Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1503080 puta)

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
Odg: Meteo chat
« Odgovor #4960 poslato: 23. Mart 2018. u 10:04 »
Nema sanse da je u Bg palo skoro kao u Ns(ne mogu protiv cinjenica ali je sumnjivo)od tamo niko nije javljaoao epske intenzitete kao ovdee u toku noci,celu noc je padao bukvalno tako,mozda Sancevi malo manje mere mislim da su odrazi bili malo zapadnije,no zar je bitno presli smo 20 cm i mi i Begradjani,Bart vise srece drugi put :morning:,i sledece godine ocekujemo novi poklon od tebe za Novu Godinu,red je :D
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #4961 poslato: 23. Mart 2018. u 10:05 »
Evo kod mene nema laži nema prevare. Ne merimo travu odgovorno tvrdim pred brojnim novinarima.

Van mreže Bart

« Odgovor #4962 poslato: 23. Mart 2018. u 10:07 »
Direktore nisu javili ni epsku trpacinu sumljivi su ko penal na ivici sesnaesterca... Bogami diktatore ja nemam zamereke na ovaj sneg ovde ja prezadovoljan  :) Dzoi nemoj ja da slikam gde kosava nanela  :smoke:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #4963 poslato: 23. Mart 2018. u 10:08 »
Diktatore nocas je prosek na Sancevima 1.6cm na svakih sat vremena. Malo li je na ovu krizu.  :O
To potvrdjuje da je i tamo bilo epskog intenziteta.  :grin:
E sad dal je palo toliko mm ili nije, dali smeta neko drvo ili ne nemam pojma.

Ali moram da konstatujem da je EC pogodio padavine maltene u mm za NS!!! ustvari je omanuo sto je Beogradu davao dosta manje.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #4964 poslato: 23. Mart 2018. u 10:20 »
Na Vračaru je još u 19h zvanično izmereno 11cm ali tamo je i sinoć i jutros upisano 7cm ali tu je uračunata i trava  ;) , na površinama bez trave nije bilo više od 3-4cm snega jutros a večeras u 19h je bilo oko 8cm ("bez trave").

:thumbup:

Šalu na stranu i da su merili travu, a verovanto jesu, 19cm snega je sabilo tu travu pa je ovo verovatno sada realno za razliku od juče.

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #4965 poslato: 23. Mart 2018. u 10:25 »
Ali da u Ns padne preko 20 cm snega za 12 sati :worthy:,da mi je ovo neko rekao ne bi mu verovao,mozda intenzitetom trpacina 21.veka,neka me Joe ispravi ako sam pogresio

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #4966 poslato: 23. Mart 2018. u 10:33 »
:thumbup:

Šalu na stranu i da su merili travu, a verovanto jesu, 19cm snega je sabilo tu travu pa je ovo verovatno sada realno za razliku od juče.

Da, jutros sam napisao sopstvenu procenu da ima oko 20cm snega u gradu (a 20cm nije malo, nebitno da li se priča o snegu u januaru ili martu ili nečemu što nema veze sa snegom  ;)) a potom su "izašli" i zvanični podaci sa 19cm na Vračaru i 23cm na aerodromu. Mislim da je većina snegoljubaca zadovoljna sa ovim (verovatno se o 20-ak cm snega u 3. dekadi marta u Beogradu moglo samo da mašta tokom blage zime) a generalno spominjanje 19-23cm verovatno izaziva zadovoljstvo ili makar maštanje kod pripadnica lepšeg pola koje vole dobar ... SNEG, da neko ne pomisli na nešto drugo  ;)  :rofl: Nadam se da spomenute pripadnice lepšeg pola pravilno shvataju poruke u kojima neki veseli članovi ovde pišu o "epskoj trpačini" -svi mi pišemo samo o snegu  :) ;)

Beograd ovog jutra izgleda onako kako odavno nije izgledao ni tokom zimskog perioda, a što se tiče treće dekade marta zaista se retko dešava da bude ovakav sneg uz temp. (T2m) -3C.
Ovog jutra je visina snega oko 20cm u centru grada, a uz umeren istočni-jugoistočni vetar ovih -3C deluju mnogo hladnije.

Jutros u 7h je sve lepo izgledalo ali i tada se videlo, iako je temp. na 2m bila -3C da se pri zemlji sneg lagano topi (Miloš i ja smo spominjali T5cm) a sada je sve to bitno drugačije, temp. je u porastu i daleko je ovo od "pravog zimskog ambijenta" (što se tiče centra grada).

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #4967 poslato: 23. Mart 2018. u 10:34 »
 ^^

Ih Diktaotore ne mogu sada da pretrazujem. Tesko je prisetiti se. Ali zaista je retko da kod nas padne 20cm za 12h pogotovo sto je kraj marta. To je mozda i rekord.

Evo ovo je bilo slicno nadjoh na brzaka.

U pitanju je 15.12.2009 ujutru. Secam se da je uvece bilo snega samo u tragovima.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=DF2sNVxyJes" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DF2sNVxyJes</a>

Tako da nije ovo nesvakidasnje za Novi Sad, ali za kraj marta svakako jeste. Pamtim jedna sneg od preko 20cm i u martu dok sam studirao.

