Da li je ovo tacno sa sajta RHMZ?
stanica: Beograd-Vračar sliv: Sava opstina: Beograd-Savski Venac
Malo mi je cudno da je stanica Vracar, a na opstini Savski Venac?
Da, sasvim je tačno. Ranije sam, dok sam imao malo više vremena za aktivnost na ovom forumu, pisao o tome da iako se met. stanica zove "Vračar" ona pripada opštini Savski Venac jer na ovom delu Bulevara oslobođenja parna strana pripada Savskom Vencu a neparna Vračaru. Kao "stari Vračarac" to moram da znam
Doduše današnji Vračar se drastično razlikuje od onog pre 30-40 godina, mi stariji koji volimo "šmek" starog Vračara svakako nismo oduševljeni raznim "novotarijama", zakrčenim ulicama (mnoge nove zgrade nemaju garaže iako se u "zlatnom dobu" kaže da svaka nova zgrada to ima i da bez toga investitori neće dobiti dozvolu) a o delu "populacije" koja se doselila u poslednjih 10-ak godina i kojoj je bilo šta novo automatski "simbol Beograda", "extra" i "cool" neću puno da pišem jer to nije za ovu temu...
P.S. Beograd ponegde ima neobične granice među opštinama, pa npr. kada šetam pored "Vuka" za minut ili još preciznije na jednoj raskrsnici "promenim" 3 opštine: parna strana Bulevara pripada Vračaru, neparna od Tašmajdana do Ruzveltove pripada Paliluli a od Ruzveltove tj. "Vuka" naviše pripada Zvezdari. Kada se pogleda dokle "dobacuje" Palilula, onda ovo "parče" u centru grada deluje veoma daleko od severnih perifernih naselja. Ali šta tek reći za npr. Voždovac koji "hvata" i deo šireg centra ali i naselja koja su baš daleko od samog grada...