Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1511127 puta)

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
Odg: Meteo chat
« Odgovor #10380 poslato: 21. Decembar 2021. u 23:08 »
 ^^ Док год је смеђуља претурбација у + не верујем му  па нек је и просек добар :grin: Тако је било и пре 7-8 дана, тек неколико их било у већем плусу и на крају та смеђа била у праву и све енсембле повукла на горе    :D

Van mreže dejca

« Odgovor #10381 poslato: 22. Decembar 2021. u 07:21 »
Posle nekoliko hladnih sa zatrpavanjem izlaza za moj kraj sad izadjoše dva topla rano prolećna. Pa ću kažem ja 7 april sneg  :rools:. Mada kad ja stavim ovde sliku uglavnom ga posle na kontra okrene, videćemo ovaj put dal sam prorok. :morning:

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #10382 poslato: 22. Decembar 2021. u 20:23 »

A šta imamo danas? Danas nam sve zavisi od bloka na okeanu. Nekog anticiklona na istoku ima, ali samo tu oko Crnog mora....ali onaj pravi ogranak ruskog, sibirskog AC ili ne daj Bože skandinavac su se sveli na statističku grešku.

Nedajbožni Skandi AC, mitska pojava  :O :O :O

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Bart

« Odgovor #10383 poslato: 22. Decembar 2021. u 20:33 »
Sa druge strane, ovakvi "preokreti" kod modela otvaraju hipotetičke mogućnosti za neke nove scenarije, jer iz same činjenice da je prognostički period od 7 dana prilično nepouzdan - proizilazi da ne možemo ni da pretpostavimo šta nas očekuje npr. za 10-14-21 dan, i kakvi se novi horizonti kod modela mogu otvoriti za dalji razvoj sinoptičke situacije.
Lepo je rekao kolega Srx u svom prorocanstvu i mogu da kažem da je u pravu... Ne znamo šta nas čeka., sve je u igri...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #10384 poslato: 22. Decembar 2021. u 20:46 »
 ^^ Управо то  :tu: Али кад је већ тако онда гледање модела губи сваку смисао, 3 дана унапред је макс, гледаш радар и доста  :grin: Какви енси, какав + 150 сат. Један  модел има 50ак енса, покрију готово све могуће ситуације, и опет ни просек не извуку  :)
Али добро, кад би се све са великом вероватноћом знало 10 дана унапред, ем би се мање и писало а не би било ни занимљиво   ;)

Van mreže Bart

« Odgovor #10385 poslato: 22. Decembar 2021. u 21:03 »
Može do 5 dana a evo u poslednje vreme za 7 dana su totalno nepouzdani modeli... E sad bilo je primera i drugačijih, setimo se ledenog talasa krajem februara 2018. godine i 10 dana ranije su ga davali modeli i bilo je na kraju tako...
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • U nadi je spas!
« Odgovor #10386 poslato: 22. Decembar 2021. u 21:40 »
Ma dzabe nam i Skandi AC,kad ove cikloncine sa okeana vecito odguraju tu hladnocu istocnije od nas i uvek sve zavrsi u Crnom moru ili gde vec.I sada ce opet tako biti ili ce Skandi AC popustiti za 2 dana.Ma...
Ne mogu da verujem da imam 46 godina,a još volim sneg kao malo dete!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #10387 poslato: 23. Decembar 2021. u 15:38 »
Nedajbožni Skandi AC, mitska pojava  :O :O :O

Ma dzabe nam i Skandi AC,kad ove cikloncine sa okeana vecito odguraju tu hladnocu istocnije od nas i uvek sve zavrsi u Crnom moru ili gde vec.I sada ce opet tako biti ili ce Skandi AC popustiti za 2 dana.Ma...

I zaista mitska pojava, koliko jutros ga nema kao da se nije ni nacrtao nikad.   :grin:

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #10388 poslato: 23. Decembar 2021. u 22:26 »
Ne prilici mi godinama sta bih sve mogao da napisem o zimi tj zimama.

Vec postaje misterija kako neke stvari ne mogu da se poklope godinama u nazad.
Ne mogu da smislim kisu zimi a izgleda ce je bas biti u narednom periodu.
U svakom slucaju nadam se bilo kakvom AC u januaru i suvom, stabilnom vremenu pa makar bilo i +15C.

Van mreže mareeram

« Odgovor #10389 poslato: 24. Decembar 2021. u 00:39 »
Sutra i prekosura po Zapadnoj Srbiji 18-ice ce padati.. :oboze:
Velika je i nagla razlika, ne prija vecini ljudi takav skok temperature..

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #10390 poslato: 26. Decembar 2021. u 09:26 »
U jučerašnjem zvaničnom biltenu "Referentne ustanove ..." nema ni reči  :facepalm: o ledenoj kiši niti o temp. ispod nule. najavljena je minimalna temperatura od 2°C do 9°C.

Makar oni imaju pristup EC/IFS modelu, ICONu... ali su izgleda gledali samo GFS.
Na ovom forumu kao i u nekim automatskim aplikacijama (koje za teške situacije nikada neće dostići preciznost iskusnih prognostičara) ledena kiša je bila odlično i blagovremeno najavljena... ali tim profesionalaca u RHMZ je možda spavao na poslu  ;) Možda je "čovek sa slikom na svakoj stranici RHMZ-ovog sajta"  :rofl: zauzet pripremama proslave raznih praznika pa ni on ne gleda šta njegov tim objavljuje...

Uzgred, u Beogradu osetan pad temp. sa 9°C na 4°C za pola sata.

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • U nadi je spas!
« Odgovor #10391 poslato: 26. Decembar 2021. u 10:02 »
Kod mene ce sutra ladno pasti najmanje 5 cm snega i temperatura ce biti oko 0°C.Po Iconu,Gemu nece ni preci 0°C,po Ec jedva u plusu.Videcu jednodnevni sneg.U utorak 5C,ode to sve.Bar cu opet videti sneg,a bice i neka slika.
Ali ipak samo jedan brate,malo je.Spustali su spustali temperaturu za ponedeljak i dodje ja do 0°C.To nisam ocekivao.
« Poslednja izmena: 26. Decembar 2021. u 10:42 man »
Ne mogu da verujem da imam 46 godina,a još volim sneg kao malo dete!

Na mreži Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #10392 poslato: 26. Decembar 2021. u 16:56 »
GFS 12Z sada crta sneg sutra u toku dana celoj Vojvodini + široka oblast Beograda. Na stranu sad da li će se to ostvariti ili ne, ali ovo je prvi put da se tako nešto nacrta... nekoliko sati pred početak padavina. Pa ti sad pravi prognozu  :confused:

ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #10393 poslato: 26. Decembar 2021. u 18:34 »
Šta je ovo ljudi, nisam pratio. Jak sneg u NS u toku noći. Ako se ovo ostvari ne bi me čudilo da moj kraj osvane sa snežnim pokrivačem

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Na mreži Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #10394 poslato: 26. Decembar 2021. u 18:37 »
Mislim da yr.no nema posebnu ikonicu za ledenu kišu pa sada dolazi do zabune pošto koriste ikonice za susnežicu i sneg...
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #10395 poslato: 26. Decembar 2021. u 18:49 »
 ^^ Ono što je sigurno je to da prizemna temperatura neće nikako biti problem, a uz talas jačih padavina taj neki sloj plitki problematični će sigurno popustiti.

Gledajući ugrubo onu kartu snežne granice, biće ga bez problema sve do Valjeva.

Van mreže Bart

« Odgovor #10396 poslato: 29. Decembar 2021. u 09:58 »
Modeli za 6.1. daju povratak zime...
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže ciklon

« Odgovor #10397 poslato: 29. Decembar 2021. u 10:53 »
 ^^

Bart i sam znas(vidis) da je to toliko labavo da nije vredno ni komentarisanja...na moju i vecine nas veliku zalost!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #10398 poslato: 29. Decembar 2021. u 11:00 »
 ^^ Pa kad zavisimo, kao što sam u prognozama detaljno već pisao, od jednog jedinog izvora potencijalnog za nešto zimsko, a to je uzdizanje bloka na Atlantiku, mada je to sve kao što i sam kažeš kolega klimavo, odnosno nema garancije da će potrajati. Upravo na tu kartu i idu modeli.

No ajde, njega bar povremeno i iskukamo (blok na Atlantiku) pojavi se čisto da se kaže da je tu, ali zato Skandi ili Ruski AC...mitska stvorenja, izumrli poput dinosaurusa!

Van mreže ciklon

« Odgovor #10399 poslato: 29. Decembar 2021. u 11:09 »
No ajde, njega bar povremeno i iskukamo (blok na Atlantiku) pojavi se čisto da se kaže da je tu, ali zato Skandi ili Ruski AC...mitska stvorenja, izumrli poput dinosaurusa!

:laugh: :laugh: :laugh:

Mada bi u isto vreme i plakao jer je to bolna istina za snegoljupce.