"Počevši od ponedeljka, tokom čitave sledeće nedelje, sve do vikenda, toplotni talas koji dolazi iz severozapadne Afrike, pogodiće većinu zapadnih evropskih prestonica, a maksimalna dnevna temperatura će se kretati oko 40 stepeni Celzijusa.
Razlog tome je evolucija uzroka u trendu koji ide prema omega bloku koji se razvija preko Evrope u toku sledeće nedelje sa dva gornja nivoa, jedan će pratiti države na obali Severnog okeana, dok će se drugi kretati jugoistočnom Evropom."
Ovaj tekst je objavljen u novinama (tj. u online izdanju) koje su nekada davno bar donekle ličile na "relativno ozbiljan/kvalitetan dnevni list" ali već godinama je kvalitet u "slobodnom padu" (barem meni tako deluje).
Pozivam novinara/novinarku S.R. da pokuša da mi objasni šta tačno znači deo rečenice koji sam "boldovao", isti poziv važi i za urednika koji je ovu vest "odobrio" i postavio na naslovnu stranicu online izdanja. Čovek se uči dok je živ, svakako sam voljan da nešto naučim iako imam određenu sumnju da će bilo ko od dve spomenute osobe umeti da objasni "šta je pisac hteo da kaže" ... ali ako je neko od njih sposoban da jasno i precizno objasni šta "boldovana" rečenica znači (naročito "
evolucija uzroka u trendu"
), zahvaliću im se uz dobar ručak u odličnom restoranu u blizini sedišta njhove kompanije.