Pre nekoliko dana sam igrom slučaja započeo priču sa dva starija čoveka o vremenskim prilikama ... nikako mi nije išlo u glavu da za tih 60 i kusur godina nisu zapamtili sa koje strane najčešće dolazi kiša i nevreme!
Džaba broj godina Ljubiša, neke ljude prosto neke stvari ne zanimaju, pa ne primećuju ni ono najočiglednije. A onda kad čuju neku pompeznu meteorološku najavu nekog tabloida ili slično, slepo poveruju. I onda treba da ubeđujem te ljude da je to totalna glupost...a cela priča je još komplikovanija jer se mediji u 90% slučajeva pozivaju na RHMZ (pa ljudi još više poveruju), s tim što oni protumače na svoj vrlo subjektivan način to što je RHMZ saopštio, da ne kažem da
totalno izvrnu ono što je rečeno.
@dikile Sećam se da su tada neke moje komšije odvozili svoja kola u raznorazne garaže, da im tornado ili grad ne bi uništio kola.
Tog se popodneva nije dogodilo ništa specijalno kod mene, predveče je bio jedan kratkotrajan pljusak, ako me sećanje ne vara. ;D
@ ivkeBgd Imaš na početnoj strani RHMZ-a "КЛИМАТСКИ ИЗГЛЕДИ ЗА СРБИЈУ ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ 2013/2014.", to je zvanično saopštenje RHMZ-a, samo su raznorazne novine to prenele na svoj način.