Gledao sam taj video juce,3eg januara ce biti prikazan na nekom kanalu(zab.sam na kom) Tuzno je gledati kako nestaju ti gleceri ali tu je neki drugi problem o kome bih nesto da napisem.Te teorije o globalnom zagrevanju su iskoriscene u neke druge svrhe,veliki svetski mocnici kroje takvu pricu kakva njima odgovara.Ne kazem da covek nije nista kriv ali ima najmanji uticaj na menjanje klime o kojima su vec neki ovde i pisali.. Skoro sam procitao da je auto na struju napravljen jos pre 100godina ali nekima nije bilo u interesu i samim tim je sve otislo na benzin i naftu.Mnoge se stvari ni ne znaju,ali je zalosno kada vecina ljudi"slepo veruje" medijima koji serviraju price kakve njima odgovaraju..
Slazem se ovo sa prosecima koji se gledaju unazad 30godina.Zasto bi mene zanimala zima ultra ledena dajem pr.1925,ili ultra topla 1935 recimo.Ljude zanima sadasnjost,i kakvo ce vreme biti u narednom periodu,a da li ce biti toplija za 2 ili hladnija za stepen od proseka,nista tu ne menja.Sta vredi da ona bude 3 stepena toplija od proseka ako u nekih 10ak zimskih dana padne metar ipo snega i izazove katastrofu u mnogim mestima.. Kod nas su poslednjih par zima toplije od proseka ali sta ce reci recimo ovi u Arabiji gde je pao sneg a godinama nije,ili u Tunisu,Egiptu gde godinama nije,da li ce oni imati utisak globalnog zagrevanja
Sve je relativno ali treba se navikavati na ekstremne situacije,Tc,obilne padavine,suse, jelte uvek ih je i bilo ali se populacija na ovom svetu " razmazila" generalno ,a vreme ne moze svima udovoljiti ponaosob.Neki zeljno iscekuju sneg,neki se nadaju da ce cela zima biti topla,tu neko mora "izvisiti" na kraju