Bogatstvo ovog foruma je što govorimo i pišemo o kvalitetnijim temama, pa i o onoj temi koju je Profiamater načeo u dijelu oglasi za posao.
Ono treba svaka mlada osoba da čita, bar, 2x godišnje, dok ne bude kasno.
Nisam stigao podržati takav post, ali evo koristim sada priliku. Zašto sam uporan u podršci takvih postova?
Pa zato što je sve manje takvog razmišljanja u bilo kojoj formi, a proporcionalno sve se više onda popunjava piskaranje o nekim glupostima (ne mislim na naš forum, već uopšteno i na medije).
Kaže jedan mudar filozof da je mrak samo nedostatak svjetla, nažalost mraka sve više!
Heeeej, Pulsar, hvala ti na pohvalama
Pretpostavljam da se tvoj komentar odnosi na moje dve poruke koje ovde kopiram:
Uzgred, drago mi je da je neko spomenuo temu u kojoj sam do sada samo ja pisao tj. ponuda poslova u "meteo firmama" -drago mi je da neko to čita i možda će kad-tad neko sa foruma zahvaljujući toj temi doći do šanse za zaposlenje ili promenu aktuelnog posla... biće mi drago ako na bilo koji način uspem da pomognem nekom od "ljubitelja meteorologije" kako ja to volim da kažem.
Kada već to spominjem, raduje me što sam jednom od članova foruma uspeo da pomognem da "dobije" dobar posao u struci u USA kompaniji - namerno sam pod navodnicima napisao "dobije" jer posao nije dobio već zaslužio svojim znanjem, zalaganjem i željom za daljim usavršavanjem.
Danas nije lako "doći" do posla u mnogim strukama, ako je za utehu slično je bilo i pre 20-25 godina (govorim iz ličnog iskustva) i raduje me ako će neki od oglasa pomoći bilo kome ko posećuje ovaj forum. Doduše nisu baš svi zainteresovani da pomognu, takvo je vreme - mnogi gledaju "svoja posla" i pokušavaju da se izbore samo za sebe (po cenu da "gaze preko nekoga"), neka prijateljstva "pucaju" jer na nekom konkursu dva prijatelja postaju jedan drugom velika konkurencija... Pričam o poslovima gde postoji zvaničan konkurs (ili konstantno "otvorena" mogućnost za online prijavljivanje -dakle ne baš "klasičan konkurs") gde se kandidati vrednuju na osnovu kvalifikacija, znanja, iskustva... a ne na osnovu porodičnih, prijateljskih ili partijskih/političkih veza/vezica (konkursa na kojima se unapred zna ko će biti primljen, slično je i sa firmama/kompanijama koje uopšte ni ne objavljuju konkurse a povremeno prime nekoga). Žao mi je kada vidim da se neke osobe bitno promene (na gore, ne na bolje) nakon što počnu da rade "na dobrom mestu" i dojučerašnje prijatelje počnu da gledaju "sa visine" ili naprasno sami sebe doživljavaju kao "mnogo važne"... Posao "dođe i prođe" (nekada ovo drugo dođe veoma brzo) a pravi prijatelj ostaje...
Zaista me raduje kada primetim da neko ipak čita moje komentare u vezi ponuda za posao u "meteo-struci".
Kao jedan iz grupe "najiskusnijih" članova -ovo bolje zvuči nego "najstariji" ili "matorac"
možda za nijansu bolje primećujem neke (sasvim sigurno ne sve, za neke sam pravi "slepac", amater) stvari i pojave u društvu pa sam to izneo ovde, bez želje da mnogo "pametujem"
Pozdrav svim ljubiteljima meteorologije, naročito onim članovima foruma koji izdvajaju svoje vreme da ovde pišu kvalitetne komentare (i time podižu nivo ovog foruma; naravno ima i suprotnih primera) a to rade bez zelje za ostvarivanjem neke (makar malecke) finansijske dobiti ili nekih "lajkova" na FB stranici ili isticanja kako su bolji/pametniji od drugih.
P.S. Uzgred, kada već spominjem komentare koji podižu kvalitet ovog foruma:
"Pulsare", ti si svakako jedan od tih! Ne znam ko si, niti čime se baviš ali jedno znam: tvoji komentari imaju "težinu", neki od njih su na zavidnom stručnom nivou ... verovatno ima kompanija kojima ne bi smetalo da makar upoznaju takvu osobu... Da ne bih dalje "davio" u ovoj temi, poslaću ti PP (retko šaljem PP, ali kada to uradim obično postoji (lep,dobar) razlog).