Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Meteo chat  (Pročitano 1513547 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Odg: Meteo chat
« Odgovor #11220 poslato: 26. Februar 2023. u 13:56 »
Za mene je ipak najjači trip kada gledaš sneg preko web kamera iz ovog ambijenta. :grin:

Van mreže mikan74

• *
« Odgovor #11221 poslato: 26. Februar 2023. u 14:01 »
Jedna jadna, jalova, dosadna, sušna i povremeno blatnjava zima 2023 ovde na istoku Srbije.
Neponovila se.
Toliko o ovoj zimi za moj kraj.
Iskreno nisam ocekivao ovakav fijasko od zime ovde na istoku.  :facepalm:
 :confused:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #11222 poslato: 27. Februar 2023. u 10:40 »
Nešto bezveze ga otvorim i shvatim da bolje da ga nisam ni otvorio, neverovatno, +8 u Kraljevu na meteogramu danas na 233m. Strahota od modela, krajnje je vreme stvarno da neko preduzme nešto jer ovo je baš mlataranje:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #11223 poslato: 27. Februar 2023. u 11:08 »
 ^^ Скоро сам гледао и ја, мислим за прошли снег када је био. Тотално неупотребљив са по 5/6 степени вишка. Тада су Т биле граничне, а на том графику се давало +6  :grin:
А некад смо имали пуно поверење у тај метеограм, чак и чекали ажурирања, Т, мм итд  :)

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #11224 poslato: 27. Februar 2023. u 15:02 »
Utice nadmorska visina na temperatura ali i suma bolje cuva sneg od niziije  i grada a leti noci su podnosljivije  ^^ ^^
Kada smo izgubili zimu ako ne racunamo predelje iznad 250nmv i to opet nisu svi provukli  da imaju bar " nesto :
Nadam se toplom i lepom letu ..
Lepo je onda kod mene noci su taman a danju toplo.

Van mreže risbo gr

« Odgovor #11225 poslato: 27. Februar 2023. u 15:50 »
 ^^ Не изнад 250 него изнад 1000м. Колико места са  500 и више метара у Србији није пребацило двоцифрену висину снега...
Ове године пуком срећом Авала и Фрушка гора су извукли нешто, сада мало и на југозападу земље, али многа  места нису ..

• **
« Odgovor #11226 poslato: 27. Februar 2023. u 16:42 »
Zivim na Fruskoj Gori preko 10 god prakticno od srednje skoke a dolazio sam redovno kao dete  i ne secam se nijedne zime bez dvocifrenog pokrivaca .
3 puta se izvlaci Fruska Gora ove zime cak i visi delovi Kamenice na oko 200mnv visine su imali preko 10 cm
Doduse severna strana mada mislim da nije ovaj put bilo drugacije i na juznoj .Bilo je vetra sa obe strane ili ga nije ni bilo

To jer smo mi Avala blize tim severozapadnim prodorima ..
Koji cak i ovoj zimi ne izostanu nikada..Medjutim nije bilo hladnoce u Evropi ove god i nije to moglo da se manifestuje dole  ..

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #11227 poslato: 27. Februar 2023. u 18:49 »
Jedna jadna, jalova, dosadna, sušna i povremeno blatnjava zima 2023 ovde na istoku Srbije.
Neponovila se.
Toliko o ovoj zimi za moj kraj.
Iskreno nisam ocekivao ovakav fijasko od zime ovde na istoku.  :facepalm:
 :confused:

I u čitavoj Vlašoj niziji. Ajde da zima zakaže zapadnije bliže Atlantiku ka Alpima, ali istočnije, ja uopšte ne znam kako oni mogu uopšte da nazovu zimom ove sezone. Ovo ne da je blaga, nikakva, loša nego zima za sramotu.

Baš me tu drugar iz sela danas zeza, isto voli sneg kao ja, naravno ja nadrdan zbog svega i svačega, najviše što sam (iako sam rekao da me ništa ne uzbuđuje i da ne očekujem ništa) samog sebe lagao i verovao u nešto sada...kaže šta si se primio, kad si otpisao već zimu, čemu si se pa ponadao. I nek mi je rekao vala. Kad sam budala.

