Hvala Srbine na izkazanom mikro-lokal -patritizmu no branicu se sam... Za sve, mnogo ste brate osetljivi... Ja sam vrlo plasticno i lepo upakovao misljenje da nevidjeno lupate gluposti no vama smeta svaka kriutika. Ja nisam meteorolog ali svaki dan tri puta dnevno pratim prognozu i tako skoro pola veka ??
Racunarom se sluzim dosta dobro vec skoro cetrdeset godina sto je samo u Srbiji cudno ali ne i van nje...
Dakle ....primetno je da vecina clanova pogleda jedan izlaz i eventualno tem. na visini ....ostalo izgleda nije vazno sto takvo misljenje dovodi u ravan loseg citanja. Strujanja,brzinu napredovanja ciklona,reljef iitd...retko ko uzima u obzir....Mozda dva tri clana kada rese da daju preciznu prognozu. Kada ih ne mrzi ,cini mi se.
Dakle prognoza je mogucnost predvidjanja a ne citanja karata i gledanja u radar. To ovde mnogima nije jasno. Nisu prikazi koe daju modeli fakticnko stanje koje ce se preslikati u realnost vec vidjenje moguce situacije. Ukrstanje vise modela i pracenje vremenskih prilika na samom terenu daju mogucnost najpribliznijeg predvidjanja ili ti prognoze. Kako RHMZ daje i 30 dnevnu i petodnevnu prognozu to je potrebno samo svakodnevno to vidjenje prilagodjavati novonastaloj situaciji.
U takvoj konstalaciji iznenadjenja su svedena na minimum sto vec decenijma predvidljivost vremenskih prilika dovodi na bezmalo 100 % tacnost. ( vise od 95 a manje od 100)
E sad mnogi clanovi bi trebalo da se vrate unazad i da citaju ono sto su napisali ....tu nema ljutnje ,to je fakat.
Zasto to meni smeta .....iz samo jednog razloga ...vidim da je neko nesto napisao i onda gubm vreme citajuci neosnovane gluposti i to pretezno u delu koji je predvidjen za Prognoze. Meni vise odgovara da tu neko napise nesto jednom dnevno nego dve stranice decijih navijanja....
Dakle gledamo iste modele,karte ,zivimo na istoj geografskoj sirini i nemoguce je da neko vidi zimu i minus samo zato sto je neki model oplaveo teritoriju Srbije...Odma krece debeo mnus,snegopad,ledni dani i sl. A u stvari tamo lepo pise da je temperatura 10 c i da brzina prolaska ciklona u suretu sa toplotom moze dati samo kisu...
I da je u pitanju samo edn clan pa ni upola jada nego odmah krene reaavska skola pa svi pocnu ete ga ,drz ga, spremaj kaput,a kolko ce da pada kod mene ...
E sad po meni je to zaista gusenje foruma ,mada vidim da ovde vlada komunisticki duh u kom je kritika dobra ali nepozeljna..??
Formulacija stari novi clanovi je takodje odraz retke gluposti jer ja ovaj forum pratim od pocetka kao i jos nekoliko. Pravilno je aktivni i manje aktivni ali ...U principu ne pamtim ni jednog clana i njegov lik i delo vec samo citam ono sto je napisano i pokusavam da iz toga izvucem korisnu informaciju...
Na forum sam se prijavio u trenutku kad sam po pisanju prepoznao clana Srbin kome poznajem dedu ,babu,oca majku,pok. dedu po ocu itd... Sa njegovim dedom Acom sam se druzio u polovinom proslog veka kad vecina clanova foruma nije bila ni u petogodisnjem planu svojih roditelja.
Zato nema razloga za preveliko uzbudjenja i ljutnju vec samo malo treba izostriti svoj kriterijum na temi Prognoze. Sto bi rekao Srbinov deda " a ja i ova moja puzdra cemo se vec nekako snaci "