Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1515556 puta)

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
Odg: Meteo chat
« Odgovor #5420 poslato: 09. Jul 2018. u 11:36 »
@Medo
Apsolutno se slazem za tvoje misljenje oko mentaliteta nacije.Problem svi znamo gde je.Mozda nije za temu i meteochat ali cu napisati.Najbolji primer cu dati kroz vezivanje pojaseva.Maksimalna medijska prica uz milion kazni i eto rezultata.Tako se mora i sa ovime.Mandatne kazne i to paprene uz podrusku medija.Gledam u mom selu.Recimo od 800 kuca travu naulici ne kosi 30 kuca.I to svake godine tako.Nema kazni nema nicega.Razlog se zna.Ako ti ljudi dobiju kaznu postace protivnici ove vlasti.Zato se narod za takve stvari i ne kaznjava i tu smo gde smo.Tapkamo u mestu konstatno! Da ne duzim dalje i da pricam o ribokradicama,bacenim ambalazama otrova po njivama,uginulim zivotinjama bacenih u kantama za smece koje se nose na deponiju koja je na manje od 1 km od bazena za vodu za pice ( neko uzeo pare jer deponija mora minumim 3 km da bude od bazena ) , pretvaranja bunara u septicke jame , paljenje svega i svacega kako se kome prohte ( kada u vazduhu ositim miris plastike i miris kablova hocu da poludim ) . Bar polovina sela se tako ponasa!
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže Paun79

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #5421 poslato: 10. Jul 2018. u 10:46 »
B92: Kišni dani usred leta: Da li su nad Srbijom Putinovi oblaci? http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2018&mm=07&dd=10&nav_id=1417176

Van mreže Paun79

• **
« Odgovor #5422 poslato: 10. Jul 2018. u 10:59 »
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=3954.380
Prošle godine jutarnja 25, maksimalna 38...

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #5423 poslato: 10. Jul 2018. u 13:13 »
Пауне, прочитао сам цео текст са сајта. Мислим да је мало рећи да је то што се пише трагикомедија. Али најзанимљивије ствари се пишу у коментарима, па бих издвојио два одатле.

Последња реченица овог коментара.

И овај ми је победио :laught:

Било је још интетесантних коментара, али издвојих ова два која су ми одмах запала за око. Поред тога, добра ствар је што полако наилазим на све више коментара, или људи уопште, који су почели да увиђају да је контрола времена илити модификација времена тотална глупост. Скоро сви коментари на овом сајту у којима је писало да је то нетачно су имали више плусева него минуса. Док мислим да сви знате каква је ситуација била 2014. године након оних поплава, кад је кренула права еуфорија око HAARP-a.

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #5424 poslato: 10. Jul 2018. u 22:56 »
Za razliku od prošle sezone (jun,jul)....

Ove godine jun završio ovako. Sem nek tako i nastavi !!!

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Dakula25

• **
  • Starost: 25
  • Lokacija: Beograd - Beogradska 56, preko puta Pravnog Fakulteta(za vreme studiranja)/Kraljevo
« Odgovor #5425 poslato: 11. Jul 2018. u 10:04 »
Koje su šanse da sutra popodne padne kiša u Beogradu, na području Dorćola (Kalemegdan) i u okolini Vukovog spomenika, imam planove za vankućne aktivnosti :)
Hvala unapred!

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

Van mreže Paun79

• **
« Odgovor #5426 poslato: 11. Jul 2018. u 17:57 »

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #5427 poslato: 11. Jul 2018. u 18:09 »
Sada pogledah link koji je Paun ostavio.

Nisam mogao da čitam nakon:

"Neposredno pred početak leta hidrometeorološke stanice su najavile "pakleni" jul i avgust"

iako pretpostavljam da je Nedeljko imao nešto interesantno da kaže.

Više puta sam napisao šta mislim o nekima koji sebe nazivaju novinarima a još više šta mislim o urednicima koji odobre tekst...  :facepalm:

Bilo bi lepo da neko od ljudi koji su pripremili tekst objasni kako hidrometeorološke stanice nešto "najavljuju" tj. kako te stanice "prave" prognozu vremena - eto, priznajem da sam potpuno neupućen  ;)

Van mreže Paun79

• **
« Odgovor #5428 poslato: 11. Jul 2018. u 18:28 »
 ^^ Primetio sam i ja da je tekst vrlo "stručan" , ništa drugo nisam ni očekivao od novinara ovog i sličnih listova. Ali sam hteo da ljudi vide kako Nedeljko objašnjava ovo leto.

Van mreže Milan995

• *
« Odgovor #5429 poslato: 11. Jul 2018. u 22:16 »
Ove godine jun završio ovako. Sem nek tako i nastavi !!!
Zašto da tako nastavi?Ovo više nije normalno.Skoro je sredina jula,a leta skoro da uopšte nismo ni imali.
Ništa lično,samo mislim da je ovo previše.A najgore je što se u skorije vreme ne nazire normalno letnje vreme.

