Inače, videh na kiosku malopre da je novinarsko dno "Informer" već počeo da širi paniku naslovom koji glasi (parafraza) "Os srede oluje, nepogode, vetrovi, pijavice".
nedavno smo imali slične medijske senzacije i završilo se praktično skandalom, ali ne vredi - oni opet isto...
valjda tako čitaoci očekuju? ili oni misle da to se to očekuje... ili prosto nemaju o čemu drugom da pišu -
ono što je najgore u celoj priči - ljudi naivno veruju u moć prognoze i stvarno su ubeđeni da one lepe tete na tv-u zaista znaju šta pričaju, da su dobile informacije iz prve ruke i da je sve to sto posto sigurno -
ja već godinama ne gledam šta mi se ne sviđa, pa ni tv program, ali eto nešto malo sam za ovih par godina naučila ovde i dešava mi se da se povremeno raspravljam s prijateljima (a većina nije s manjkom inteligencije) -
"e, kažu da će biti ovih dana..."
"aha, možda"
"ti pratiš to, kaži mi da li će biti nešto u nedelju, hteli smo da pravimo roštilj..."
"ne zna se zasad ništa, sve je moguće"
"pa kako se ne zna, kažu..."
"pa kažem ti, dan-dva unapred nešto se zna ako je okej, a ako nije - onda samo možeš da gledaš u radar ili u nebo..."
"ma kako ne mogu da predvide barem te veće nepogode?!"
"pa baš to ne mogu da odrede precizno..."
"znači ipak mogu, samo to može da se pomeri..."
"hm, sitnica..."
/ovo je samo kroki razgovora iz sećanja, sličan sam vodila s prijateljicom preko telefona prošle ili pretprošle godine/