Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1514165 puta)

Van mreže Demian

• **
  • Starost: 36
Odg: Meteo chat
« Odgovor #10400 poslato: 29. Decembar 2021. u 14:25 »
A zašto nema ruskog ac ili skandinavskog.. Sta se promenilo.? I ako ih nema sta postaje novo normalno.. Da li će sneg da bude retka pojave a zime u proseku 10ak stepeni toplije nego što treba..

Van mreže Bart

« Odgovor #10401 poslato: 29. Decembar 2021. u 16:02 »
Znam ciklon ali ajde bar je nesto... Oba modela su davala isti datum pa ko zna mozda se ostvari a kasnije i produzi...  :)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže milandijana

• milan
  • *
  • Starost: 47
« Odgovor #10402 poslato: 29. Decembar 2021. u 17:41 »
Gfs12 z vraca nam nadu da ce biti snega i prave zime oko badjeg dana i bozica :morning:

Van mreže dejca

« Odgovor #10403 poslato: 29. Decembar 2021. u 23:39 »
Promene će biti sigurno iza 6.1 i ec počinje da prihvata tu priču.
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže dejca

« Odgovor #10404 poslato: 30. Decembar 2021. u 07:13 »
 :facepalm:  auuu čim ja napišem da gfs forsira zahladjenje oćeš šipak zima, enoga jutros od -15 došli smo na -2.  :hm:
Ec 0 se upravo otvara, koliko se sada vidi i on će ublažiti zahladjenje jer ac gura istočnije.
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže man

• **
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
« Odgovor #10405 poslato: 30. Decembar 2021. u 09:16 »
 ^^
Hladniji je EC,uvodi i neke padavine,ali to nije to.Nedefinisano je to zahlađenje bar se meni tako cini.Za sada nema izdizanja AC iznad Skandi,jer cikloni gore na severu ne posustaju iako su sve dalje i severnije od nas.Mada nece biti ciklona ni oko Britanije sto nam je najvaznije.A opet nema ni ciklonijade na okeanu oko Bozica.Ne znam mislim da se AC nece ni izdici gore, oko Bozica,ali opet cela postavka mi je klimava i vrlo podlozna promenama.Gfs sad najtopliji,Ec i Jma imaju potencijal,gem najhladniji standardno.

Van mreže man

• **
« Odgovor #10406 poslato: 30. Decembar 2021. u 19:54 »
Sad će suša da udari do daljneg.Presušio i novi EC,ukinuo padavine oko Božića i sad pošto smo imali 2 meseca bogata padavinama,sad će suša u sred zime.
Presušili su i drugi modeli,sad će AC do besvesti,a toga sam se najviše i plašio.Nema hladnog vazduha da izazove reakciju Sredozemlja.Toliko.
Cikloni kao da su zaključani gore i ulazimo u monotoniju,ma 100% prestaje dinamika i sad smo ga ugasili nažalost.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #10407 poslato: 31. Decembar 2021. u 07:12 »
Izlazi su blagi užas. No comment.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #10408 poslato: 31. Decembar 2021. u 08:02 »
Klasična frustrirajuća vremenska situacija bez uslova za postojan blok na Atlantiku. Ostaje nada da će posle 10. januara AC uspeti da se uzdigne bar do Britanskih ostrva što bi kolko tolko stvorilo zimske uslove na našim prostorima.

Van mreže Bart

« Odgovor #10409 poslato: 31. Decembar 2021. u 09:50 »
Za sada mozemo da kazemo samo bice mraza i nista drugo bitno... E sacekao bih i nedelju ili ponedeljak za konacnu presudu... Ali ne lici na nesto zanimljivije...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #10410 poslato: 31. Decembar 2021. u 12:31 »
Na svu srecu moja ocekivanja su toliko mala da nijedan izlaz, model, dugorocna prognoza, itd... ne mogu da me isfrustriraju.

Najbitnije da nema sarenih laza u dalekim satima i da se ne stvara lazna nada za snegoljupce a ovo dosadno i jednolicno vreme je vec postalo neka ustaljena praksa rezervisana za zimske mesece, mada ruku na srce nije nista bolje ni tokom ostalih godisnjih doba.

Jednostavno, tak'o vreme doslo...