Van mreže Bart

« Odgovor #4968 poslato: 23. Mart 2018. u 10:38 »
Pitam se na koju li je foru pao legendarnih 40cm u Nisu 17. marta 1962. sto je i rekord za mart, jeste padao nekoliko dana al mnogo je 40cm..
Inace jeste li provalili da su februarski rekord za sneg za BG i martovski iz iste godine e u jednoj zimi 80cm u februaru i 44cm u martu 1962. godinea taj februarski se potpuno otopio pa posle pao ovih martovskih 44cm... To su bile epske trpačine ovo su bebe za njih... :)
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #4969 poslato: 23. Mart 2018. u 10:43 »
 ^^

Ma ko je tada jos kosio travu? Korov preko glave, sneg preko glave. Sve je bilo vece.  :grin:

Sad me Profiamater priziva sa svojim postom.  :rofl:

Slazem se u potpunosti za 20cm. Sto je puno, puno je. Za grad pogotovo. Ne znam za selo.  :rofl:

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #4970 poslato: 23. Mart 2018. u 10:44 »
Pa Bart da je jos 12h padao eto ti ga,nije kolicinski epska ali intenzitetom definitivno,a i za 21.vek je kolicinski respektabilna,20.vek je druga prica tada su ovakve trpacine bile svakodnevnica zimi

A i nemoj ti tu sad nam nije epska :grin:,znamo mi kako ti je :morning: trenutno,lako je ici po dalekoj istoriji  :rotf:

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #4971 poslato: 23. Mart 2018. u 10:45 »
Da, jutros sam napisao sopstvenu procenu da ima oko 20cm snega u gradu (a 20cm nije malo, nebitno da li se priča o snegu u januaru ili martu ili nečemu što nema veze sa snegom  ;)) a potom su "izašli" i zvanični podaci sa 19cm na Vračaru i 23cm na aerodromu. Mislim da je većina snegoljubaca zadovoljna sa ovim (verovatno se o 20-ak cm snega u 3. dekadi marta u Beogradu moglo samo da mašta tokom blage zime) a generalno spominjanje 19-23cm verovatno izaziva zadovoljstvo ili makar maštanje kod pripadnica lepšeg pola koje vole dobar ... SNEG, da neko ne pomisli na nešto drugo  ;)  :rofl: Nadam se da spomenute pripadnice lepšeg pola pravilno shvataju poruke u kojima neki veseli članovi ovde pišu o "epskoj trpačini" -svi mi pišemo samo o snegu  :) ;)

To su bile epske trpačine ovo su bebe za njih... :)

He, he, evo opet termina "trpačina"  ;) -možda je dobro što sam pre 10min postavio komentar o cm, trpačini i slično, da bude jasno da smi mi pišemo samo o snegu...  :rofl:

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #4972 poslato: 23. Mart 2018. u 10:49 »
 ^^

:rofl:

Znate sta je trpacina na kvadrat?  :grin:
Kada dvoje mladih parkiraju auto u dugokom snegu nadomak parka, a napolju trpaaaaa.  :rofl:

Van mreže Bart

« Odgovor #4973 poslato: 23. Mart 2018. u 10:51 »
 ^^ Odlicno mi je direktore  :) Dje svakodnevnica zimi bilo 10 od 100 i svi misle da svaka bila takva ekstremna... Saljem inspekciju u BG samo da znate :P

Profi meni kad napisem ili neko drugi napise trpacina smesno isto kao i za BKR i NKR  :D

Edit: Breaking news!
Stigla dojava kako je izgledala trava na kojoj je meren snezni pokrivac na Vracaru  :fight:
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Direktor

• **
« Odgovor #4974 poslato: 23. Mart 2018. u 11:02 »
Ali pobednik dana je Rhmz koji je rekao 5 cm snega na severu :cf: :laie:

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #4975 poslato: 23. Mart 2018. u 11:15 »
Ali pobednik dana je Rhmz koji je rekao 5 cm snega na severu :cf: :laie:

Obruka se, ima ZERO :D Šalim se, nikad mi nisu bili jasni njihovi pojmovi za sever i na koju oblast se to odnosi...

Van mreže Pulsar_

• **
« Odgovor #4976 poslato: 23. Mart 2018. u 11:17 »
Nikada ne budite skepticni sa zahladjenjem bilo kada da se najavljuje, a desio se SSW dogadjaj sa dobrom propagacijom.
Ne bi valjalo da se dizu ovako visoke temperature koje se crtaju, ali to mi ne odlucujemo.
Ipak, kod mene zahladjenje sa snijegom na tlu traje vec 7 dana, a i nastavit ce se ne tako visoke temp do kraja marta, tome se bas nisam nadao.
Mene zanima, jesu li zabiljezeni vise ti famozni ledeni dani u nizinama sada? RHMZ ih otpisivao cijelu zimu.

Van mreže Bart

« Odgovor #4977 poslato: 23. Mart 2018. u 12:10 »

Aha trava u donjem desnom uglu ispod snega, provaljeni ste  ;)  :grin:

Mene zanima, jesu li zabiljezeni vise ti famozni ledeni dani u nizinama sada? RHMZ ih otpisivao cijelu zimu.
Mislim da ce ledeni dan imati Kraljevo, Kragujevac, Pozega i mozda Vranje, to sam sinoc na brzinu pogledao... Ima jos nekih pretendenata ali mislim da danas idu u plus, za Nis sigurno da nece ni sada imati ledeni dan u trecoj dekadi marta jer sinoc i posle 21h je bio minimalni plus a i danas izgleda da ce preci u plus  :)
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #4978 poslato: 23. Mart 2018. u 12:19 »
 ^^ Šta ti imaš protiv trave toliko?  :grin:

Inače, visina snega od 7cm je bila nerealna, a 19cm jutros je sasvim realno. Ja sam merio na više mesta, na vetrometinama je 10-30cm, u zavetrinama 18-22cm, u proseku 20cm.
Ko bi rekao da će najveći sneg od decembra 2012. pasti u trećoj dekadi marta 2018. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #4979 poslato: 23. Mart 2018. u 12:32 »
 ^^ ^^

To samo pokazuje koliko su loše zime bile za nas severnije.
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina