Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1513481 puta)

Van mreže Paun79

• **
  • Starost: 45
Odg: Meteo chat
« Odgovor #1680 poslato: 17. Januar 2016. u 20:00 »

Vise snega u Sahari nego u Vojvodini

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #1681 poslato: 17. Januar 2016. u 20:31 »
Čestitke stručnom štabu, igračima, kao i vernim navijačima koji su vodili KK Sneg do pobede, koja nije bila ubedljiva, ali svakako vrlo važna!  :thumbup:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #1682 poslato: 17. Januar 2016. u 20:47 »
Čestitke naravno svima i od mene! :) Dugo sam vjerovao u makar minimalnu pobjedu svog tima, tek sinoć je naglo počeo da me napušta optimizam, ali eto pobeda je zabeležena. Naravno, uz veliku pomoć sudije Radarskog, harizmatične i pouzdane ličnosti sa Fruške Gore, koji je poznat po tome što jako retko pravi greške. Pobeda jeste minimalna, ali pobedi se ne gleda u zube. Imam dojavu da su Gfsović i Gemović otišli u kafanu i da su već uneli prilične količine alkohola, pa zato nisu upotrebljivi da predvide neke nove utakmice u skorijoj budućnosti. Sa druge strane, Ecmwfović se povukao u svoj stan i ne želi da komentariše rezultat utakmice. Sva je prilika da je bio u dosluhu sa KK Ispalom i ispitaće da li je možda bio i podmićen da ne igra, ili ne daje sve od sebe. Navijači se nadaju da to nije istina i da će prije početka neke sledeće utakmice ponovo pronaći zajednički jezik sa svojim saigračima. Iako sam već jednom bio odjavio utakmicu, ovo je konačna odjava. Do sledećeg prenosa,
Snegoljub Miloshević

Radodajka se smilovala i na mene pa mi je dala jedan blowjob  :grin:

Neka bre, pretvorismo Serbianmeteo u "sajt za odrasle". :D

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže mareeram

« Odgovor #1683 poslato: 17. Januar 2016. u 21:02 »
Koja je bese prosecna kolicina padavina za Bg za januar, jel smo je prosli?

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #1684 poslato: 17. Januar 2016. u 21:09 »
I hajde onda da rezimiramo, koji od modela su bili najblizi sadasnjoj situaciji?
Mislim pre svega na Vojvodinu, BG i okolinu.

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #1685 poslato: 17. Januar 2016. u 21:15 »
Da doprinesem grafičkim prikazom, visine snega (cm) u 19h:

Hvala još jednom Deji za šablon, uštedeo je vreme Raji i meni.  :tu:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #1686 poslato: 17. Januar 2016. u 23:12 »
Ja bih rekao da je GFS bio bez greške dva do tri dana pre padavina ako ne računamo dva falš 06z izlaza, jedan koji je crtao obilne padavine i Vojvodini i drugi koji je pomerio granicu padavina dosta južnije.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #1687 poslato: 17. Januar 2016. u 23:27 »
Definitivno GFS koji je video simbolične padavine kod mene i gotovo u svakom izlazu ih držao (kakve takve). Na kraju je tako i bilo!  :tu:

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #1688 poslato: 17. Januar 2016. u 23:44 »
Sto se tice moje lokacije (koja je bila kriticna a ispostavilo se da nije (sva sreca)) razvoj situacije su odlicno videli GFS i crnogorski WRF, moze se reci i GEM.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #1689 poslato: 18. Januar 2016. u 00:02 »

Vise snega u Sahari nego u Vojvodini

Ovo je dokaz da su ovakvi cikloni sve samo ne uobičajena situacija zimi. Jugoistok Srbije je oborio rekord po količini padavina u januaru, a Sahara dobila više snega nego Vojvodina.

Inače crnogorski wrf koristi bočne granične uslove GFS-a, a naš wrf ECMWF-a. Jasno je da su svi modeli koji imaju veze sa GFS-om bolje predvideli situaciju.

Tako je bilo i kod snežnih ciklona prethodne zime ako me sećanje dobro služi!

