Ovde je tema prognoza te sam se toga i držao, ali vidim da nemam kud pa ćemo prebaciti gde već treba ove pisanije. Stepen užitka u proleću je relativna stvar i kod različitih ljudi se meri na osnovu različitih kriterijuma, te zbog tog razloga ne vredi ni pričati o tome jer je teško da nam se kriterijumi podudaraju. Uostalom definicija pravog proleća kao i užitka u istom ne postoji i upravo zato je relativna stvar. Ali ajde ako već moram svaku svoju reč dosta detaljnije da objasnim i opravdam:
1. Stepen užitka u proleću se iz mog ugla meri broju vikenda sa toplim, sunčanim i suvim vremenom, a da me zdravlje ne izda te mogu malo i da radim na svom placu i orežem voćke u dvorištu. Sobzirom da sam bio bolešljiv dosta u prvoj polovini marta i dosadašnjem broju pomenutih vikenda sa lepim i sunčanim vremenom, užitak u proleću je izmeren na samo 1 dan, što je nedovoljno da obavim sve poslove koje sam planirao te stroga sam očekivao dosta više od druge polovine marta i samim tim nisam baš oduševljen.
2. Kada kažem užasno deprimirajući mart se nastavlja to znači da se nastavlja nešto što se trenutno dešava ne aludirajući na to koliko to što se trenutno dešava traje već. U principu to ne znači nužno i da već duže vreme traje jer bih onda rekao užasno deprimirajući mart traje već dugo i nastavlja se recimo.
Zaista, po ko zna koji put u martu po kiši i hladnom vremenu tražim parking ispred firme što me poprilično deprimira.
Eto nadam se da je sada jasnije šta sam hteo da kažem, namere mi nisu bile da uvredim gospođu baba martu i mislim da joj samim tim nije potreban advokat za klevetu.