Mislim da će,posle ovakvog talasa i dosadašnjeg dela leta,avgust biti znatno svežiji i od jula,i od onoga na šta smo navikli.
Ne verujem da će biti baš kao 2005.ili 2006.,ali moglo bi biti kao recimo 2016.godine.
Naravno,to su samo moje pretpostavke,zato i pišem ovde.Do sada za ovu godinu skoro ništa nisam pogodio,a prošlo je već više od pola godine.
Ovako to izgleda što se tiče mog kraja,tj.stanice Sombor(ne znam tačno od koje godine se računaju podaci):
- Najtopliji septembar i oktobar
- 2.najtopliji decembar
- Najtopliji februar,i to ubedljivo
- Najtopliji mart
- 2.najtopliji april(da nije bilo onog jakog zahlađenja,možda bi bio i najtopliji)
- Jun tek 4.najtopliji(malo je falilo da bude 2.,ali nije bio ni blizu najtoplijeg)
- Najtoplija jesen,zima i proleće(a možda i leto ako ovako nastavi,zasad rekord drži 2012.).
Samo mala ispravka,april je ipak 3.najtopliji.Doduše,moj glavni parametar za određivanje toplote su srednje maksimalne temperature.
Treba svi da imamo u vidu da je prirodi sve normalno što može da se desi u skladu sa zakonima fizike. To što mi uzimamo za normalno naše subjektivne doživljaje unazad par decenija, ili proseke unazad 150 godina, to je naš problem
Slažem se sa ovim.Trebamo i to da imamo u vidu kada nešto tvrdimo.
@Risbo : Slazem se...
ako mislis na mene, ja zaista uzivam svaki dan i cekam vrhunac ovoga i promenu.... svega je desetak dana dosta, i vrucine, i kisetine, i ladnoce... nesto kao sendvic.
Ali nijedna vremenska pojava onda nije za radost bilo kome jer je necija patnja istovremeno... nasladjivanje/uzivanje sto nekoga muci vrucina/hladnoca/oluja/susa je nesto drugo... i to jeste nedostatak empatije i vrsta bolesti (sadizam)... vidim da ima toga da se neko nasladjuje, ne ovde na ovom forumu ali generalno fb/tw tako to... ali to je nesto drugo... Mislim da ovde niko ne "uziva" u tudjoj muci, a bilo je pokusaja da nam "prisiju" ako se secate 2014
Slažem se,ništa ne valja kad pretera,pa ni ono što mnogo volimo.Kad mnogo uživamo u nečemu,posle nekog vremena nam se to smuči i ogadi.
Evo i gfs daje sledece nedelje neke padavine uz ok temperature... Icon i dalje u klin...Koja konfuzija...
Edit: Evo i ec se priduzio udranju u klin doduse na svoj nacin ali padavina ima to je najbitnije... Ideeemoooo
Znam da je rano al valjda nekad bude i kako treba...
Na kom sajtu vidite EC prognoze tako rano?Mislio sam da one izlaze oko ili malo pre 21h.
Po EC-u od 23.jače zahlađenje,malo i više nego što treba,bar po meni.