Pošto ništa ne stignem pratiti zbog privatnih obaveza i samog života, ali sam neku noć izvodio par minuta na mobu da pogledam silna obaviještenja sa Tapatalka iz ove teme. Dobio sam, upravo, share sa sljedećom sadržinom, možda će neko prokomentarisati....
Prema njegovim riječima, većih promjena neće biti do kraja maja u Bosni i Hercegovini. On je za N1 komentarisao i prognoze meteorologa amatera Nedima Sladića koji je prvi najavio obilnije padavine i poplave do kojih je u BiH došlo u proteklih nekoliko dana.
''Nedim Sladić je moj prijatelj i učenik. Činjenica je da treba da završi fakultet, tek je počeo da studira. On planira da eventualno ako dobije stipendiju da studira meteorologiju. Bio je u pravu, bez daljnjeg. On je dobar mladić i jako je motivisan, jako je motivisan da to radi, voli to i očigledno mu ide od ruke'', dodao je Majstorović.
Prognoza za naredni period...
''Vikend će biti promjenjiv, ali je vjerovatnoća padavina vrtlo mala. Biće upotrebljiv što se tiče vanjskih radova i izleta. U odnosu na prethodne dane jedno lijepo vrijeme. Ponedjeljak isto. A od utorka opet padavine. Povremene padavine do kraja maja. Za klimatologe počinje klimatološko ljeto upravo 1. juna, ali i taj početak ljeta će proći u promjenjivom vremenu'', poručio je gost N1.http://ba.n1info.com/Vijesti/a344825/Majstorovic-za-N1-Kisa-do-kraja-mjeseca-u-Bosni-i-Hercegovini.htmlZec, nadam se da se nećeš ljutiti...
Složio se ili ne oko toga kako se Nedim promoviše, kakvi su njegovi istupi i pogotovu dugoročne prognoze, pred njim je život, mlad je i u najboljim godinama da "dovšri" započete studije. Tu je finansijska potpora i može to iskoristiti ako stvarno želi. Međutim, ne bih se složio nikako da po izgledu i govoru nekog dijelimo da li da mu se ustupi javni prostor ili ne. Ovo pišem javno, zbog javnog komentara, inače ne bih.
Majstorović je dobar čikica, uvijek svašta kaže da se lakše izabere za kasnije šta može biti.
Veliki pozdrav za aktivne forumaše!!!