Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1513458 puta)

Van mreže popovica novi sad 1

• **
Odg: Meteo chat
« Odgovor #6140 poslato: 27. Novembar 2018. u 18:24 »
Pola metra snega sam ja doziveo dva puta iz secanja .Kada su ocistili put do mene to su rane 2000 ih godine  bilo je nanosa snega  toliko da je bilo jednako visini gradsko autobusa.

Pet dana padao sneg u gradu je bilo pozitivno 15 cm uvrh glave na otorenom u gradu ni 10 cm

Van mreže mareeram

« Odgovor #6141 poslato: 27. Novembar 2018. u 21:11 »
@ Bart

Ja mislim da će u Pečenjevce da padne 5 do 5 cm...ili 15 do 5!! :rotf: :rotf:

Van mreže BataSteva

• **
  • Starost: 39
  • Lokacija: Sakule - Opstina Opovo - sama granica juznog i srednjeg Banata - 50 km severno od Beograda i 30 km juzno od Zrenjanina
  • Uvek je vreme za vreme
« Odgovor #6142 poslato: 27. Novembar 2018. u 21:20 »
@ Naum Secam se te godine . Nazalost tada nisam ovde to doziveo . Taj dan smo bezali pred snegom iz sela ( nismo imali grejanja  :( ) A u Beogradu se secam snega kroz maglu . Samo pamtim da sam lopatao sneg kako bih kola uparkirao . Usao u kola i krenuo da se parkiram ali ulece neki baja i pravi se lud  :ranting:
padavine ( kisomer ) 2022 - april 54 mm . maj  11 mm , jun 23 mm , jul 26,5 mm , avgust 73,5 mm , septembar 138 mm , oktobar 26,5 mm , novembar 50 mm ( 23.11 - 3,5 mm )

• **
« Odgovor #6143 poslato: 27. Novembar 2018. u 21:31 »
ovo je bas mucenje pada neki sasvim slab snegic ali toliko je slab da glupo i da ga prijavim :rotf:

Inace doduse je predvidjen zastoj tu  do 22 -23 sata sa padavinama

Van mreže Bart

« Odgovor #6144 poslato: 28. Novembar 2018. u 02:57 »
@ Bart

Ja mislim da će u Pečenjevce da padne 5 do 5 cm...ili 15 do 5!! :rotf: :rotf:

U obliznjem Leskovcu palo 15, znaci 15 do 5  :)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

• **
« Odgovor #6145 poslato: 28. Novembar 2018. u 16:42 »
8 cm snega  Fruska Gora ,gornja kamenica 5 cm snega da upadujem konacno 2 cm limanski park nula centar

Ovo je bio sneg koji je umalo pao
Novosadjani i ne moraju do fruske Gore, cardak i, kamenicki institu,mosina vila  5 cm snega uz ocuvane ukrase drveca. :tu: :tu: :tu:
Sneg koji je umalo uspeo da se odrzi ali je tankom soju  od 100 m bilo jedan   stepen :cry:

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #6146 poslato: 28. Novembar 2018. u 17:22 »
Recimo da novembar kao zimski mesec moze dobiti prolaznu ocenu ovim

I da mislim da je to to sto se tice padavina,tako zaokruzujemo treci mesec uzastpono koji je daleko od visegodisnjeg proseka padavinski,a jasno iznad temperaturno,decembar pokazuje potencijal da nastavi taj niz :morning:
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

• **
« Odgovor #6147 poslato: 28. Novembar 2018. u 18:08 »
Kako si ti prosao jutros na naselju ^^

Van mreže Darko_9

« Odgovor #6148 poslato: 28. Novembar 2018. u 18:28 »
 Direktor nista specijalno ovaj novembar nije bio , prva dekada veoma topla , pola druge dekade toplo a pola sveze , treca dekada sveza uz po koje manje zimske udare.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #6149 poslato: 28. Novembar 2018. u 18:34 »
Ako izuzmem brdovite predele, najveći sneg od granice sa Cg pa do Beograda je upravo pred Beogradom  :D Po8tez od Stepojevca,Barajeva pa do ulaza u Bg sa te strane je bas lepo okićen sa oko  5cm na podlozi odokativno... Tu jos moze i Gornji milanovac da se doda
Kod mene u Grockoj tek krovovi i travnjaci pobeleli, dok po okolnim brdima je sasvim druga priča :)

• **
« Odgovor #6150 poslato: 28. Novembar 2018. u 18:35 »
 ^^ ^^Malo ga vadi ova zadnja dekada inace je bio dosadan skroz niti kise ni snega preko pola meseca .Mene sada cekaju ledeni dani  uz snezni pokrivac .Fruska Gora izvesno danas belezi prvi ledeni Ali slabo je to  :morning:
1 dekada decembra  bi trebala biti toplija kao stvari stoje ali ima najava da zadnje dve dekade ce biti drugacije.

Van mreže Direktor

• **
  • Starost: 25
« Odgovor #6151 poslato: 28. Novembar 2018. u 18:57 »
Pa eto blag sam sa ocenjivanjem dajem novembru 2-,ipak je imao 2 snega od po 2-3cm

Da je decembar ovakav dobio bi 0 kao kuca,novembar ipak moze nekako da se provuce jer je prelazni,a ne zimski mesec kao i mart
Ciklon Zika(decembar 2018)-41cm

Van mreže Pulsar_

• **
« Odgovor #6152 poslato: 28. Novembar 2018. u 19:44 »
Super vam je slika na portalu. Prava zimska!

