Marko Čubrilo nije nikakav meterorolog, već prosvetni radnik koji predaje fiziku u školi. Na svom profilu se oglašava velikim slovima i analiziranjem sinoptičkih i padavinskih karata sa sajta Meteociel. Možda on zna da ispredaje gradivo u školi, ali sa meteorologijom nema veze i ne znam ko je dao pravo novinarima da ga nazivaju meteorologom, kada se moduli razlikuju (ne znam gde je završio fakultet).
Druga stvar, na kanalu N1 se već neko vreme pojavljuje izvesni Nedim Sladić, koji studira Softverski inženjering na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, a sebe je već nazvao meteorologom. Pogledao sam listu predmeta, ništa se ne uči vezano za meteorologiju niti za fiziku, uopšte.
Informatika mnogo olakšava posao u meteorologiji, ali ovaj nema veze s mozgom. Vrhunac njegovog meteorološkog znanja je, takođe, čitanje Meteociel karata i najava apokaliptičnih vrućina i poplava u njegovim sezonskim prognozama. Pritom, mama i tata su mu obezbedili da se provlači po medijima i na televiziji, da smara ljude svojim baljezgarijama. Uz to, niti ima glas, niti ima stas za televiziju, tako da je njegova pojava krajnje komična.
Na sve to, Fejs je postao pretrpan kojekakvim Prognozama by Dinčo, Dančo itd, koji, takođe, analiziraju Meteociel karte.
Ima tu još likova koji glume ludilo, ali neću da navodim njihova imena. Društvene mreže su omogućile da kojekakve budale postanu neko i nešto u virtuelnom svetu, a što je najgore, gomila ljudi im veruje i misli da su kvalitetni.