Pozdrav ljudi!
Pratim ovaj forum već neko vreme kao gost, ali sam se tek danas registrovao. Interesuje me meteorologija, a na ovom forumu se mnogo toga može naučiti. Samo nastavite sa vrednim radom
Vrlo rado ću reći ukratko kakvo je stanje u Novom Sadu:
Jedina ozbiljnija kiša koja je ovde pala u julu je tokom oluje 7. jula, a od ovog poslednjeg ciklona juče oko 13 časova je bio pljusak koji je zahvatio makar moj deo grada, ali ne verujem da je od njega palo više od 4-5 mm. Količina za jul u gradu ja mislim da nije mnogo veća od one na Rimskim Šančevima. (tamo svega 21,1 mm u julu a prosek je oko 60)
Što se tiče juna, kod mene je 3 puta bio pravi potop (4. jun, noć 16./17. i noć 22./23.) dok su Šančeve sva tri puta ti pljuskovi jedva okrznuli (0 mm, 2 mm, 4 mm). Jun je na ovoj stanici završio sa 63 mm a prosek je oko 90. Podatke o padavinama sam sabirao na ogimetu.
Dobrodosao sugradjanine,nadam se da ce ti biti lepo ovde,ovde ima mnogo ljudi od kojih mozes mnogo da saznas(Joe,Milosh i Kimi mi prvi padaju napamet ali ima ih jos podosta),ali najmanje od Ns ekipe izuzev Joea svi ostali su ti bolesni zaludjenici snegom,da ne kazem slucajevi za psihijatriju i tako to i njihove postove ne shvataj ozbiljno,osim ako i ti nisi takav onda mozes da nam se pridruzis u vecitoj borbi protiv Bga i Nisa u cmovima snega,svaka pomoc nam je dobrodosla
Jedan savet,nemoj mnogo sppminjati Sanceve,jer Beogradjanima i nislijama se koza jezi od pomisli na tu stanicu,a bolje da im cuvamo zivce jer kad Pop krene na zimu po ceo dan da razlgaba o tome zasto stanica nije u parku pored njegovog dvorista da moze da namesta merenja nego u nedodjiji na 9,56478km severojugozapadoistocno od Limanskog parka (gde se beleze inace vanvremenske trpacine ali necemo sad o tome),ovima nece biti dobro,nemoj ih sad u sred leta sekirati,ama Pop ima da ih unisti onda zimus
Inace evo posle obaveza na faksu u prolece nisam imao mnogo vremena,a i nije padao sneg,pa evo pogledah malo sad kad ono nista novo Bart posle izgubljene zime trazi popravni na konvekciji iako zna da to nije to,vidim Bg se dobro drzi uvek sam uz njih protiv Nislija kad vec mi nemamo sta da trazimo(tj.Sancevi,razume se
,evo bas mi Pop proletos pisao kako je Ns srpski Cerapumdzi,ja mu reko pusti ti njih Pope da zive u masti bar van zime)
Poseban pozdrav naravno Bartu
,nedostaje mi da ga pobedjujem u cmovima iskreno,a bice toga na zimu,valja se...