Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1501755 puta)

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
Odg: Meteo chat
« Odgovor #6780 poslato: 16. Decembar 2018. u 03:16 »
Bart, nisam merio u 19h, trenutno u 3h je 42cm.

Direktore, Zrenjanin je ipak opravdao ulogu favorita  :tu:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #6781 poslato: 16. Decembar 2018. u 08:16 »
3 cm od sinoć po mestima kojima sam čisto,Pada slab sneg na sancevima je suvo bici da južnije sinoć mahom bila granica padanja . Računam da je sneg ostao isti pošto u gradu za 1 cm se slegao uz 1 nov cm  . Najveći sneg kod mene od decembra 2012 god. Za sanceve je više od decembra 2012 god kada je mereno 35 cm. Za grad je i realno zbog one topione sredinom dana ali mislim da je i gradu bilo više padavina opet Nisam išao do grada na godišnjem sam pa bolje da kažu oni . (uvek je tako) Viši delovi kamenice su na skoro 50 cm.. Video..

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #6782 poslato: 16. Decembar 2018. u 08:31 »
Popovica ovo ako je tačno sto slusam i citam, ovo je najveći sneg nezvanično od februara 1984. godine kada je zabeležen apsolutni rekord.

Izvor Blic juče oko 10h

"Prema podacima hidrometeorološkog zavoda, visina snega kreće se od jednog centimetara u Velikom Gradištu, do 58 centimetara, kolika je trenutna visina snežnog pokrivača u Novom Sadu. Nanosi snega u visini od 50 centimetara mogu se videti i u Loznici i na Crnom Vrhu, dok je u glavnom gradu visina snega 28 centimetara."

Sada su se uključili i na Prvoj televiziji i javili da je u centru trenutno preko 50cm, a Mareeram je primetio i da je rts javio da ima u centru oko 50cm. Ne znam odakle im ti podaci??

"Снег у Новом Саду пада већ 30 сати и у граду висина износи око 50 центиметара, али се живот одвија нормално јер га дежурне службе свих комуналних предузећа чисте са коловоза, тротоара и пешачких стаза."

izvor: www.rts.rs

Nije to sad previse ni vazno snega svakako ima previse, ali ako su ove brojke istina, mi trenutno prisustuvjemo snegu koji ce uci u istoriju i o kom ce se dugo pricati.  :/ To mene intrigira.  Ako je juce bilo 58cm oko 10h, onda je ova brojka oko 50cm jutros sasvim realna.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

« Poslednja izmena: 16. Decembar 2018. u 08:43 Joe »

• **
« Odgovor #6783 poslato: 16. Decembar 2018. u 08:38 »
Ja stalno govorim da je bolje da je ostalo merenje u Petrovaradinu a da su sancevi loš izbor i ne relevantno mesto. Bio sada do radnje kolima pa ima skoro 50 cm u kamenici na 140 m nadmorske visine .. Ali realno u gradu je bio plus samo 2 sata.. Mislim da je centar padavina išao istočnim i sredisnim delovima grada.. Posto gledam vise prema zapadnim onda je mene zakačio nešto manje ali uhvatio više zbog niže temperature.. Na Vencu koji je istočnije i malo južnije biće da ima 5 cm više.. Zbog padavina..

Van mreže mareeram

« Odgovor #6784 poslato: 16. Decembar 2018. u 08:44 »
@ Joe

Kako odakle, pa Barbara rekla?! :grin:

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #6785 poslato: 16. Decembar 2018. u 08:45 »
Inace ja sam video ovu vest i juce, nego Blic ne citam i nista mu ne verujem, ali sada kada sam video da i RTS i Prva javljaju slicnu visinu snega, crv sumnje je proradio u meni.  8)

@ Joe

Kako odakle, pa Barbara rekla?! :grin:

:rofl: To to

Nisam video koliko studio B javlja. Verovatno par centimetra i da je primeceno da je proletelo slucajno par pahulja. Visestruko manje nego sto javlja opizicija.  :rofl:
I da su se tih par pahulja medjusobno sukobile i istopile pre nego sto su pale.  :mute:

• **
« Odgovor #6786 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:16 »
Sem u Novembru uvek ima više snega u gradu nego na sancevima. Juče na sancevima temperatura je išla do 0.9 stepeni. Prepirem se Diktatorom da mi to čudno pošto kod mene na visini je takva temperatura da mi to izgleda čudno. Kasnije sam gledao strujanje vazduha nešto južnije od Rimskih sanceva je išao proboj sa zapada. Tamo vetra nije bilo dva sata a kod mene se razduvao zapadni vetar.. Bas zanimljivo možda je i moguće oticu da proverim danas. Koliko su sancevi relevantni za Novi Sad to je kao da staroj pazovi se meri za Beograd ili Obrenovcu. Novi Sad nema ustvari meteorolosku stanicu

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #6787 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:29 »
Nisam video koliko studio B javlja. Verovatno par centimetra i da je primeceno da je proletelo slucajno par pahulja. Visestruko manje nego sto javlja opizicija.  :rofl:
I da su se tih par pahulja medjusobno sukobile i istopile pre nego sto su pale.  :mute:

Da je Barbara jutros izveštavala, u Beogradu bi verovatno bilo "daleko malo" snega od očekivanog. :D

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bart

« Odgovor #6788 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:31 »
Realno moguce je da je neki cm vise nego u RImskim Sancevima... ali moguce je i da nije... Sve u svemu peticiju da pokrenete i da protestvujete u zutim prslucima da promene lokaciju stanice....  ;) Da se okoristite jer to je sada in i bilo bi puno ljudi pa da progurate i vi taj zahtev...  :grin:

Kod mene na nastresnici preko 20cm snega... I to moze da udje u vest u Nisu u gradu preko 20cm snega ako me razumete...Nisam protiv nekog ali novinari svasta pisu da bi vest izgledala strasnije... 
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže mareeram

« Odgovor #6789 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:34 »
Da je Barbara jutros izveštavala, u Beogradu bi verovatno bilo "daleko malo" snega od očekivanog. :D

:rotf: :rotf: A pa da!
Ima Barbarče bundu, ne berem brige za Barbarče, svudge će da stigne da izvesti..

Ju, ju ala lajem..moram malo jezik za zube. :grin:

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #6790 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:36 »
Ovaj put nemam primedbu na Sanceve,juce merio u podne, i bilo je max 42-43cm snega u gradu

Ima mesta od 60 cm ali i od 20,pa je neki prosek bas taj
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

• **
« Odgovor #6791 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:38 »
Utvrdicu stanje mericu parku u gradu na tri mesta pa javljam  ^^ ^^. Ne bi nikada bilo prepreke da je meteorološka stanica u gradu. Ovako će uvek biti rasprave zato što mesto nije prosto relevantno.

Van mreže Bart

« Odgovor #6792 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:38 »
E nemojte sa politikom, devojka je jednostavno curka i fensi itd...
Eto Direktor je reprezentativan osmatrac...  :tu:

Secam se prosle godine kad su Dzo i Direktor ubedjivali nas da je 20cm a ono bilo na Rimskim zvanican podatak 11  :rofl:
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #6793 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:40 »
Sentandrejski put, klisa, trenutno sam na radovima na tom putu, snega ima+37cm,s obzirom da vetra nije ni bilo, neko realno merenje blize rimskim sancevima

• **
« Odgovor #6794 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:41 »
U Parku se meri sneg na otvorenom , cenim da ga nema između toplih ulica mnogo na onim temperaturama . Ako kaže da ponegde ima 60 cm.. Zanimljivo...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #6795 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:43 »
Bart vidis kako su od tada porasli kriterijumi. :D

Tesko je proceniti odokativno ovaj put, ali je činjenica i da je u novembru na Rimskim bilo vise snega nego u gradu u oba navrata. To sam i tada napomenuo.

Inače sada nije bilo vetra, kao ni nanosa tako da bi snega moralo biti podjednako na otvorenom. Snega manje ima samo ispod drveća i to cak duplo manje, sto je i logicno.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #6796 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:46 »
Simpaticna devojka nemojte nju kriviti za realnost

Van mreže Bart

« Odgovor #6797 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:49 »
Simpaticna devojka nemojte nju kriviti za realnost
Istina je uvek negde na sredini pri tom ne mislim na nju... Sto bi reko Molder: Istina je negde tamo.
Tako i sa tih pola metra u Novom Sadu  :grin:
Do 25.09. 385.7mm

• **
« Odgovor #6798 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:50 »
Onda smo pošteno izvestili da u gradu nema snega ili manje (, mada kod železničke je i bilo 3 cm) Sigurno između zgrada ponegde i nema 25 cm.. Ako ćemo realno ali u Parku verujem da ima više.(, utvrdiće u I Cenim da Futogu ima manje.. Modeli su to i predvideli.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #6799 poslato: 16. Decembar 2018. u 09:51 »
Sace Crni Gruja to dobjasni :spiteful:

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