Nije rano za zimu.
Zadnjih godina je bilo puno neprimjerene topline u 11. mjesecu.
Ne zelim 15+ u 11. mjesecu.
Kao da je nekoga briga šta ti želiš kolega .? Ti bi da zima traje dva meseca pre i tri meseca posle nove godine .?
Zar ne misliš da bi posle ovih par kišnih dana i lepog talasa od kojeg su svi dobili kišu, najbolje bilo da naiđe period lepog vremena, od nekoliko dana sa temperaturama od recimo 15-ak do 20 °C .?
Biće vremena za zimu, za hladnoću, za sneg.
Lepo bi bilo još malo uživati u sunčanim danima, a poljoprivrednici, građevinci, itd... u mirnim završnim sezonskim poslovima.
Izvinjenje za ali ova tema se naprosto privatizovala i na njoj se piše po sistemu "šta je babi milo".
Vi zelite da je svaki mjesec toplo i suncano. Zimu ogranicavate na 12. i 1. mjesec.
Ovo je meteo stranica i treba se postovati prosjek.
Prosjek za 11. mjesec su temperature oko 12 C u prvoj dekadi i ispod 10 u drugoj i trecoj.
Iskljucivo se baziram na prosjek.
Ako ljeto moze trajati 5,6 mjeseci zasto onda zima ne moze trajati barem 3,4 mjeseca?
Cijela godina je uzasno topla. Toplo proljece, vrelo ljeto. Neka barem jesen bude normalnija i temperaturno u prosjeku ako je moguce.
Мајсторићу,удави брате,ти си као питон који кад ухвати жтрву не пушта и само стеже.Ајд мало живни и изађи из статистика,пусти бројке, летокрепаће,катастрофалне суше итд... човече и живи мало.Ја се ето радујем сваком сунчаном дану,добро је да падне и киша да удари мраз,снег али најлепше је када је ведро и има сунца.
Не замери али морао сам да напишем ово.
Ovaj forum je kao želim želiš od pojedinaca. Cuj pala kiša svugdje. Evo kod mene u BiH jeste pala, ali izvori i dalje preslabi na planinama. Treba ovdje dana i dana kiše za popravljanje onog sto je ljeto učinilo. Nek bude svaki mjesec u granicama prosjeka ja prezadovoljan, a da bi ova godina završila u prosjeku ne mora se ni reći koliko bi novembar i decembar morali biti ekstremno hladni. Ali to niko ni ne zeli, jer tako sigurno neće biti. I ja sam isto za to da se držimo prosjeka i statistike, a svakako da će biti još dana za poslove vani i ispijanje kafa na otvorenom .ljetos čitam kaže ima jesen nek pada, sad ni na jesen ne valja kiša . Što se mene tiče nek i novembar i decembar budu samo kišni vrlo pa i ekstremno, a nek planine veje snijeg. Nek se pune podzemne rezerve.
Neki kao da bi da grije danima a samo dan kiše je dovoljno, a po mogućnosti ta kiša nek pada po noći. Volim i ja sunce, ali i kisu i oblačno i suho vrijeme .Samo nek mi nije ac i stabilno, jer tad udišemo zagadjenje, a u novembru i decembru ac to i daje.
Svako dobro i shvatite kao savjet i objektivno samo razmislite, nemojte shvatiti kao kritike.
@ objektivko
Jel mozes da stavis u profil lokaciju odakle nam pises, da bismo te pojave koje pominjes, locirali, odnosno znali odakle nas izvestavas?
A moj ti je savet ako si na osnovu komentara korisnika srpskiseljak zakljucio, da se ne pecas mnogo, ti komentari ne vrede bas puno..
Pre svega bih da se izvinim svima na slabijoj aktivnosti na forumu u poslednje vreme, ali zaista imam dosta obaveza a sada imam potrebu ovo da napisem. Vezano je za komentare u temi za Prognoze. Zao mi je sto u poslednje vreme zaista imam malo vremena za forum ali sam u svakom momentu do sada mogao da zakljucim kakvo nas vreme ocekuje iz postova kolega u ovoj temi bez da pratim modele. Sada to ne mogu.
Da niko ne shvati pogresno, nisam citirao sve komentare, ali ce svi biti obrisani. Takodje, ima tu i nekih delova sa kojima se delimicno ili u potpunosti slazem ali to svakako nije za temu "Prognoze".
Necu sve komentarisati, samo ono oko cega je pocela rasprava i ono sto je meni "zapalo za oko". Takodje, nadam se da su svi svesni te cinjenice da svako zeli nesto drugo, i da svakome prijaju razlicite stvari te i tu treba da budemo fleksibilniji. Ali rasprava o takvim stvarima treba da bude u odgovarajucim temama, naravno.
Kao prvo, taj statisticki prosek za svaku sezonu je samo brojka i nema smisla ocekivati mnogo dana koji se uklapaju u te iste brojke, bilo temperaturno, ili padavinski, nije vazno. Svi bi vec trebali da znaju da je taj prosek koji imamo za svaku sezonu nista drugo nego neka sredina svih temperaturnih ili padavinskih anomalija u toku meseca, godine ili bilo kog vremenskog perioda koji posmatramo. Stoga, treba biti svestan da su te neke temperature koje se pominju kao prosek najcesce i najredje temperature koje imamo zapravo u toku tog perioda. Imamo toplija razdoblja, imamo hladnija razdoblja a ta neka sredina je samo to, sredina, pa ne bi ni trebalo ocekivati preterano mnogo dana koji se uklapaju u to.
Necu previse da duzim, prvo sam zeleo da obrisem sve ove komentare ali pre svega toga moram ovo da napisem jer stvarno se ova tema prevara u nesto u sta ne bi trebala.
Jos samo jedna stvar, mare, tebi imam nesto da napisem u vezi tvog poslednjeg komentara ovde. Srpskiseljak mozda ne pise mnogo "strucnih" tekstova, mozda jer ne zeli, mozda nije dovoljno upoznat sa materijom, a verovatno ga previse ni ne zanima. Pre svega je ovde da bi znao sta moze da ocekuje od vremena. I to je skroz u redu. Srpskiseljak jeste imao neke komentare na pocetku kada je "dosao" na forum koji su bili malo mozda provocirajuceg karaktera verovatno nekome i smesni, ali nismo znali nista vise o njemu. Izvini, ali se ne slazem da njegovi komentari ne vrede puno, jer, barem meni, ti komentari su inteligentniji i smisleniji nego dosta komentara ovde u toku ovakvih bespotrebih rasprava u temi koja nije za to. Jednostavno, covek je izneo svoje misljenje, i vidi se da cak i njemu smeta ovoliko "bezanje" od sustine foruma, ili konkretno ove teme, ne vidim ja tu nikakvu provokaciju vec jedno zrelo i razumno razmisljanje coveka iz njegove perspektive. Da bismo zadrzali temu za prognoze pod kontrolom ovo pisem ovde, a svi ovi komentari ce biti obrisani sa te teme.