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk
« Poslednja izmena: 18. Januar 2016. u 00:16 Joe »

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #1690 poslato: 18. Januar 2016. u 00:05 »
Pa nije ni cudo da je pobedio Sneg  :grin: Veliku paznju smo mu posvetili ovde na forumu,i dobili lepo iznenadjenje ;)  Gfs je gotovo bio sam protiv svih...
Dodjoh do zakljucka da su modeli bolje videli situaciju pre 4,5 dana,kako se termin priblizavao,tako su sve smanjili,ali lepo su ucrtali ranije  :grin:

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #1691 poslato: 18. Januar 2016. u 00:26 »
GFS jeste davao najviše padavina, ali nije savršeno pogodio situaciju. Možda je najbolje skinuo ove današnje padavine, ali je zato sinoć i u toku prethodne noći granicu padavina držao sjevernije nego što je zaista bila. ECMWF se obrukao propisno. WRF-NMM sa njegovim ulaznim podacima je koliko-toliko bolje skinuo situaciju.
Kad su u pitanju WRF-ovi HMZCG-a, dva su, nije samo jedan. Jedan je sa ulaznim podacima GFS-a i on je pretjerivao sa padavinama konstantno. Drugi je sa ulaznim podacima EC-a i on je solidno korigovao EC-ove greške i odlično skinuo situaciju.

A sada da pomenem modele koje je malo ko pominjao do sada, a pratio sam ih u prethodna dva dana. Naime, DWD (ICON), GEM (GDPS) i ARPEGE su razvoj situacije skinuli bolje i od EC-a i GFS-a, ko bi rekao! UKMO model je bio najgori jer je žestoko pretjerivao sa padavinama. GEM (GDPS) model se nije pokazao toliko dobrim na duže staze, jer je drugačije davao razvoj situacije, tek neposredno pred početak padavina je vidio sve onako kako je i ispalo.
Svakako u ovoj turi, moja najprijatnija iznenađenja su DWD i ARPEGE. Možete karte i meteograme naći na sajtu: http://meteocentre.com/models/get_anim.php?lang=en&map=eur&run=00&mod=gemglb&stn=PNMPR&mode=latest&yyyy=latest&mm=latest&dd=latest

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #1692 poslato: 18. Januar 2016. u 01:03 »
Sto se tice HMZCG pratio sam samo sa ulazim podacima GFS-a, i on je davao znacajnu razliku u kolicini padavina izmedju moje lokacije i samog grada (koja barem za sada nije toliko velika) ali je kod mene odlicno skinuo (jedino sto je ranije video pocetak padavina nego sto se to desilo).
WRF-a sa ulaznim podacima EC-a sam pratio na Lamma-i, italijanski, on uglavnom nije davao padavine severno od granice koja je spominjana ovih dana Sava-Dunav, ili je to bila cista simbolika.
GFS-a od kad je odstupio od ostalih modela davao je i vise nego sto je palo (uglavnom oko 6-7 mm pa cak i vise) ali je GFS 0.25° je davao manju i realniju cifru.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #1693 poslato: 18. Januar 2016. u 08:53 »
Crnogorski WRF sa ulaznim podacima GFS-a je pobednik za NS kao i par puta prethodne zime. :first:

Neverovatno koliko je crnnogorski WRF uporan po pitanju snega za NS. On ne odustaje od bar 3cm.   :thumbup:

Jutros izmereno tačno 3cm. ;)

Naš WRF sa ulaznim podacima ECMWF-a je  totalni gubitnik koji je crtao jedno veliko ništa

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #1694 poslato: 18. Januar 2016. u 09:18 »
Čestitke stručnom štabu, igračima, kao i vernim navijačima koji su vodili KK Sneg do pobede, koja nije bila ubedljiva, ali svakako vrlo važna!  :thumbup:
Čestitke naravno svima i od mene! :) Dugo sam vjerovao u makar minimalnu pobjedu svog tima, tek sinoć je naglo počeo da me napušta optimizam, ali eto pobeda je zabeležena.