I ovo ovakvo, kao npr. za večeras, ovo šaltanje na prvi pogled ništa važnog snežnog talasa (čisto za ispis) u zadnji tren 200-300km na zapad, opet preko oblasti koja je ionako najbolje prošla je ono je#anje u mozak na finjaka, čisto da doda još soli na ranu.

Da je da treba nama da se pomakne na zapad da je granično u zadnji čas, otišlo bi 1000km na istok u Tursku. Ili onaj isto tako nebitni talas padavina na toplom frontu posle one ledare početkom februara, nema veze, ni to nema snage ni volje da da elementarno nešto da prokine, bez problema zakazuje sve.

Što bi se reklo, samo šibaj go#vna po tabanima i puni mršu. :grin:

A ti lepo zimice 22/23 goni se nego u 3, nego u 100 onih, da ne kažem šta, a spisak psovki u glavi bolje ni da ne znate. I treba bruka i sramota da uđe u anale kao klimatološki najgora zima što se tiče snega u mom kraju. Mrš.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže mikan74

• *
« Odgovor #11228 poslato: 28. Februar 2023. u 00:10 »
I u čitavoj Vlašoj niziji. Ajde da zima zakaže zapadnije bliže Atlantiku ka Alpima, ali istočnije, ja uopšte ne znam kako oni mogu uopšte da nazovu zimom ove sezone. Ovo ne da je blaga, nikakva, loša nego zima za sramotu.

Baš me tu drugar iz sela danas zeza, isto voli sneg kao ja, naravno ja nadrdan zbog svega i svačega, najviše što sam (iako sam rekao da me ništa ne uzbuđuje i da ne očekujem ništa) samog sebe lagao i verovao u nešto sada...kaže šta si se primio, kad si otpisao već zimu, čemu si se pa ponadao. I nek mi je rekao vala. Kad sam budala.

I ovo ovakvo, kao npr. za večeras, ovo šaltanje na prvi pogled ništa važnog snežnog talasa (čisto za ispis) u zadnji tren 200-300km na zapad, opet preko oblasti koja je ionako najbolje prošla je ono je#anje u mozak na finjaka, čisto da doda još soli na ranu.

Da je da treba nama da se pomakne na zapad da je granično u zadnji čas, otišlo bi 1000km na istok u Tursku. Ili onaj isto tako nebitni talas padavina na toplom frontu posle one ledare početkom februara, nema veze, ni to nema snage ni volje da da elementarno nešto da prokine, bez problema zakazuje sve.

Što bi se reklo, samo šibaj go#vna po tabanima i puni mršu. :grin:

A ti lepo zimice 22/23 goni se nego u 3, nego u 100 onih, da ne kažem šta, a spisak psovki u glavi bolje ni da ne znate. I treba bruka i sramota da uđe u anale kao klimatološki najgora zima što se tiče snega u mom kraju. Mrš.
Sve receno druze Kimi .....  :rools:

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #11229 poslato: 28. Februar 2023. u 07:37 »
Oho, ponovo stativa...ah to novonormalno. :grin: Samo udri preko kičme. Neka, mi svoje, ona svoje što se kaže, pa da dočekamo ubrzo i tu zimu bez ijednog snega. :tu:

• **
« Odgovor #11230 poslato: 28. Februar 2023. u 12:27 »
Ajde da  0 do 5 dam ocenu ovoj zimi.Po nekim standardima .
Fruska Gora 1 Grad 0 ..
Mada su za nesto veci standardi za Frusku Goru ipak je i bilo neceg vise u odnosu i na to ..
0 je katastrofa 1 lose 2 prelazna ocena 5 je odlicna .

Van mreže dejca

« Odgovor #11231 poslato: 28. Februar 2023. u 12:40 »
Kako je direktor obazriv, ne smeju da dignu temperaturu u 15c. Nego ovo je i ostvariva prognoza za mart, nit zima nit rano proleće. Niš je u pitanju.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Bart

« Odgovor #11232 poslato: 28. Februar 2023. u 12:58 »
Oho, ponovo stativa...ah to novonormalno. :grin: Samo udri preko kičme. Neka, mi svoje, ona svoje što se kaže, pa da dočekamo ubrzo i tu zimu bez ijednog snega. :tu:

Ne bih rekao da je ovo stativa...Pre bih rekao da je nesto ovakvo  :grin:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=g2HeICNySi8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=g2HeICNySi8</a>

Ima i pozitivne strane ovakva zima, da je bilo 1,2 stepeni niza temperatura kod Živoina bi mozda bilo i 30cm snega a ovde isto 4  :grin: Eto sve je u iz kog ugla gledamo  :grin:

Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #11233 poslato: 28. Februar 2023. u 13:23 »
Gotov je decembar , januar i februar , da li neko zna kakva je temperatura srednja za Zimu 2022/2023 za Beograd ili ce se to znati uvece kad se zavrsi dan , mislim da to Srks zna a rhmz ce objaviti za 10ak dana.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #11234 poslato: 28. Februar 2023. u 13:57 »
Evo sa moje stanice, automatska obrada podataka, nije zvanična, ali se može videti da je ova zima najtoplija odkad ja imam stanicu...

U proseku nismo imali ni mraz  :grin:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #11235 poslato: 28. Februar 2023. u 14:32 »
Kad pogledamo podatke za Knjaževac vidi se da ova zima i nije nešto temperaturno puno drugačija u odnosu na 4 poslednje.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Van mreže Darko_9

« Odgovor #11236 poslato: 28. Februar 2023. u 14:53 »
Da zima 2015-2016 feburar je je bio ekstremno topao ali bilo je snega u Beogradu koliko toliko u januaru 2016. Timočka krajina ima svoju priču zimi , ove zime je bilo mrazeva i košavske situacije tako da nije bilo toliko toplo kao kod vas.

• **
« Odgovor #11237 poslato: 28. Februar 2023. u 15:05 »
Zima bez snega cak kada je hladna realno po meni moze da dobije mozda 3 ..
Procena zima sa puno snega po meni je 4 ..Hladna sa puno snega je 5 i to je statisticki kombinovao  2004 /5 mozda i 2011/2012 .
Ali to je subjektivno jer sneg ne ulazi u prosecnu temperaturu  ali moze da se boduje na neki nacin.

Van mreže risbo gr

« Odgovor #11238 poslato: 28. Februar 2023. u 16:03 »
Зима са снегом  на тлу од макар недељу дана комбиновано са леденим данима. По мени је то један од основних мерила за неку пролазну оцену. Ови једнодневни бљузга снегови сигурно не могу да извуку позитивну оцену, нити 2/3 ледена дана.
У мом крају је "пало" неколико снегова ове зиме( средином децембра једно јутро 2/3цм нестало до поднева, око Светог Јована био и највећи снег близу 10цм, до вечери остао у траговима, око Светог Саве поново 5/6цм и опет није саставио 2 дана. У протекла 3 дана , сва три јутра је било снега али ниједан од њих се није задржао до увече..
Оцена 1 , било је и горих зима са мање снега, али ову зиму је укопао дуг низ претоплих дана и то у срцу зиме од половине Децембра до треће декаде Јануара.  Тада када је она и најлепша ми смо имали Пролеће. Сада нам и не треба, нек наступи лепо време па до следеће зиме можда имамо и више среће  :)

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #11239 poslato: 28. Februar 2023. u 20:35 »
Ima i pozitivne strane ovakva zima, da je bilo 1,2 stepeni niza temperatura kod Živoina bi mozda bilo i 30cm snega a ovde isto 4  :grin: Eto sve je u iz kog ugla gledamo  :grin:

Mora jedan prodor završiti u Jonskom moru, brzopotezni ciklon i eto tebe na za nas nedostižnih 5cm snega. Nama gore treba ciklon u središnjem delu Jadrana i to da se izobare lepo nameste kako bi i temperatura bila dobra i kako bi ~45mm padavina završilo u širem području Novog Sada i Zrenjanina a onda nemaš šanse  :whistling:

Do sada sam snegove 45cm+ doživeo 2012. godine, potom 2018. godine... dakle ide to na svakih 6 godina, po toj računici sledeća zima je naša  :thumbup:

EDIT: Kad bolje razmislim, ako me sećanje dobro služi, centar cikona Žike nije prišao Jadranu, a ciklon iz 2012. je imao putanju od Tunisa do središnjeg dela Jadrana...
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina