Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1512893 puta)

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
Odg: Meteo chat
« Odgovor #8340 poslato: 27. Jul 2019. u 23:55 »
Znaci Mare Severnomakedonci gori od nas
 Ali Dikle objasnio - enciklopedija  :thumbup:
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #8341 poslato: 28. Jul 2019. u 00:01 »
Narvano da mi je to cudno, ali vidim da novine sve makedonske to pisu, i to svake godine ponavljaju istu pricu..

Isto smeće ko i kod nas. Daj da pišemo, nema veze što nije tačno.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #8342 poslato: 28. Jul 2019. u 11:05 »
Isto smeće ko i kod nas. Daj da pišemo, nema veze što nije tačno.

Ma nemate pojma  :D to su oni mislili na Mavrovo ili Popovu Sapku, nego im se omaklo   :laie:
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #8343 poslato: 28. Jul 2019. u 15:46 »
Simpatican bag, svaka pustinja bi pozavidela (1-3% vlaznost kroz celu troposferu).  :grin:

Izvor: UOW

Van mreže Bart

« Odgovor #8344 poslato: 28. Jul 2019. u 22:25 »
Namešta se nova potencijalno veoma zanimljiva situacija početkom avgusta, odnosno za petak kako stvari stoje. Ako još tu uzmemo u obzir i narodna verovanja s obzirom da je 2. avgusta Sveti Ilija Gromovnik, onda je sve moguće.  :)

Modeli prilično složni, iako je 120. sat u pitanju.

Uuu odlicno ovo za petak  :laugh: :tu:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #8345 poslato: 28. Jul 2019. u 22:27 »
A baksuze, ispravio sam posle 10 sekundi :D

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bart

« Odgovor #8346 poslato: 28. Jul 2019. u 22:29 »
 ^^ Nije to bilo dovoljno brzo, moras brze ili jos bolje da budes nepogresiv  :grin:
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže BataSteva

• **
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #8347 poslato: 29. Jul 2019. u 09:55 »
Au Barte koji si detektiv . Ako u buduce budes kopirao moje poruke to ce biti haos . Toliko gresim , to je strasno . Posaljem pa posle ispravljam polako natenane  :)
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže Bart

« Odgovor #8348 poslato: 29. Jul 2019. u 17:10 »
Iza svakog ugla vreba Bart Keba  :grin: BataSveto za tebe imam zaduzenog korektora mareerama  :grin:

Inace pre ove kise...

Izvor: RHMZ
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže BataSteva

• **
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #8349 poslato: 30. Jul 2019. u 12:56 »
 :oboze: ^^ Zanimljiva karta Barte . Posle ove kisurdace kod tebe bices sledece nedelje u plavom  :hm: . Sada NS postaje rupa . Mozda ce konacno i da nam se javi neko iz NS i da izvesti . Iskreno fale mi Direktor , Pop ... , i Joe . Nije mi jasno zasto pisu samo zimi  :confused: . Realno konvektivni pljuskovi su mnogo zanimljiviji i dinamicniji za pracenje nego padanje snega .

Van mreže David01

• *
  • Starost: 23
« Odgovor #8350 poslato: 30. Jul 2019. u 17:11 »
Pozdrav ljudi!

Pratim ovaj forum već neko vreme kao gost, ali sam se tek danas registrovao. Interesuje me meteorologija, a na ovom forumu se mnogo toga može naučiti. Samo nastavite sa vrednim radom  :tu:

:oboze: ^^ Zanimljiva karta Barte . Posle ove kisurdace kod tebe bices sledece nedelje u plavom  :hm: . Sada NS postaje rupa . Mozda ce konacno i da nam se javi neko iz NS i da izvesti . Iskreno fale mi Direktor , Pop ... , i Joe . Nije mi jasno zasto pisu samo zimi  :confused: . Realno konvektivni pljuskovi su mnogo zanimljiviji i dinamicniji za pracenje nego padanje snega .

Vrlo rado ću reći ukratko kakvo je stanje u Novom Sadu:
Jedina ozbiljnija kiša koja je ovde pala u julu je tokom oluje 7. jula, a od ovog poslednjeg ciklona juče oko 13 časova je bio pljusak koji je zahvatio makar moj deo grada, ali ne verujem da je od njega palo više od 4-5 mm. Količina za jul u gradu ja mislim da nije mnogo veća od one na Rimskim Šančevima. (tamo svega 21,1 mm u julu a prosek je oko 60)

Što se tiče juna, kod mene je 3 puta bio pravi potop (4. jun, noć 16./17. i noć 22./23.) dok su Šančeve sva tri puta ti pljuskovi jedva okrznuli (0 mm, 2 mm, 4 mm). Jun je na ovoj stanici završio sa 63 mm a prosek je oko 90. Podatke o padavinama sam sabirao na ogimetu.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #8351 poslato: 30. Jul 2019. u 19:13 »
Dobrodošao na forum Davide!  :welcome:

Nije mi jasno zasto pisu samo zimi  :confused: . Realno konvektivni pljuskovi su mnogo zanimljiviji i dinamicniji za pracenje nego padanje snega.

