Hvala Profi na informaciji. Iskreno, i mene je začudilo što je takav događaj prošao gotovo nezapaženo ovde na meteorološkom forumu. A ako već treba da ispratimo neki opasan ekstrem, poput ovog u Teksasu, svakako je bolje da se nije desio nad našim glavama.
I inače mi je, moram i to da kažem, čudno što dosta ljudi priziva kojekakve nepogode za svoje krajeve, da bi kao nedavno što je bilo, kad smo u jednom momentu nad Šumadijom imali 3 izuzetne superćelije sa maximalnim odrazima, ljudi nabili glave u kuće bez da ih barem iz daljine fotografišu. I da nije bilo Pauna, koji se tu zatekao, ne bi bilo skoro ni jedne fotografije. Šta je tu onda poenta?
Zato i izuzetno cenim Miloševu posvećenost raznim nepogodama, ma koliko ih ja želeo što dalje od svog kraja. Ne znam da li je sevnulo ili prošao fotogeničan oblak ovde u našem kraju, a da on to nije uhvatio aparatom. Da ne nabrajam i ostale članove koji uvek isprate situacije kao Skomimaster, Paun, Mile, Stefan Valjevo, Zec... Takođe je dobro pokriven sever, zapad i istok, ali Šumadija i jug Srbije, sem Ivana i Dejče gotovo i ne isprate zanimljive situacije. Snimanje munja jeste opasno, ali već navedene superćelije, u sred bela dana... verujem da je imalo šta da se usnimi. Na kraju krajeva, fb stranica serbianmeteo je imala više fotografija od ljudi koji je prate i nemaju veze sa meteorologijom, nego što ih je bilo ovde. Nije kritika, već samo kažem. A uostalom, nije me mnogo ni briga kako će ko da razume. Dosta članova, među kojima sam i ja, ovde odsluša kukanje i žal za stotinama mm kiše, iako je jasno da sem problema, mnogo velikih problema, to ništa drugo ne bi donelo.
@pavlovic očekujemo kao i uvek izuzetnu reportažu. A s obzirom da je sve "iz prve ruke" budi što detaljniji