Jbg, braco skauti, pratioci na FB su merilo... znanja
Koga "prate" taj je vazan i taj ZNA jer ne bi ga pratili da NE ZNA...
Sofronije, kao i sa mnogobrojnim drugim stavovima koje si napisao - slažem se i sa ovim
U "moderno vreme" ogroman broj ljudi smatra da im je broj "pratilaca" na FB pokazatelj nekog uspeha ili neuspeha...
Ima i onih koji misle da ako neki pojedinac ili kompanija ima veliki broj pratilaca, da je to automatski "dokaz" nekog uspeha, kvaliteta i slično...
Doduše različite stvari se smatraju "uspehom" pa neko na pokazivanju ogromnog, debelog dupeta može da zaradi milione... ali neću puno da pišem o kur..tinama koje sebe nazivaju "starletama", naročito o nekim "domaćim" koje vole da predstave kako su uspešne i bogate, pa i pametne (ovo poslednje je za posebnu temu) a kada se pojave npr. u Dubaiju (vest iz "prve ruke") "štekaju" se u jeftinom hotelu i jure "brzu" zaradu na najstariji poznati način a po povratku u neku od zemalja na brdovitom Balkanu pričaju o "revijama i snimanjima"...
Uzgred, što se tiče broja "pratilaca" na FB za normalne poslovne ljude, kompanije i slično:
sam broj pratilca često nije ni u direktnoj vezi sa stvarnim poslovnim uspehom nekog pojedinca ili kompanije - npr. kompanija koja je moj poslovni partner i koja ima veoma traženu aplikaciju za prognozu vremena, ima "samo" 760.000 pratilaca (ima meteo-firmi sa više miliona pratilaca) ali je broj korisnika aplikacije veći od 10.000.000 (u pitanju je samo tržište Evrope i to samo jedan deo, za sada su neaktivni u USA, Kini, Rusiji, Australiji...).
Ima dosta posećenih FB stranica koje za "lokalne" uslove imaju vrlo veliki broj "pratilaca" ali nemaju dovoljno dobar "proizvod" pa im sam broj pratilaca ne pomaže mnogo što se tiče nekog poslovnog uspeha i/ili zarade (a većina, ne svi, "pravi" FB stranice zbog toga).
Kao neko ko nikada nije imao i neće imati svoj FB profil (koristim jedan "business account" samo da bih mogao da pomognem poslovnom partneru u vezi održavanja nekih FB stranica u vezi prognoze vremena, u par zemalja Evrope), sasvim sigurno nisam stručnjak za komentarisanje FB "brojki" ali makar imam delimičan uvid u neke stvari. Više puta sam čuo komentar o sebi "pa tebe nema na FB, nema te na bitnim društvenim mrežama - nikada nećeš biti uspešan onoliko koliko bi mogao" ili "pa tebe čovek ne može da nađe u Google pretrazi, nema poslovnog uspeha bez toga" - dakle mnogi će nekog smatrati "uspešnim" ako ispunjava prethodno spomenute uslove... Doduše mene celog života nema, niti će biti, u bilo kojoj političkoj stranci pa je možda i to "dokaz" nekog (ne)uspeha... Mnogi, ne samo klinci, ne mogu da zamisle da negde otputuju a da odmah javno ne "podele" hiljadu slika i komentara sa svih mesta i lokacija koje su obišli (počevši od kafice/pića na aerodromu, još ako nekim čudom imaju pristup u "airport business lounge" onda samo odatle "stiže" 100 slika), uz neizbežno korišćenje engleskih termina (za nešto za šta postoje reči u srpskom jeziku) jer možda misle da time ostavljaju utisak da su još "uspešniji"...
Izvinjavam se na dugačkom komentaru, pozdravljam sve članove foruma koji svoje komentare ostavljaju jer vole da prate vremenske prilike a ne zato što hoće da se o njima "čuje" ili zato što "jure" neke brojke na FB. Meni je npr. sasvim nebitno koliko "pratilaca" ima ovaj forum (da Miloš to nije napisao ne bih znao, svakako čestitam onima koji su doprineli da forum bude veoma popularan) i moje mišljenje o kvalitetu ovog foruma nije zasnovano na tome koliki je broj "FB pratilaca" (iskreno, ne pratim SerbianMeteo FB stranicu i ne znam ni šta se tamo "nudi" ali pretpostavljam da je kvalitetno) - možda ima malobrojnih pojedinaca kojima je to bitno i koji te "brojke" redovno prate ali makar ja kvalitet foruma procenjujem na osnovu nečega što nije povezano sa brojem FB "pratilaca".
P.S. Član sam samo ovgo foruma (ne računajući polu-otvoreni forum AMS - American Meteorological Society) i nijedan drugi domaći (ako postoji) ili "komšijski" me ne zanima.