Da, navikli smo na to da kako se termin padavina primiče da modeli svakim izlazom smanjuju i smanjuju količinu padavina. Kao da je to nešto što se podrazumeva i da mora tako. Jer tako je bilo u skoro svakoj situaciji kada se čeka sneg još od decembra 2012.
A evo ovoga puta modeli kao da svakim izlazom za nijansu povećaju padavine. Ne znam da li ovo što pišem važi za celu Srbiju jer sam se fokusirao na Beograd sa okolinom, ali ovamo modeli malo po malo dođoše do celih 40mm do nedelje, ako ne i više. Dok ovo piše, EC se još ažurira, ali do subote u podne ima za nijansu više padavina od prethodnog izlaza (u međuvremenu izbacio preko 40mm za BG).
E sad, razumem kolege koje kukaju i ne raduju se ovom snegu. Znam i ja da bismo svi voleli da je to na stabilnom minusu i da nema bljuzge i lapavice na sve strane i da ovo neće biti baš neki bajni ambijent i pored 20-30cm snega. Ali dragi moji snegoljupci, pa meni je dovoljno da puna dva dana u kontinuitetu gledam kako sneg pada umerenim i jakim intenzitetom. Pa i da se nijedna pahulja ne zadrži, to bi bio pravi ugođaj. A verujem da će ovamo kod mene napadati i 30-ak cm, ako ne i više. Živi bili pa videli.