Na forumu su oduvek postojala dva glavna tipa članova - zimski i "all season" članovi. Malo je onih koji su aktivni npr. samo leti, ali mislim da velika većina nas što smo aktivni tokom cele godine preferiramo konvektivnu sezonu.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bart

« Odgovor #8352 poslato: 30. Jul 2019. u 20:23 »
Dobrodosao Davide  :welcome:

Konvektivna sezona ili Sezona snega, trebala bi neka anketa da se napravi ja sam onaj tip koji bi odgovorio ne znam obe imaju svoje prednosti...
Sto se tice gore napomenutih clanova iz Novog Sada koji leti nisu aktivni, da se primetiti da je kod njih prisutna odredjena doza fanatizma u pracenju padanja snega... I ljudi se isprazne kao balon i onda nemaju snage za letnju sezonu...Tad pune baterije da se nerviraju zimi a jes fali da preuvelicavaju dogadjaje da umeren sneg nazivaju epska ultra trpacina ili da prilikom jakog inteziteta im skace pritisak na 200 da nerazumno govore i da se covek pita dal im treba pomoc lekara  ;) :grin:
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Dakula25

• **
  • Starost: 25
  • Lokacija: Beograd - Beogradska 56, preko puta Pravnog Fakulteta(za vreme studiranja)/Kraljevo
« Odgovor #8353 poslato: 30. Jul 2019. u 21:36 »
Dobrodošao imenjače! :)

Ja iskreno volim i konvektivnu i snežnu sezonu podjednako. Konvektivna je dinamičnija, pa samim tim i interesantnija za praćenje preko radara, a i formacije oblaka i munje su tu za slikanje. A što se tiče zimske ima neki čar u praćenju padanja snega, kako će sve da postavi i gde će ga više pasti ( baš kao što je Bart rekao, kad krene ozbiljan intenzitet, pritusak bukvalno skače na 200 xD ) A letnja sezona dođe kao "mala pauza" između dve već navedene. Tako je bar meni ukratko.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #8354 poslato: 30. Jul 2019. u 22:02 »
 ^^ I ja sam jedan od onih koji je iz početka kada sam se registrovao prve 2-3 godine bio prisutan samo zimi.. Vremenom mi je konvektivana sezona bila zanimljivija i naravno daleko dinamičnija u praćenju,pogotovo što se i pored modela i dobrih prognoza,nikada ne zna do zadnjeg gde će i šta će biti  :) I iako sam "zimsko dete"  :grin: kada bih morao da biram šta je zanimljivije,svakako konvekcija, ali i daleko opasnija ponekad sa svime što donosi i odnosi u smislu štete. Zimi se realno ima i više vremena pa je možda i prividno veća aktivnost mada pri nekim većim sistemima i leti forum zna da "eksplodira"  :)  I na drugim forumima je slična situacija, zima prednjači .. :)
I dobrodošlica za novog člana Davida  ;)

Van mreže BataSteva

• **
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #8355 poslato: 30. Jul 2019. u 22:52 »
Hehe tek sada sam video da sam stavio onaj smajli sto se krsti na pocetku poruke . Slucajno desava se .
Lepo sto se konacno neko iz drugog najveceg grada odazvao . Nemoj sada Davide da ne izvestavas . Odlicne si podatke izneo i vidi se da pratis vremenske dogadjaje  :tu: . Ako je moja poruka bila okidac da se registrujes , pocastvovan sam  :D
Inace od mene neces nista nauciti . Mozda u sportu i nekim drugim stvarima . To dobro poznajem ali se ne hvalim kao pojedini clanovi  ::)

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #8356 poslato: 31. Jul 2019. u 03:47 »
Pozdrav ljudi!

