Pa poslednjih dana sve prognoze i sva upozorenja su ukazivali da će biti ovako. A i ja sam znao šta se sprema na osnovu celodnevne glavobolje. Dakle, opet dolazimo do čuvene Profijeve izjave sa su modeli precizniji par izlaza pre promene nego pred samu promenu. Mislim da ste se sinoć prerano razočarali. Sve je ispalo kako sam i predpostavio. Možda je zakasnilo sat, dva.
Paune, nisam pratio forum dve nedelje pa ne znam šta je ko najavljivao i pisao ali tebi svaka čast
ako si dobro najavio obilnu kišu u Beogradu.
Postoji i dodatni "razlog"
zašto je u drugom delu noći palo 30mm na Vračaru:
krajem marta sam napisao da je sneg na -3C u BG padao jer sam se baš tog dana vratio iz područja (oko 7000km od BG) gde je tokom cele godine temp. oko 27-28C ujutru i oko 30-31C tokom dana uz temp. okeana 28-29C, a to nije prvi put da "ludo" vreme u BGu bude baš kada dođem iz bitno drugačijeg klimatskog područja.
Sinoć sam doputovao iz Afrike, iz područja gde od maja do početka oktobra kiša ili ne pada ili budu ukupno 2 kišna dana, a u Beogradu me je (posle dugačkog perioda suvog vremena ili "kiše na kašičicu") dočekao potop. Dakle, tradicija se nastavlja
Pozdrav svim forumašima a naročito jednom "gljivaru" koji je sada verovatno zadovoljan