Ja ne znam gde da smestim ovaj komentar, ali hajde posto ima delimicno veze sa "meteorologijom" stavicu ga u meteo chat. Citat jednog komentara sa B92 i to na vesti o dinosaurusima hahahahaha. Stvarno ima svakakvih hajde da kazem ljudi, da ne vredjam. Kakvih sve ideja ima kod ljudi, i to jako cesto na temu klime i nauke, ja sam se zaprepastio, ali ovo je najbolje do sad.
Citat nekog lika:
Odete na sajt hidrometeoroloskog zavoda Srbije, idete na aktuelni podaci, pa na Automatske meteoroloske stanice, izaberete Kosutnjak i dobijete grafikone, jedan grafikon prikazuje intenzitet Suncevog zracenja u W/m^2, to su vati po metru kvadratnom.Izaberite da se prikazu vrednosti za prethodnih sedam dana.Videcete da je poslednjih dana ta vrednost dostizala maksimum oko 700, svaki dan, OSIM ponedeljka.Na taj dan 20. Mart, intenzitet je dostigao vrtoglavih 942 W/m^2.To je vrednost za Jun/Jul.Ni pod razno se ne sme desiti 20.og Marta!
Ja mislim da Sunce nije ono sto nam govore, ja mislim da je Zemlja ravna.
Ja ovu anomaliju sa Suncem, koju mozete proveriti, objasnjavam tako sto je u ponedeljak umro Dejvid Rokfeler.Sada se vi nasmejete.Nasmejte se, ali mi onda kroz fiziku i matematiku objasnite kako se desilo 942 W/m^2 na 20. Mart?
Instrument je zabagovao?
Cisto sumnjam.
(Marko, 23. mart 2017 11:46)