviri" u podatke, možda i jesi u pravu!
Na kraju da ti se zahvalim - drago mi je ako nalaziš neke zanimljive informacije u mom "pisaniju"!