Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1516036 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Meteo chat
« Odgovor #5920 poslato: 11. Novembar 2018. u 23:37 »
Zima zima e pa sta je ako je zima nije lav:

Van mreže mareeram

« Odgovor #5921 poslato: 12. Novembar 2018. u 00:07 »
Još mi je gluplje što se diktator izvinjava ovako.. :confused:

Van mreže mareeram

« Odgovor #5922 poslato: 12. Novembar 2018. u 00:08 »
@ Darko

Koji je to sajt?

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #5923 poslato: 12. Novembar 2018. u 00:33 »
Mare,stvarno ne znam mozda sam se nesto zamerio coveku :confused:,a nisam primetio

Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #5924 poslato: 12. Novembar 2018. u 10:13 »
ecmwf i dalje  forsira suvo vreme sem za jugoistok gde bi bilo nesto kiše /snega
GFS  vidi  vše snega u južnoj polovini zemlje

Ovo uskoro ulazi u nedelju dana

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #5925 poslato: 12. Novembar 2018. u 18:04 »
Kisa ljudi moji, kisa... bljuzga, sneg, bilo sta sto moze da donese bar 40 litara... Ovde se nije mnogo primecivalo, ali bogami, osetno je sad i ovde i to bas. Sve stoji, nista uradjeno, neki pokusavaju da poseju ali dzaba... ne ide.

Ta hladnoca je izgleda kratkotrajna... opet se vraca na svoje i ne svidja mi se nimalo... Ne zelim da mracim ili jos gore, ne zelim da "baksuziram", ali nece pa nece :(

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Bart

« Odgovor #5926 poslato: 12. Novembar 2018. u 18:14 »
Sofronije ne znam  gde si ti to video da ova hladnoca kratkotrajna...  Ali brine sto nikako da se nacrtaju neke padavine konkretne...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

• **
« Odgovor #5927 poslato: 12. Novembar 2018. u 19:03 »
Oscilacije  toplo hladnije ce biti sigurno ali ovako toplo kao danas nece biti sigurno...za nas ce to biti hladnije ,manje hladno u odnosu na protekli period .

Tek kranji istok -*jugoistok kako sada stoje stvari dobice neki dobar sneg u danima koje je  realno procenjivati ,sta ce biti u 38xx satu je uzalud nagadjati i pratiti..

Juzna polovina ima nadu sever tesko da ce videti  sneg ili kisu vrednu pomena ,barem u ovom prvom periodu kasnije videcemo..

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #5928 poslato: 12. Novembar 2018. u 19:36 »
Sofronije ne znam  gde si ti to video da ova hladnoca kratkotrajna...  Ali brine sto nikako da se nacrtaju neke padavine konkretne...

Ma gledao opet Britaniju i Kanadu...
Sve mi to kilavo i jes' da u ovih par dana solidno izgleda, ali... opet mi kilavo...

Ne znam, daj boze da se ostvari... Ali opet, sve bez 30 - 40 mm kise je bzvz i "sviranje uz drmbolj" sto bi rekli oko Jagodine cini mi se  :laie:
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #5929 poslato: 12. Novembar 2018. u 23:50 »
Ne sekiraj se Sofronije.Decembar ce odvaliti od kise.Ako ne decembar cekacemo onda april.Hleba ce da uvozimo kao i sve jesenje kulture.Mozda bi mogli opet da pocnete sa prizivanjem kise ( one pesme sa youtuba ) . Mozda opet upali  :hm:
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

Van mreže zec

« Odgovor #5930 poslato: 13. Novembar 2018. u 00:46 »
Pa ovde se sve i uvozi, bez obzira koliko je rodilo u Srbiji. Kada dobro rodi, baca se, ne vidim više čemu te konstantne kuknjave i brige za biljke, kada je problem u nečemu drugom, a ne u vremenu. Ekstremno smara više to dozivanje određenih vremenskih pojava.

