Miloš je lepo odgovorio, ali ja bih dodala par reči: ovo nije poljoprivedni forum (ima i takvih na internetu), ovo je forum gde ljudi sa uzbuđenjem prate vremenske prilike, komentarišu ih i pre nego što se dese, najavljuju i prijavljuju šta se kod njih dešava. Treba ih razumeti, ne objavljuju ovde momci samo ono što im se sviđa, nego ono što vide, bilo na nebu, bilo na prognostičkim kartama, satelitskim ili radarskim slikama. A to je opet podložno tumačenjima... Zato ovaj forum ne treba čitati bukvalno, nego između redova
uprkos svim lepim forumskim manirima - citiram samu sebe, a moderatori će prepoznati šta gde spada i eventualno nešto ovde premestiti...
elem, sad ću malo oštrije o forumu i navikama pojedinih, slengu "lovaca na munje" itd.
kad neki upućeni klinac napiše "dobar izlaz za mene / moj kraj" --- znam da će biti oluje tamo kod njega...
(ti izlazi su samo prognostičke karte, napravljene po ovom ili onom modelu, sve je to programirano)
ali te karte ne ume svako od nas da čita (ja tamo ne vidim ni gde sam, a kamoli gde je komšija, gde kiša, gde grad)
zato su neki suvisli komentari sa ovog foruma više nego dobrodošli, inače se sve svodi na prepucavanje poznavalaca...
kako vreme odmiče, ovaj forum napušta sve više ljudi koji su svojevremeno činili srž i čije sam komentare zaista volela da čitam
/ne bih nikog da imenujem, nek se prepoznaju sami ako su još uvek u ovoj 'zoni sumraka'/
i neki fanovi se premeštaju na fb (kao naš "sneško")... hm...
a da ne pričam o toleranciji naših admina, inače ne bih ja ovo ovde mogla da pišem