Neću da pišem kakvo je vreme u Beogradu trenutno da ne bih kvario idilu večerašnjih postova. Samo ću reći da vam zavidim svima što makar na kratko možete da uživate u čarima zime. A nama ostaje samo da kukamo i proklinjemo ovu beogradsku klimu, najgoru koju je svet ikada video, ja stvarno ovako subjektivno mislim da nema na svetu mesta sa gorom klimom.
Heeeej, nekada sam mislio da se šališ kada si ovako pisao, znam da te ponekad nervira
što nema kiše koja bi koristila gljivama koje voliš, što nema konvektivnih dešavanja koja su očekivana, što imamo niz zima sa malo snežnih padavina u Beogradu i okolini ...
ali zaista mislim, da se ne naljutiš, da je rečenica koju sam izdvojio veliko preterivanje i kao Beograđanin koji ovde živi pola veka moram da kažem da se nikako ne slažem sa tobom da je ovde najgora klima na svetu (i dalje ne verujem da to stvarno misliš, ali ovo si napisao već peti-šesti put pa je moguće da se ne šališ). Slično je važilo i kada si pre 6-7-8 godina pisao da je Beograd jedan od gradova sa najviše snežnih padavina u Srbiji i da ma sa koje strane da "dolazi sneg" on će uvek da "pređe" preko Beograda (u tom periodu, kao relativno nov stanovnik Beograda svakako si mogao da stekneš takav utisak ali to je bio "mali uzorak" od nekoliko godina, nedovoljan za jasan zaključak).
Ni ti ni ja svakako ne znamo baš precizno kakva je klima u svakom regionu sveta ali bar generalno znamo i
siguran sam da ima mnogo ljudi na svetu (u brojnim regionima, svakako ne samo u jednom) koji bi bili veoma srećni da imaju klimu kakva je ovde jer su njihovi "klimatski uslovi" surovi i teški (nebitno da li su u pitanju katastrofalne suše ili poplave kao "redovna pojava" a ne jednom u 50 ili 100 godina, ekstremne vrućine/hladnoće i da ne nabrajam ostalo) i problemi na koje se mi žalimo (što se tiče vremena tj. klime generalno) bi njima bili "smešni".
Neću dalje da pišem o ovome, izdvojio sam Milošev komentar jer je u pitanju čovek koji je moj prijatelj i neko ko se svakako razume u meteorologiju (pa, za razliku od nekih, dobro zna šta se podrazumeva pod klimom) i samim tim me veoma čudi ako on stvarno misli da "Beograd ima najgoru klimu na svetu".
Pozdrav svim ljubiteljima meteorologije , kao što znamo na ovom forumu je dozvoljeno da se piše kako ko želi (uz pretpostavku da niko nikoga ne vređa) i nadam se da moj komentar neće izazvati negativne reakcije i neku "žestoku polemiku" (a što se tiče Miloša, za njega ne brinem -on sigurno neće reagovati neprikladno
) a ja ću zbog različitih obaveza biti odsutan sa foruma bar mesec dana tako da mojih komentara neće biti (možda će to nekoga obradovati, da ne bude "dežurnog gunđala"
na forumu).