Pratim ovaj forum već neko vreme kao gost, ali sam se tek danas registrovao. Interesuje me meteorologija, a na ovom forumu se mnogo toga može naučiti. Samo nastavite sa vrednim radom  :tu:

Vrlo rado ću reći ukratko kakvo je stanje u Novom Sadu:
Jedina ozbiljnija kiša koja je ovde pala u julu je tokom oluje 7. jula, a od ovog poslednjeg ciklona juče oko 13 časova je bio pljusak koji je zahvatio makar moj deo grada, ali ne verujem da je od njega palo više od 4-5 mm. Količina za jul u gradu ja mislim da nije mnogo veća od one na Rimskim Šančevima. (tamo svega 21,1 mm u julu a prosek je oko 60)

Što se tiče juna, kod mene je 3 puta bio pravi potop (4. jun, noć 16./17. i noć 22./23.) dok su Šančeve sva tri puta ti pljuskovi jedva okrznuli (0 mm, 2 mm, 4 mm). Jun je na ovoj stanici završio sa 63 mm a prosek je oko 90. Podatke o padavinama sam sabirao na ogimetu.

Dobrodosao sugradjanine,nadam se da ce ti biti lepo ovde,ovde ima mnogo ljudi od kojih mozes mnogo da saznas(Joe,Milosh i Kimi mi prvi padaju napamet ali ima ih jos podosta),ali najmanje od Ns ekipe izuzev Joea svi ostali su ti bolesni zaludjenici snegom,da ne kazem slucajevi za psihijatriju i tako to i njihove postove ne shvataj ozbiljno,osim ako i ti nisi takav onda mozes da nam se pridruzis u vecitoj borbi protiv Bga i Nisa u cmovima snega,svaka pomoc nam je dobrodosla

Jedan savet,nemoj mnogo sppminjati Sanceve,jer Beogradjanima i nislijama se koza jezi od pomisli na tu stanicu,a bolje da im cuvamo zivce jer kad Pop krene  na zimu  po ceo dan da razlgaba o tome zasto stanica nije u parku pored njegovog dvorista da moze da namesta merenja nego  u nedodjiji na 9,56478km severojugozapadoistocno od Limanskog parka (gde se beleze inace vanvremenske trpacine ali necemo sad o tome),ovima nece biti dobro,nemoj ih sad u sred leta sekirati,ama Pop ima da ih unisti onda zimus

Inace evo posle obaveza na faksu u prolece nisam imao mnogo vremena,a i nije padao sneg,pa evo pogledah malo sad kad ono nista novo Bart posle izgubljene zime trazi popravni na konvekciji iako zna da to nije to,vidim Bg se dobro drzi uvek sam uz njih protiv Nislija kad vec mi nemamo sta da trazimo(tj.Sancevi,razume se :morning:,evo bas mi Pop proletos pisao kako je Ns srpski Cerapumdzi,ja mu reko pusti ti njih Pope da zive u masti bar van zime)

Poseban pozdrav  naravno Bartu :morning:,nedostaje mi da ga pobedjujem u cmovima iskreno,a bice toga na zimu,valja se...
« Poslednja izmena: 31. Jul 2019. u 04:16 Direktor »
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže Bart

« Odgovor #8357 poslato: 31. Jul 2019. u 08:16 »
Poseban pozdrav  naravno Bartu :morning:,nedostaje mi da ga pobedjujem u cmovima iskreno,a bice toga na zimu,valja se...

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=qACgkwyuA-w" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=qACgkwyuA-w</a>

Napravite mesta da prodjemo, konvektivne i snezne rupe(NS) pozadi...  :grin:

Mislim da su Beogradjani u nasem timu jer ste mnogo lazno izvestavali da je 20cm palo snega a zvanicno bilo 10,11...  :)
Rimski Sancevi imaju reprezentativne podatke za grad i tacne!  :blush:

Pozdrav i za tebe Direktore iako imas parcijalnu amneziju  :bye:
« Poslednja izmena: 31. Jul 2019. u 08:29 Bart »
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #8358 poslato: 31. Jul 2019. u 09:36 »

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže David01

• *
  • Starost: 23
« Odgovor #8359 poslato: 31. Jul 2019. u 09:39 »
Hvala svima na dobrodošlici!

@BataSteva
Da, upravo je tvoja poruka bila okidač da se registrujem. Nek svako piše na forumu kad ima potrebu za to, ali mi nije baš bilo pravo što se nisu češće javljali članovi iz Novog Sada proteklih meseci, pa sam morao da reagujem :)

@Direktor
Drago mi je da si se konačno i ti odazvao. Bilo je lepo čitati tvoje i Popove postove preko zime. Jeste nekad preterivali, ali je zbog vas meni bio i zanimljiviji forum. Kad vidim kakva su konvektivna i snežna rupa ovi Šančevi, ne preostaje mi ništa drugo nego da poslušam tvoj savet :grin: