Istina Niksic je svjez ljeti,cesto se navuce oblacina,padne i kisa cesto.Tropske noci su kod nas jako jako rijetke,prosjek tropskih noci je 0,al zna da se zadesi ponekad po jedna,(one nesretne 2007 smo imali 3)al to je jako rijetko.Ne znam kako si mislio kad si rekao da je sjever ka jugoistok Srbije
Mozda si mislio na Berane i Bijelo Polje,mada i oni imaju nesto vise padavina,i vece snjegove.Al kakvih sve mjesta na sjeveru Cg ima to je za cudo,pogotovo sjevero-zapad.U Savnik moze pasti veliki snijeg(165 cm rekord),Pluzine(180cm),Kolasic(190+cm),Zabljak (220cm+),Plav(170cm+)...
E izdvoio bih ti Plav tu su svuda okolo velike planine,tu je prelijepo jezero,dvije prelijepe rijeke i vise potoka.E sad i mi u Niksic imamo veca jezera dosta,tu su Slano 9km2,Krupac 5.5km2,Liverovici 1.5km2 i ima Kapetanovo jezero na planini.Al Krupac i Slano su gradska jezera.Na krupcu imas uradjenu veliku lijepu plazu,ljeti je ambijent ljepsi nego u pola primorskih mjesta.Slano je udaljeno 6km od centra grada,al je tamo ambijent potpuno prirodni,sve su sume okolo,malo ima kuca blizu jezera,ima jedno manje selo,tu ljeti stalno idem u ribolov.Niksic ima 4 rijeke Zeta,Bistrica,Mrkosnica i Gracanica.A Niksicko pivo je broj 1.
------
Ne znam Naume sto bi te to cudilo