• **
« Odgovor #5931 poslato: 13. Novembar 2018. u 12:11 »
Neke dobre kise relativno ce biti u juznoj polovini zemlje, kod nas na severu moze da omane na jugu teze.Bice verovatno i nesto snega barem na planinama mozda i u nizijama .Onda izgleda ide otopljenje mada videcemo to je sve preko nedelju dana  koje ne bi dugo potrajalo kako za sada stoje stvari ( GFC crta bajke cak i kod mene bi bio dobar sneg na Fruskoj gori) ali to je vec daleko.Sve posle 20...Drzim sa kranjom rezervom.

• **
« Odgovor #5932 poslato: 14. Novembar 2018. u 00:11 »
EC mi crta pogranicnu situaciju gde bi kod mene bilo oko nule ali ovde radi iskustvo kada se Venac zamrzne  negativna nula mi ne gine ako vetar duva iz pravca istoka i jugoistoka(nikada nije omanulo ne secam se slucaja ) Na vencu se sneg zadrzi a kod mene ne samo kod vetrova zapadnih pravaca  . :fight:

GFC crta cak 4-5 cm u gradu kod mene bilo  sve u obliku snega onda na negativi

Videcemo prvi put ima neke sanse  :confused:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #5933 poslato: 14. Novembar 2018. u 13:58 »
Dzabe brojite centimetre snega , cim nema Milosha najverovatnije da ce biti ispala neka :)

• **
« Odgovor #5934 poslato: 14. Novembar 2018. u 14:10 »
Iskusniji mudro cute u kranje neizvesnoj situaciji .Uletece kada bude izvesno.Salu na stranu nemam prestavu sta nas ceka. :confused:
Ocigledno moramo cekati malo i pratiti.

Van mreže Bart

« Odgovor #5935 poslato: 14. Novembar 2018. u 14:11 »
 ^^ Ima tu istine... Ovako ja gledam:

Milosh aktivan - Izvesna promena vremena, verovatno sa padavinama...
Admir Dzo aktivan - Pocetak prave zime, ima sanse ili bice snega sigurno...
srpskiveseljak aktivan tj. objasnjava nam kako smo nenormalni - Stize neka opasna ledara...

Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #5936 poslato: 14. Novembar 2018. u 14:16 »
Ja sam pre za kasnu jesen nego da druga polovina novembra bude zimska , ja se na drva grejem treba jos malo drva nabaviti.

@Bart dobro si to prozro ima nesto u tome :) , nema nista interesantno za Beograd u daljem periodu osim konacno jesenjih temperatura slaba vajda od snega u noci izmedju nedelje i ponedeljka sto se Beograda tice(moje misljenje).

• **
« Odgovor #5937 poslato: 14. Novembar 2018. u 15:24 »
U nizinama  realno sem bljuzge u ovom naletu ( ako ga bude )Ne bi trebalo nicemu nadati.Brdski  predeli imaju neku sansu za neki prvi sneg koji ne bio bljuzgavica ali sve je kriticno i modeli lutaju.No  problem je sto ne znamo kakva ce biti uopste zadnja dekada novembra .Trebalo biti zimska pa uletelo otopljenje sada GFS u  dva od tri vraca .Ostali isto.Lepo je kada je neizvezno mada ce verovatno biti ispala.Videcemo :morning:

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #5938 poslato: 14. Novembar 2018. u 17:36 »
Sada kada nas okuje minus i ne misli da popusti do aprila  :) . Salu na stranu neka bude kako mora da bude . Samo neka padne bar 20 mm da ugasi ovaj pozar od suse.Nego sem Srdjana niko ne spominje da ce biti vetra.I to bas bas jakog.Verovatno i sa orkanskim udarima.Neka me neko ispravi ako gresim.Ne zelim da slucajno unesem neku pometnju  :)

Dodatak - Od utorka bi vetar poceo da duva.
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

• **
« Odgovor #5939 poslato: 14. Novembar 2018. u 21:52 »
Svako nastavlja da fura svoju pricu .Saglasni su modeli  samo do ponedeljka sta biva kasnije ... :confused:
Cekamo makar videli na kraju :rotf: