Bio sam veoma izdašan u odnosu na sve ostale prognoze koje sam pogledao po pitanju snežnog pokrivača do subote u ponoć u jednoj prognozi koju sam sada već juče napisao (u svim se navodi formiranje manjeg / manje povećanje visine snežnog pokrivača (niko nije precizirao visinu)), te sam tada rekao da će u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije, kao i određenom delu Šumadije, ponegde u nižim predelima do subote u ponoć pasti oko 15cm snežnog pokrivača, kao i da će se lokalno visina snega na planinama u navedenim oblastima povećati za oko 20cm tokom četvrtka i petka (naravno da mislim na navetrene (severne) strane), veoma slično onome što prognozira numerički model ARPAGE 0,1º. Neretko ume da pretera sa padavinama, ali na osnovu celokupne analize smatram da je sada za ovakav razvoj situacije najpouzdaniji. Jeste prilično veliki rizik, ali ja sam definitivno neko ko maksimalno izbegava da piše uopšteno / neodređeno. Takođe, nesumnjivo je da posebno za južni obod Panonskog basena i Planinsku Srbiju visokorezolucijski modeli imaju ogromnu prednost u ovakvim situacijama, dok je većina globalnih maltene neupotrebljiva za preciznije određivanje akumuliranih padavina, a samim tim i visinu snežnog pokrivača, za mala područja. Videćemo da li sam pogrešio u prognozi, za sada se sve odvija po planu.