Šalu na stranu i da su merili travu, a verovanto jesu, 19cm snega je sabilo tu travu pa je ovo verovatno sada realno za razliku od juče.
Da, jutros sam napisao sopstvenu procenu da ima oko 20cm snega u gradu (a 20cm nije malo, nebitno da li se priča o snegu u januaru ili martu ili nečemu što nema veze sa snegom
) a potom su "izašli" i zvanični podaci sa 19cm na Vračaru i 23cm na aerodromu. Mislim da je većina snegoljubaca zadovoljna sa ovim (verovatno se o 20-ak cm snega u 3. dekadi marta u Beogradu moglo samo da mašta tokom blage zime) a generalno spominjanje 19-23cm verovatno izaziva zadovoljstvo ili makar maštanje kod pripadnica lepšeg pola koje vole dobar ... SNEG, da neko ne pomisli na nešto drugo
Nadam se da spomenute pripadnice lepšeg pola pravilno shvataju poruke u kojima neki veseli članovi ovde pišu o "epskoj
trpačini" -svi mi pišemo samo o snegu
Beograd ovog jutra izgleda onako kako odavno nije izgledao ni tokom zimskog perioda, a što se tiče treće dekade marta zaista se retko dešava da bude ovakav sneg uz temp. (T2m) -3C.
Ovog jutra je visina snega oko 20cm u centru grada, a uz umeren istočni-jugoistočni vetar ovih -3C deluju mnogo hladnije.
Jutros u 7h je sve lepo izgledalo ali i tada se videlo, iako je temp. na 2m bila -3C da se pri zemlji sneg lagano topi (Miloš i ja smo spominjali T5cm) a sada je sve to bitno drugačije, temp. je u porastu i daleko je ovo od "pravog zimskog ambijenta" (što se tiče centra grada).