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #10411 poslato: 31. Decembar 2021. u 13:04 »
 ^^ Тако је колега  :tu: @Ciklon
Критеријуми по питању зиме су се толико смањили да би један хладни талас од 4-5 дана са 10ак цм снега вероватно дао прелазну оцену зими... А питање је да ли ће се створити услови чак и за то или ће нас на крају зима ошинути репом средином Марта  :grin:
Многи мисле ех, тако је било и 2012 па зна се како је завршило али ипак то се догађа једном у 50 година ..
Читам а није било тако давно (2019е) како је било после НГ и за Божић овде на форуму, сада то звучи као научна фантастика.. "Срце Зиме" пролази у знаку рано пролећног времена,  Атлантик је прејак да се изроди било какав блок, о Сканди АЦ да и не говорим, а нема ни Ац на Истоку, дакле све горе од горег а тако ће проћи и прва декада Јануара а да се ни у даљим сатима ништа  сразмерно календару не нуди... Зима на апаратима  :)

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #10412 poslato: 31. Decembar 2021. u 13:18 »
Nema kod mene prelaznu ocenu bez mesec dana dubokog minusa i snega. To je minimum za mene... Ovo je smešno, hvatanje za slamku... Ovoj je ocena u minusu, teško da može neki martovski sneg od 24 h da je izvuče...
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #10413 poslato: 31. Decembar 2021. u 15:19 »
Многи мисле ех, тако је било и 2012 па зна се како је завршило али ипак то се догађа једном у 50 година ..
Читам а није било тако давно (2019е) како је било после НГ и за Божић овде на форуму, сада то звучи као научна фантастика..

Sreća pa imamo niz podataka od 130+ godina za Beograd, pa možemo da vidimo da smo u nekim davnijim vremenima imali zime gde su, ako ne svi zimski meseci u jednoj sezoni, a ono bar 2 od 3 meseca - imali Tsr nižu od februra 2012. godine (kada je Tsr iznosila ~ -3°C). Srednja mesečna temperatura je znala da se spusti i ispod -5°C (mislim da je najniža mesečna Tsr u istoriji merenja na Vračaru oko -9°C). Tako nešto se dešavalo daleko češće, i na svakih par godina smo imali barem neki mesec hladniji od februara 2012, uz još jače hladne talase sa nižim Tmin i Tmax. Čak je to znalo da se dešava u 2-3 uzastopne godine (verovali ili ne).

Naravno, davno je to bilo (pre 70, 80, 100 i više godina), i nikako nije dobar reper za današnje vreme. Međutim, gde su nama zime 21. veka, koje smo imali pre 2013. godine? E to se ja pitam. Jer ovo što imamo danas nema veze sa tim zimama koje nisu bile tako davno, i kojih se i dalje vrlo dobro sećamo.
« Poslednja izmena: 31. Decembar 2021. u 16:17 Srks »

Van mreže man

• **
« Odgovor #10414 poslato: 31. Decembar 2021. u 19:35 »
 Neka nam ga po...a EC WC sa onim ciklonom od 940 mb 6.januara...Pretera ga brate  :rofl:
« Poslednja izmena: 31. Decembar 2021. u 19:50 man »

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #10415 poslato: 02. Januar 2022. u 10:00 »
Evo i prof. dr. Nikolića iz "referentne" ustanove, što bi Profi rekao. Na "Prvoj".
Uspeo je ipak da kaže svaša, a ne kaže ništa. Decembarski sneg po njemu beše "ekstremna pojava". Pretpostavljam da bi još malo opravdao raspali energetski sistem ove zemlje. Elem, kaže još snega jok, možda oko srpske ng. Zima, temp. & padavine u okviru proseka. Ko nije gledao, ni ne mora.

Van mreže milandijana

• milan
  • *
« Odgovor #10416 poslato: 03. Januar 2022. u 18:18 »
Po najnovijim izlazima modela sever vojvodine ce dobro proci sa snegom.a nas u juznom banatu muci temperatara previsoka je.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #10417 poslato: 03. Januar 2022. u 18:38 »
Sve je to bedak  :facepalm:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=xhEeSVn2HYs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=xhEeSVn2HYs</a>

Kad se Istocna obala smiri i otopli mozemo se necemu nadati, a to je opet april ili mart...

'Ajd' DC nekako ali Saudijska Arabija... pa ovo je deseti put u ovih deset godina. Jes' severozapad SA ali toliko juznije od nas... pa ne verujem vise...
Mi ovo ni na planinama nemamo :(

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=-SvX_wV_lWw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=-SvX_wV_lWw</a>
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=EgzYfq91Ork" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=EgzYfq91Ork</a>

Propas'  :O :/
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže mareeram

« Odgovor #10418 poslato: 03. Januar 2022. u 22:21 »
Stvarno neverovatno @ Sofro, a tek Kijev gde sam bio, isprati nas sa +6 u januaru i kišicom.... :oboze:
Ma sledeće godine idemo u Rijad za novaka..  :grin:

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #10419 poslato: 04. Januar 2022. u 20:11 »
Потписујем ових 5 - 10 cm за мој крај што даје EC до понедељка ујутру. Макар и отоплило око 14. После оваквог пролећа у јануару дај шта даш :)