Osvanulo je divno jutro ovog ponedeljka u Beogradu, selektor KK Sneg-Beograd je veoma zadovoljan što nije završio na VMA kako su neki zabrinuti "prognozirali" u subotu  :D ;)
Sa moje strane čestitke mojim malobrojnim igračima  :nnc: (tim se jedva sakupio za utakmicu, najveći teret je izneo Gfsović uz solidnu podršku Ikonića) i veliko hvala svima koji su navijali za nas i u trenucima kada se činilo da su nam šanse male.
Bila je ovo velika borba, mnogi navijači su nas napustili u subotu uveče demoralisani ponašanjem Ecmwfovića (koji je doduše imao problem u regiji 500-700hPa ali ga to ne opravdava) i Wrfnmmovića, koja se posle dosta muka završila ubedljivom pobedom KK Sneg-Beograd, jutros u 8h 11cm snega na Vračaru i 12cm na Zvezdari  :thumbup:. Izgleda da je moj motivacioni govor u noći između subote i nedelje pomogao igračima da pruže svoj maksimum a uticaj "džokera" zvanog Subjektivni Osećajčić je bio značajan  ;)
Veliki pozdrav i za stručnog komentatora  :comeon: koji je celokupno zezanje osmislio, meni dodelio nezahvalnu ulogu selektora a nas uveseljavao svojim duhovitim komentarima i time podstakao mnoge od nas da se aktivno uključimo u diskusiju.
Drago mi je da je sneg "dobacio" i do Novog Sada, ako ništa drugo Joe je to zaslužio -bio je među malobrojnima koji su verovali u pobedu mog tima sa 5+ razlike jer je to bio "uslov" da i kod njega bude snega a kao što vidimo tako se i dogodilo (ovde 11-12cm -barem u 8h prema mom merenju, tamo 3-4cm i svi zadovoljni  :D).

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #1695 poslato: 18. Januar 2016. u 09:29 »
Tim koji pobedjuje ne bi trebalo da se menja,trener i tim menadzeri takodje ;)
Padali su mnogo veci snegovi,ali ovaj mi nekako posebno drag :D Ne ocekuj nista da bi te nesto dobro iznenadilo-kako u zivotu tako i sa vremenskim prilikama  :thumbup:

Van mreže Bart

« Odgovor #1696 poslato: 18. Januar 2016. u 09:30 »
Ako nije ok ova moja poruka neka to nadlezni organi srede, necu zameriti,  ali ovo je iskljucivo radi zabave a i nekako mi zanimljivije pracenje snega u nedelju i ponedeljak  :)

Na live kladjenju su izasle i granice za igrace pa ko voli nek izvoli a znam da ima takvih i ovde....   :D
Grad               Granica               -            +
Beogradovic     5.5                  1.85         1.85
Novi Sadovic     1.5                  1.85        1.85
Nisovic              23.5                1.85        1.85

Ako neko jos zeli da doda neki grad neka doda... Ja igram sve plus...   :D

Jutros u 7h
Beogradovic 10
Novi Sadovic  3
Nisovic 26
Sto volim da prodjem tiket kad mislim da nema sanse i u poslednjim minutima :) :snowball: :thumbup:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #1697 poslato: 18. Januar 2016. u 09:38 »
 ^^

Odlično, kako ovo nisam video da popunim tiket.
Bogami Beograd ima najbolji hendikep.   :grin: Moglo se tu dosta zaraditi.

Inače, KK Mrzim Košavu iz Novog Sada je ipak ušao u playoff. Nakon žalbe Novosađana na regularnost utakmice, KK Snegu je za zelenim stolom dodeljena pobeda od 10 koševa razlike što je bio dovoljan uslov da se KK iz Novog Sada plasira u playoff pred pauzu u prventsvu.

Van mreže Bart

« Odgovor #1698 poslato: 18. Januar 2016. u 09:42 »
Hvala Joe, laka zarada ali u jednom trenutku je izgledalo da su sanse mnogo male da prodjem.  :) Kako smo se nadali odlicno je prosao veci deo Srbije i drago mi zbog toga  :D
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #1699 poslato: 18. Januar 2016. u 13:54 »
^^ Kvote si tako dobro sastavio da čak ni najiskusnijim kladioničarima nije bilo lako da sastave dobitnu kombinaciju. Svaka čast.  :tu:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 49.8mm
prosek (Vračar) - 49.6mm