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Usus est optimus magister
« Odgovor #5430 poslato: 12. Jul 2018. u 11:31 »
U Mačvu leto ocigledno stize i imacemo mnogo manje sanse za padavine od juga konacnoooooo

Послато са K3 уз помоћ Тапатока

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #5431 poslato: 12. Jul 2018. u 11:54 »
Moram i ja da se ubacim u polemiku da li je ovo leto ili nije.Ako pogledamo prosecne temperatura za odredjene dekade u mesecu ovo leto ne odstupa mnogo od toga ( ispravite me ako gresim ).Cenim da je za drugu dekadu jula prosecna temperatura od 25-30 stepeni kiliko ce danas i biti.Tako da je za mene ovo leto u granicama normale sto se tice sa temperaturama a sto se tice padavina iznad svakog proseka je.Sada sta bih ja voleo to je druga prica.Pre cu navijati za 35 s i 15% vlaznosti nego za 30 s i 50% vlaznosti.Najvise bih voleo da bude od 25-30 s uz najmanju mogucu vlaznost ali toga nema  :(
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Na mreži Darko_9

« Odgovor #5432 poslato: 12. Jul 2018. u 12:31 »
U Mačvu leto ocigledno stize i imacemo mnogo manje sanse za padavine od juga konacnoooooo

Послато са K3 уз помоћ Тапатока

Weather.com vidi drugaciju situaciju kod tebe

Van mreže Јоца

« Odgovor #5433 poslato: 12. Jul 2018. u 13:51 »
Што се мене тиче, само нека се оствари то што цртају модели у наредном периоду, за мене је то право лето.
Не бих мењао ово кишно лето и температурно у просеку, за оно претходно, нема шансе. Изузетак су само она олуја из прошлог месеца која је нанела велику материјалну штету и поплаве у околини Гроцке и код Свилајнца. Све остало је било прихватљиво.

Да се вратим на моделе. Пратим од почетка овог месеца ГФС и његове енсембле и невероватно је колико су усаглашени чак и за дужи период. Поред тога, не знам да ли су свега пар пута уцртали Т од 30-35°C, и то углавном на крају периода.

Да поставим и ту карту ГФС-а и његових енсембла. Упрво због овога сам и рекао само нек се оствари то што цртају модели. Температуре праве летње, од 27-30°C, без великих врућина, без тропских ноћи, уз повремене пљускове.

Т на 850hPa и невероватно преклапање са вишегодишњим просеком.

Ево и прогнозе ЕЦ-а.

Могло је ово и у тему прогнозе, али пошто се ради о дужем временском периоду нека овде. И да напоменем да је све склоно променама, прогнозе за више од 5 дана треба посматрати више као тренд.

Na mreži Kimi

• Moderator
« Odgovor #5434 poslato: 12. Jul 2018. u 13:57 »
Tako je kolega Joco !

Kad se samo setim prošlogodišnjih, onog "plafona" kome nikad nema kraja...pitanje je bilo samo hoće li biti bliže 20°C ili bliže 25°C na 850mb... ne ponovilo se vala... :ufff:

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milan995

• *
« Odgovor #5435 poslato: 12. Jul 2018. u 14:04 »
Tako je kolega Joco !

Kad se samo setim prošlogodišnjih, onog "plafona" kome nikad nema kraja...pitanje je bilo samo hoće li biti bliže 20°C ili bliže 25°C na 850mb... ne ponovilo se vala... :ufff:
Kod mene je prošlo leto bilo svežije nego u ostatku Srbije.Ali,ipak,voleo bih da se ponovi,jer ovo ne mogu da smatram letom.Prošlo leto je bar ličilo na leto.Osuđujte me koliko hoćete,ja samo iznosim svoje mišljenje.
Ako nastavite da "navijate" za hladno i kišovito leto,više vas neću pratiti.
Pozdrav.

Van mreže Bart

« Odgovor #5436 poslato: 12. Jul 2018. u 14:06 »
Evo ja prestajem da navijam za hladno i kisovito leto, od sutra... :)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Na mreži Darko_9

« Odgovor #5437 poslato: 12. Jul 2018. u 14:11 »
Kad si pa navijao :)

Na mreži Kimi

• Moderator
« Odgovor #5438 poslato: 12. Jul 2018. u 14:12 »
Kod mene je prošlo leto bilo svežije nego u ostatku Srbije.Ali,ipak,voleo bih da se ponovi,jer ovo ne mogu da smatram letom.Prošlo leto je bar ličilo na leto.Osuđujte me koliko hoćete,ja samo iznosim svoje mišljenje.
Ako nastavite da "navijate" za hladno i kišovito leto,više vas neću pratiti.
Pozdrav.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ne znam što ti misliš da je tvoje najbitnije. Svi smo različiti, svako voli i navija za različite stvari. Tako da tvoj komentar veze s vezom nema.

Uostalom, prošlo leto je ličilo na pakao za mene a ne na leto, ako tebi ovo trenutno moje ne liči na isto.

Van mreže Bart

« Odgovor #5439 poslato: 12. Jul 2018. u 14:19 »
Darko_9 poceo sam sa navijanjem od maja, znaci na vreme da bi obezbedio svezije leto i eto do sada je to donosilo rezultate i zelim da se izvinim onim ljudima kojima smeta niza temperatura nego u paklu i padavine da se biljke ne osuse...Priznajem ja sam kriv za to sto je bilo kise i nizih temperatra nego u paklu  :blush:
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm