Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1509646 puta)

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
Odg: Meteo chat
« Odgovor #11080 poslato: 02. Februar 2023. u 14:10 »
Dosta kukanja, do sada smo dobili 2 fensi snegića od par cm, na plus 1C,2C,blata na izvolte, zima nikakva, i sad se pojavi opcija ledeni dani, najzad mraz, i vi opet kuknjava, nek smrzne zemlja malo, nek prostruji kroz nozdrve hladan vazduh, a sneg se lako namesti, i hajde ko može da mi garantuje, da nakon dolaska hladnoće 2-3 dana, da neće nakon toga da dođe do nekog ciklona sa snegom, ako bre ljudi pa mi do ove situacije nismo imali ni valjan jutarnji mraz a kamoli bilo šta drugo,malo dajte nade u zimu,a ne kuku lelele ❄️❄️❄️❄️🙏😂😂😂🧊🧊🧊🌨️🌨️🌨️

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #11081 poslato: 02. Februar 2023. u 15:37 »
И доста опасни удари ветра у суботу биће то и штете широм Србије први јачи ветар на ширем подручју ове године...

Poslato sa STK-LX1 pomoću Tapatoka

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #11082 poslato: 02. Februar 2023. u 16:30 »
Највећи проблем генерално би био што се оне праве зимске ситуације у погрешно време намештају, намести се почетком Новембра када нема довољно хладноће, намести се крајем Марта/ Априла када већ лепо отопли.
А све између јад и беда, троми системи који када се наместе остану по 20 дана као из шале( било то топла Ац, зоналка, југовина)... А кад се нешто и појави онда се све убрза па ти зимски продори потрају дан/два. Колега @Кими је то доста пута већ спомињао  :)
Елем  и са Срксом се морамо сложити, то су чињенице које је навео. Радујемо се падању снега без мраза, на шта смо спали   :D
Морам и ово да додам, један Загреб није имао 5 година већи снег од 5 или 10цм, ејјј 5 година. Па ми треба још да будемо и задовољни протеклим зимама где смо некад из ничега извлачили максимум максимума..  Нема више ни оних ситуација где цео Балкан у једном продору добије снег..
Све некако мислим да ће оваквих зима бити све чешће, а да када дође до изузетка,типа 1 у 5 година, да се може поновити 2005/2010, 2012... Само екстреми, ништа нормално

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #11083 poslato: 02. Februar 2023. u 19:12 »
na danasnji dan 2018 god u 18h Valjevo je merilo 19,1 C... loznica 18C itd.... toliko o nekim zimama :laught:

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #11084 poslato: 02. Februar 2023. u 20:02 »
na danasnji dan 2018 god u 18h Valjevo je merilo 19,1 C... loznica 18C itd.... toliko o nekim zimama :laught:
Te zime smo imali kasnog sibirca i sneg i martu  ali nista od toga nece biti   sada ali ponavljanje ovih visokih  temperatura ce sigurno biti :D

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • U nadi je spas!
« Odgovor #11085 poslato: 02. Februar 2023. u 21:05 »
Ovaj novi EC je kamilica.Pa to je smesno,barem je operativni takav.Auuuuu,ovo je debakl van svih mojih ocekivanja.Mene ovo podseca na onu propustenu sansu u decembru.Ustvari jos je tragicnije.Ma nemam pojma mozda gresim.
Ne mogu da verujem da imam 46 godina,a još volim sneg kao malo dete!

Van mreže Bart

« Odgovor #11086 poslato: 02. Februar 2023. u 21:30 »
Realno kada smo videli da ide direktno na nas hladni vazduh znali smo sa sigurnoscu 80% da ce biti suvo al ipak se nadali promeni...
Sta da kazem ova zima me podseca na Juventus... Samo propada...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže dejca

« Odgovor #11087 poslato: 02. Februar 2023. u 23:01 »
Kako ec kamilica, pa niske temperature i ledeni dani su i dalje tu za jugo istok se ništa nije promenilo, sever će ko po običaju biti topliji jer nema planina. E sad što je suvomrazica  to se je videlo još od onomad. Mi ćemo imati sigurno dvocifrene minuse a da je još tu belina i sneg -15 i niže bi išlo ko od šale, planine nas ubiše.
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže nikolapo

• *
  • Starost: 28
« Odgovor #11088 poslato: 03. Februar 2023. u 21:18 »
Ja ću samo da kažem: Zbogom "zimo" i bolje da te nije ni bilo.
Toliko nadanja, verovanja i komentarisanja da sam se ja lično razočarao zimama u Vojvodini.
Da ne mračim, dolazi definitivno toplije vreme i sa njim i proleće sigurno. Pozdrav svim forumašima i pratim vas stalno ali covek ne moze sa tim da se pomiri da nema zime kakve prizeljkuje, jace je od mene. :confused:

Van mreže dejca

« Odgovor #11089 poslato: 03. Februar 2023. u 23:15 »
Vojvodina ne ali jugoistok će sigurno imati minimum 5 dana sa dvocifrenim jutranjim mrazem i ledene dane. Ima klime za grejanje da budu kaput, sreća pa neće biti magle.

Van mreže Demian

• **
« Odgovor #11090 poslato: 03. Februar 2023. u 23:46 »
Vojvodina ne ali jugoistok će sigurno imati minimum 5 dana sa dvocifrenim jutranjim mrazem i ledene dane. Ima klime za grejanje da budu kaput, sreća pa neće biti magle.
   a kod nas jos par stepeni hladnije nego u leskovcu uvek

Van mreže ciklon

« Odgovor #11091 poslato: 04. Februar 2023. u 02:04 »
E to ti menja sve iz korena. Z.......... Vojovdinu za dva dana mraza i 5 cm snega.
Kasnije napišeš da je zima bila ok i to u okvirima normale tj proseka. Pa te pozovu na RTS kao dopisnika iz dalekog Leskovca a ti im pričaš o dugoj i hladnoj zimi.

I obavezno im reci da je na severu toplije jer nema planina.

Van mreže Demian

• **
« Odgovor #11092 poslato: 04. Februar 2023. u 02:06 »
E to ti menja sve iz korena. Z.......... Vojovdinu za dva dana mraza i 5 cm snega.
Kasnije napišeš da je zima bila ok i to u okvirima normale tj proseka. Pa te pozovu na RTS kao dopisnika iz dalekog Leskovca a ti im pričaš o dugoj i hladnoj zimi.
[/quote doza ljubomore zbog nedostaka snega u ravnici? :grin:

Van mreže ciklon

« Odgovor #11093 poslato: 04. Februar 2023. u 02:18 »
 ^^
Dve doze da budem iskren, nisam sam. :)
Sankaćemo se svakako!

Van mreže Demian

• **
« Odgovor #11094 poslato: 04. Februar 2023. u 02:33 »
Ako je za utehu drug i ovde samo kisa.

• **
« Odgovor #11095 poslato: 04. Februar 2023. u 09:55 »
Ako je za utehu drug i ovde samo kisa.

Vi juznije bi trebalo da dobijete nesto snega sigurno ali   pre podne nema nikakve sanse za vas dole .
Tacka rose je previisoka za sneg  i za 500 mnv  za nize predele.Uz to nije neki minus po visini .
Kasnije i uvece i tokom noci  bi trebalo   da bude uslova za sneg .300mnv je sigurno dole. na jugu .
Drzim vam palceve..

Van mreže Demian

• **
« Odgovor #11096 poslato: 04. Februar 2023. u 10:03 »
I kadjednom stize prava hladnoca da je docekamo bez sneznog pokrivaca.. Bzvz

Van mreže Bart

« Odgovor #11097 poslato: 04. Februar 2023. u 11:16 »
A niko da kaze bravo Barte  :rofl: Salim se al eto pre nekoliko dana bas nismo nista ocekivali  :)

Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže dejca

« Odgovor #11098 poslato: 04. Februar 2023. u 11:24 »

I obavezno im reci da je na severu toplije jer nema planina.
Haha, nemo se ljutiš al grafikoni Subotica vs Leskovac kažu tako. A i temperaturne karte isto, evo ti trenutna.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

• **
« Odgovor #11099 poslato: 04. Februar 2023. u 11:50 »
U ovom slucaju da ali zato jer  sinopticka situacija takva u nekoj drugoj  kada se  formira snezni pokrivac , bude  jak minus samo Sjenica je hladnija od Vojvodine u Srbiji..
Jug ce biti hladniji jer ce dobiti sneg   ,prosto a manje zbog planina..DRUGO JUG NA VECOJ NADMORSKOJ VISINI  recimo Vranje  na mojoj visini a razlika je osetna u odnosu na grad ,recimo sam januaru imao 4 ili 5 ledenih dana uz preko 10 cm snega,
Tacka rose ne znaci puno ako je vazduh suv bez snega...za temperaturu..