HVALA TI na ispravci, Miki, i iskreno mi je drago da ima barem neko ko pročita u celosti moje poruke.
Očigledno je da nisam detaljno pregledao sinoptičku situaciju rasporeda baričkih sistema i položaj frontova, jer na karti koju si postavio jasno se vidi da je u pitanju, kao što si rekao, front okluzije. HVALA TI na detaljnom, stručnom i za mene veoma značajnom objašnjenju, jer sam naučio kako da ga relativno lako prepoznam ako nije "ucrtan" na kartama. HVALA TI na izdvojenom vremenu u veoma kasne noćne sate, posebno zato što znam da retko pišeš na forumu.
Druže moj, red bi bio da ti poželim veliki uspeh, ali to bi bilo tako passé (hajde da "iskočim" makar na kratko iz šablona književnog srpskog; ipak pišem u potforumu "Pričaonica" ), već ću prognozirati kao ove večeri i reći da ćeš biti dominantan i "pokidati" na kolokvijumu. Ti si za mene neko na koga gledam kao na nekog ko ima veliku perspektivu da postane vrhunski meteorolog u skorijoj budućnosti i to mišljenje sam izgradio uz jako malo pročitanog materijala (prognoza, analiza, diskusija...) i kroz razgovor, jer, ponavljam, retko pišeš na forumu.
Nema na čemu Srđane. Budimo realni, za običnog korisnika prognoze potpuno je nebitno da li je u pitanju topla okluzija ili topli front, važno je kako će se "to nešto" odraziti na vreme. Ali tebe ne smatram običnim korisnikom prognoze, već nekog ko ima ozbiljne potencijalne da sve oko skapira. Zato se i nadam da ćeš upisati, uzimajući u obzir ogromnu ljubav koju poseduješ za meteorologijom, znaš ti koje studije nakon završetka srednje!
Hvala ti puno na lepim željama za kolokvijum, valjda će sve biti okej, mada nije ni taj kolokvijum toliki zalogaj koliko će biti ispit za 10ak dana.
Sofronije svaka čast za post, nikada nisam video uživo tzv. rupu u oblaku, al sam po netu dosta viđao i čitao o tome. Materijal za HAARP i ostale teorije zavere bukvalno dušu dalo.