Npr. 25. mart 2001., 28.8 C. A da bi nešto bilo klimatska promena mislim da je potrebno da vremenski opseg bude mnogo veći, tj. da se trend promene meri vekovima. Vremenski opseg decenija ili par decenija je mnogo mali spram ukupnog postojanja planete da bi se nešto okarakterisalo kao promena.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A ko te sta pita
el vidis da propadamo... u stvari ne propadamo, nego se cak brze zagrevamo nego drugi... do leta gotovo, aj videces
U Paraćinu 29.1C uz sunčano vreme. Povremeno dune umeren vetar.
Ne slažem se oko konstatacije sa klimatskim promenama. Šta je onda bilo 1952? Bilo je još godina sa ovako visokim temperaturama.
Ufff... pitaj Gretu da ti kaze... uzivamo u prolecu a zimus se zalepise za neku sliku ili prosuse supu i rekose proleca NECE NI BITI... ode mas u propas'
Pa dobro kad se prica o promenama, misli se za vreme nasih zivota i porodica ili od kad imamo merenja sa stanica, ne pre 2000 godina. Toplije je sad definitivno nego 1960ih 70ih i generalno tih proseka. 95% meseci su topliji od proseka 20og veka, a bogami i od pocetka 21og. Bilo je i tad toplih godina, mozda neka i ekstremno topla, ali od prvih 20 ikada bar 15 je iz 21og veka. I bukvalno sve statistike to vide. To je trend nije pojedinacna godina. Inace neka mesta bas blizu 30ke danas. Videcemo sutra prekosutra.
Koliko toplije? 10? 15? 20 C?
1C je bukv neprimetno... ali jbg, krave prde podriguju... metan... ma svakava cuda...
Uglavnom, ako je duzina zivota neko merilo, ja od sedamdesetih godina cekam da nas poplave okeani, da dodje ledeno doba, da nestanu Njujork i London, da delfini plivaju severnim i juznim polom in da se kupamo na Grenlandu jer ce tamo voda biti najprijatnija (gle zove se Grenland ... cudnovato za zaledjeno ostrvo bele boje)...
Sve, sve ali medijska lozevina onih zuto stampanih mufljuza i svih ostalih je meni pre par godina bila smesna... pa cak i neki nazovi naucnici su ukljuceni loznju na max...
Zarki pojas bi trebalo da nema vise uslova za zivot, ali gle ljudi zive i dalje tamo... procvetali Dubai i Arabijsko poluostvo... pa kakkoooo ljudi moji, kako... fucking obama kupuje vilu pored samog okeana a onaj skot Keri lozi kroz medije na max vec 30 godina... kad je frka, bezi se u planine... ali svi beze na more... malo nelogicno...
Leta osamdesetih i devedesetih su bila kvalitetno topla... (meni)... osim 2007 i 2016 ovo je (MENI) bzvz... Poslednje cetiri godine smrdljiva kisurina se na glavu popela...
Meni ce prijati jedno susno leto... nesto kao 2007... to bi bilo fenomenalno... ali posto leta nece ni biti dzaba smo krecili... ode sve u propas pa dzabe pisem i ja i svi ostali