Nisam ni rekao da nije nauka,ali sakuplajti podatke nikakve veze nema sa naukom,jedni podaci kazu 54 drugi 64 ,a onda se otkrije da ti (sto su bolji podaci) u Sjenici nisu uracunali 4 dana sa sneznim pokrivacem 1962(a merenja su od 61) dakle vec u drugoj godini greska,a da li je to jedina godine ne mogu znati nikako. .
Ja vas ne mogu da shvatim! Ne mogu da shvatim ja sam o tome govorio barem 2 puta od kada sam se uclanio na forum,onda se javio RALE od 67 godina koji je doziveo to seca se da su u onoj dolinici(odakle vam stalno saljem slike) otkopavali tika iz rodjene kuce,dakle covek ej to doziveo i vi hocete da kazete da laze,moja majka nije isla u skolu 12 metara udaljenu od stana. . . Onda se pojavio Medov deda koji je rekao da se seca da su helikopterom snimali Ivanjicu(jer se drugacine nije moglo,a ja sam vam to isto pricao) i da je sneg bio duplo veci nego u mracjevcima(a medo je rekao da njegov deda niakda ne pruvelicava stvari) ni to nije bilo dovoljno,i onda se preksinoc pojavio uvazeni clan foruma profiamater koji sigurno ne bi nikaad izmisljao i rekao da njegov drug iz vojske nikako nije mogao da dobije neki paket koji je ocekivao jer se do Ivanjice nikako nije moglo i on je pomenuo cifru od 2 M SNEGA !!!!!
ja ne znam i sto je najjace od svega svaka prica se poklapa sa tacnim datumom
pa sta treba jos da uradim da izmislim masinu za vremeplov da bi vi poverovali,zabole me uvo vise da dokazujem nesto sto je 100 % isitna i sto aj slusam ceo zivot i samo sam hteo da podelim sa vama,ali ako vama nije stalo da saznate onda nije ni meni
Nemoguc je sneg (nisam rekao da je 100 % bilo 2m) ali preko 1,6 m dakle to nije moguce,ali je moguce 1,2 m 1984 Ivanjici koje niko nije upamtio i niko se toga ne seca,to nije moguce,moguce je 85 cm za 24h 2009,moguce je 100 cm 2012 za 24h sve je to moguce ,ali 40 cm vise od 120 cm koje niko ne pamti a to je minimum 160 cm e to nije moguce. . .
Cak je i jos jedan clan itz ARILJA Ivanb rekao da je tacno na Djurdjic 81 bilo 1m snega i da se njegov otac odlicno seca jer se sator sa svadbe srusio pod teretom snega,ali verovatno i on laze jer je nemoguce da u Arilju padne metar snega jer bionad logicno bilo da je u ivanjici minimum 1,6m ili citava 2m,nikada se to u arilju nije desilo da padne 1m snega,to nije moguce u arilju, znaci moji otac i majka lazu,Ivanjicani lazu,Ivanovi roditelji lazu,medov deda laze,Profiamaetrom drug laze. . .
dakle svi ljudi koji su to doziveli i proziveli lazu! a ovi ovde koji nemaju veze sa ivanjocom ariljem tim datumom i govore da je to nemoguce jer je nemoguce i nemoguce i nemoguce i nemoguce,sta sve nije nemoguce pa je na kraju moguce ali znaci oni govore istinu. .
ljubisa je nasao citat iz politike koji dokazje da se Ivnjicani samo tog snega secaju
Ako nabavim slike nabavicu a da li cu ih objaviti ne znam,posto ovde nikoga istina nei ntresuje vec ih samo intresuje da ponavljaju kako je nesto nemoguce,a za to sto je enmoguce postoje snimci iz helikoptera i slike i to je 10 000 ljudi dozivelo,dakle ja kada bih ostao bez noge a da me udari auto sa 20 m/s vi ibi rekl en moguce je to nisii ti ostao bez noge a ja nema nogu,tako meni deluje vase ubedjivanje da je nesto sto se dogodilo nemoguce. . .
ja da se jedem vise i gubim vreme da objasjnavam iznova i iznova navodim primere iz 84,2009,2012 gde je u Ivanjic zabelezeno do 120 cm snega koji ih se niko ne seca,da objasnjavam mikroklimu i da poredim sa ostalim gradovim au okruzenju sve tri godine,pa da onda poredim 81 sa ariljom iznova i iznova necu. .
jer bi onda verovatno neko poceo da pominej Orjen koji nema apsolutno nikakve veze sa Ivanjicom,ili bi poceo adpominje kolorado neku planinu o 3300 mv ili sibir il ne zan sta,da pominje prosecno zadrzavanje snega na tlu sve neke besmislice koje nemaju nikakve veze as kolicinom snega koja moze ad padne u Iv a ja da se nerviram i navodim konkretne primere mikroklime iz pomenutih godina iznova i iznova ne mogu i necu vise,ja znam dosta mi je. I to nije redovna pojava ta godinea je bila presedan,koji se vise nikada nije ponovio,niti se ranije ikada desio
hocu da kazem da relativno svi koji volimo vece snegove svako ponaosob voli da doda koji cm snega vise u svom kraju...
da to je poznato da mnogi doadju po koji cm,ali ja tada niasm bio ni rodjen samo prenosim sta mi je receno,a ivanjicani vole sneg ko bolest i bas im je stalo da preuvelicavaju,pogotovu mojojj babi i dedi koji su svaki dan pesacili od kuce do skole po 6km po snegu blatu u jednim istim cipelama,oni bas vole seng i da preuvelicavaju. . .
a sto je najjace to preuvelicavanje je potvrdilo vise ljudi koji nisu sa foruma i nisu iz Ivanjice a za jednog od njih je receo da nikad ane preuvelicava stvari. . . ali ja ne mogu da se prepirem oko necega sto se dogodilo i sto ispada da je nemoguce,nemoguca je samo jedna stvar na ovom svetu!