Preterao sam i to veoma, priznajem, ali neću ubuduće. Sada kad sam ponovo pročitao šta sam napisao izgleda mi kao da je nekome naškodila moja najava.
Pa, deo gde si malo preterao u samokritici je jedino onaj gde si napisao da te sramota i da si kivan na sebe zbog "veoma loše najave". Znam, niko od nas koji se bavimo ovim poslom, kako profesionalno, tako i amaterski, ne volimo kad se prognoza ne ostvari onako kako smo očekivali. Tj. kad neki ostvareni parametar na kraju bude van domena naših očekivanja. I tu je samokritičnost u redu u nekoj meri, u toj određenoj meri kad hoćeš da izvučeš neko iskustvo ili pouku za budućnost kad se pojavi neka jako slična situacija na prognostičkom materijalu. Ali kad daš sve od sebe da sačiniš što bolju prognozu, nebitno da li za forum, fb, prijatelja, TV ili širu javnost, a prognoza se ne ostvari onako kako si zamislio, ne treba ni najmanje da te bude sramota. Jer znaš da si dao sve od sebe. Sramota treba da bude one koji otaljavaju posao za koji su plaćeni i pritom ne ulažu ni trunku truda. Da se razumemo, pričam uopšteno i ne aludiram ni na koga konkretno, da se ne izvuče šta iz konteksta. Nadam se da ćeš sve ovo shvatiti kao dobronamerne savete malo starijeg kolege, koji je prolazio kroz slične epizode u svojim meteorološkim počecima u tvojim godinama.