Van mreže Bart

« Odgovor #6153 poslato: 28. Novembar 2018. u 20:16 »
Mene zanima koliko u Melencima palo snega?   :innocent:

Ono kad na Rimskim Sancevima padne vise snega nego u Nisu pa ti lakne  :grin:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=pXwvMR9CRWI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=pXwvMR9CRWI</a>
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #6154 poslato: 28. Novembar 2018. u 20:34 »
Pa za uslove grada ništa novo se nema reći. Svaki metar nmv više će praviti razliku.

Ja iskreno u gradu ne očekujem ama baš ništa, 1-2cm bljuzge ako bude i to je to.

:blush: :blush:

:grin:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

• **
« Odgovor #6155 poslato: 28. Novembar 2018. u 20:43 »
i pravac vetra prii tlu  ^^ ^^ ^^ ^^
Da je ostao severni vetar NS bi prosao okej Fruska Gora bi zadrzala hladan vazduh sto se i desilo pre podne , umesto toga okrenuo na neki zapadni   i sada  ovako 1 km od Dunava im minus cak u Paragovu ,bio mi  prijatelj  malo pre  pre  centar  mesto nema ni 120 m nadmorske visine ali ruza verova je drugacija juzno od Dunava

Van mreže Bart

« Odgovor #6156 poslato: 28. Novembar 2018. u 20:51 »
Srdjane, danas tmax 18C, sutra oko 11, plus padace kisa... Ovaj svajcarac i gfs cini mi se ne daju nikakav snezni pokrivac... Ja ne iskljucujem formiranje i neki cm ali najvise mi ovde lici nista ili do 2cm ajde i bas max 4 zvanicnih koji se nigde ne vide i oticice u toku dana u sredu :) Primer 2016. valjda otisla temperatura u minus i sneg padao do duboko u noc a ujutru -3 a jos se sneg topi... Ili situacija iz febrara ove godinecele noci minus i sutra u toku dana dobar minus poceo sneg i on se  topi...  Ovde najverovatnije temperatura sve vreme pozitivna i tesko ispod 1C

:first: :P

P.S. Ovo nije upuceno Srdjanu  :D Vec eto Kimi zapoceo sa secanjima na tacne prognoze pa sto da ne nastavim pre nego sto pocne utakmica...Ajmo Zvezdo  :comeon:
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #6157 poslato: 28. Novembar 2018. u 20:52 »
@Kimi @Bart Prognoze za BG su vam bile odlične -i zvanično i nezvanično u gradu je sneg dostigao visinu od čak  ;) 1cm (ponegde u parkovima 2cm "bljuzge") dok je u šumi na vrhu Zvezdare bilo 5cm snega u mnogo boljem stanju ali tamo je nadm. visina oko 240m pa su padavine koje su bile manje od onoga što je moglo da se očekuje ipak bile dovoljne za makar 5cm snega.

@profiamater
Да, прав си.
Но, девойката е "лепотица", нали така се казва на сръбски? :pleasantry: ::)

^^
Devojka/prezenterka verovatno glasa za "Враца" a mašta o "Монтани", "Кнежа" sa 18cm možda može da prođe (ne znam kakvi su kriterijumi gospođice/gospođe) dok "veliko" Tarnovo (14cm) i nije nešto veliko pa pretpostavljam da "otpada" a o Sofiji ne vredi pisati  ;)  ;)

Da, Georgi, u pitanju je lepotica  :)
Drago mi je da moj komentar nije sklonjen sa foruma  :) iako možda nije u skladu sa "pravilnikom"  ;)

U Napulju je 9C uz severoistočni vetar 5m/s -prohladno je ali na stadionu je bolje od očekivanja, ima dosta/dovoljno "naših" koji ne štede grla (za sada štede pesnice, valjda će tako i ostati  ;) ) -generalno nema problema sa "tifozima" (hmm, ova reč me asocira na tifus) -naprotiv  :tu: Skandira se Pavkovu ali on neće početi utakmicu ... možda to nije loše (iako nisam ljubitelj "lika i dela" Stojiljkovića), nekako sam stekao utisak da se očekuje da Pavkov i Napoliju "smesti" bar 2 gola, pritisak na njemu je sada bitno veći nego pre meča sa Liverpulom.
Zvezda nije u najjačem sastavu ali i da jeste svakako ne bi bila favorit večeras...

Van mreže mareeram

« Odgovor #6158 poslato: 28. Novembar 2018. u 20:55 »
Jooj  crnjak sa ovom voditeljkom, hahaha.. :laught:

Montana je u 19 h otišla na 29 cm.. :laugh:

• **
« Odgovor #6159 poslato: 28. Novembar 2018. u 21:03 »
Kako su Rimski sancevi izvukli sa 3 mm  padavina 3 cm snega ako je znamo  minimum 0.5mm otislo na susnezicu i kišu u 7 ujutru ,jeste da su padavine rasle preme jugu  ujutru pri odlasku na posao sam primetio   a BG  6 mm na 240 nadmorske visine 5 cm,imali ste vi problema i sa vrstom padavina to jest  snegom nisu vas samo sredio manjak padavina.Na 240 m mora da je od ponoci  bila negativna to je kao Kosutnjak..