Nagovori me moj drugar Risbo da objavim ovo.
Pratio sam izlaze modela sto se tice padavina za ovu nedelju od kada je protutnjao onaj ciklon u proslu subotu. Padavine sam gledao za moju lokaciju sa padavinskih karata. Koristio sam
Kachemannwetter za EC, GEM i BOM (globalni numericki model australijske meteoroloske sluzbe) i
Pivotalweather za GFS. Vrednosti su izmerene mojim kisomerom, od ponoci do ponoci, pa sam za taj period gledao i prognozirane 24h akumulacije.
E sada, to je u prevodu 01h po nasem vremenu, plus u nekim situacijama granice su bas bile blizu, pa vrednosti nisu nuzno tacne. Ovo je dalekooo od ozbiljne verifikacije prognoze, ali eto bilo je zanimljivo ispratiti, sta su nam radili modeli ove nedelje...
Boje proizvoljno odredio, cisto da bi bilo malo preglednije, da li je blizu ili daleko izmerene vrednosti: zelena- pogodjen interval ili jako blizu, plavo blizu i interval iznad, orange dva ili vise intervala promaseno.
Za ICON nigde ne nadjoh 24h akumulacije, pa sam morao da belezim akumulacije do termina, pa ako neko nadje ovo zanimljivim, okacicu i ICON-ovu tabelu.