Hvala na podatku Profi, dobro sam procenio da je prebacilo 30mm. Ali ne moraš baš u svakoj poruci da prozivaš i pominješ to moje kukanje. Znam da sam dosadan nekad i da iritiram "normalne ljude", ali eto probaj da prihvatiš to moje ludovanje nekako. Normalno da ću da kukam na forumu, jer kad bih kukao ljudima koji nisu iz te priče, verovatno bi otklonili svaku sumnju vezano za moje "ludilo".
Da, Miljakovačka pustinja odnosno Miljakama se pretvorila u tropsku prašumu, uz ovih 70+mm u prethodnih par dana očekivan ishod.
Hej, ti znaš da ja tebe veoma cenim i moje poruke ne znače da se nešto po tom pitanju promenilo.
"Morao" sam da par puta spomenem "kukanje"
jer iako si ti iskusan "meteorološki vuk"
(pravi profesionalac i po obrazovanju i "radnom mestu", nisi amater kao bar 95% članova foruma) suviše često si spominjao nešto što možda moglo da se očekuje od nekih drugih članova -pretpostavljam da znaš da posetioci foruma (kojima je veoma bitno da znaju kakve se vremenske prilike očekuju) komentare nekih iskusnih članova shvataju veoma ozbiljno i maltene "zdravo za gotovo" uzimaju to što neki od njih pišu (tu svrstavam i sebe -na osnovu nekih PP shvatio sam da ima članova koji redovno prate šta pišem, iako sam se ulenjio). Kada neko kao ti, iako "u afektu", napiše (npr. u prvoj dekadi juna) da kiše nema i neće je ni biti u junu u Beogradu to neće baš svako shvatiti kao šalu. To sam i napisao u poruci u kojoj sam, bez da me je neko nešto pitao
, naveo da sam siguran da Miloš ne misli da stvarno neće biti kiše u junu i da verujem da ćeš se brzo vratiti pisanju u aktuelnim vremenskim prilikama bez obzira što si rekao da nećeš (ponovo je to bilo "u afektu" nakon situacije u kojoj u Beogradu nije bilo nevremena niti bilo čega drugog posebno interesantnog -mene raduje što je nevreme izostalo ali neki možda "tuguju").
OK, preterano vremena "trošim" na ovu poruku i generalno na ovaj forum (Miloše, bar ti znaš koliko obaveza imam) koji pojedinci doživljavaju kao "lični forum" tj. mesto gde oni uvek mogu da pišu "iste priče", da se šale na svoj specifičan način i pišu "milion puta" o nečemu što nazivaju beogradskom konvektivnom rupom, o "pustinji", o tome kako "Beograd ima najgoru klimu" (to je napisano nekoliko puta) ... a lako se "uvrede" ako im neko skrene pažnju da malkice preteruju. Nastavite tako, ali nemojte da se čudite što se povećava broj ljudi koji misle da je kvalitet ovog foruma (znatno) niži nego što je bio npr. pre 7-8 godina.
Pozdrav svim ljubiteljima praćenja vremenskih (ne)prilika, numeričkih modela (koje i dalje većina naziva "dobrim" ili "lošim" u zavisnosti od toga da li "daju" ono što se nekome sviđa ili ne sviđa), ja ću pisati još ređe nego do sada -neka grupica od 10-ak vrlo aktivnih članova nastavi da održava forum bar na nivou kakav je poslednjih godina. Na ovom forumu sam uvek pokušavao da dam svoj doprinos bez ikakve želje da samog sebe "ističem" ili da imam bilo kakvu želju da od ovog foruma "zaradim dinar" (a neki su ipak imali, ili imaju neki "lični interes" koji nije samo "volim forum"), a forum sam više puta "reklamirao" u razgovoru sa ljudima iz WMO kao i na raznim međunarodnim konferencijama.
P.S. Na bilo kakve poruke u Meteo-chatu (u vezi prethodno spomenutog) neću da odgovaram -nema potrebe za "širenjem ove priče".