Da ne bih odmah napisao nešto zbog čega bih se posle kajao, a nemam mogućnost da uređujem ovaj potforum
, uzdahnuo sam, otišao do frižidera
, sačekao sam da prođe neko vreme i vratio se za računar da postavim ovu sličicu i samo jedno pitanje:
Izvor — ogimet.com
Dokle više?
Mislim da je svima jasno na šta aludiram. 'Ajde što novinari generalno neprofesionalno obavljaju svoj posao i prenose prognoze i sve u vezi sa vremenom krajnje kako mediju za koji rade ide u korist, ali što ima problema u normalnom radu u samom RHMZ-u, to me iznova i iznova iznenađuje, razočarava i nervira.
* Napomena: Prema satnim podacima zaključno sa terminom u 19h (18UTC) za količinu padavina sa AMS Crni Vrh koji su bili dostupni na saju RHMZa, zbirno se mogla očekivati količina koja je upisana u SYNOP depešu (2mm za 12-časovnu količina padavina). Takođe je na okolnim stanicama zabeležena slična količina sa izuzetkom V. Gradišta, gde je bilo više padavina u sklopu jače padavinske oblačnosti koja se, kada je reč o Srbiji, satima prostirala od Mačve i Srema, preko Beograda do Južnog Banata i dela (sever) Braničevskog okruga.
Kriterijumi za određivanje intenziteta kiše (konstantan intenzitet, kiša koja se ne ledi):Količina padavina (mm/h) — intenzitet kiše0*-2,5 —
slab2,6-7,6 —
umeren>7,6 —
jak