Nemoj tako Miloše, iako razumem potpuno
, ispraviće se sigurno u narednoj nestabilnoj epizodi.
Kod mene je ova slabija serija počela još od prošle konvektivne sezone, kad su širom grada, a pogotovo u južnim predelima grada bili ozbiljni pljuskovi i potopi, a ovde 0 ili par mm.

Мислим да је ово његова нова тактика за призивање олуја. Срећно му било и ако успе једва чекам квалитетну репортажу каквих је направио пуно. 
Ih, ma jedina taktika je da odmorim mozak malo od praćenja i posvetim se pametnijim stvarima u životu nego što je gubljenje vremena na iščekivanju nečega što nikad ne dođe.

Svestan sam ja da je sa konvekcijom čista statistika i to je kao igra na sreću, pogotovo u ovim situacijama sa nikakvim strujanjima i ogromnim razlikama na malom prostoru. Ovo je kao kad bacaš kocku. Ako sam bacio kocku 5 puta za svaki od prethodnih dana, dobio sam 4 jedinice i jednu dvojku. Za šta su objektivno male šanse, ali ipak u domenu realnih mogućnosti. Ako već bacim kocku 30 ili 40 puta što je neki realan broj dana sa konvektivnim dešavanjima godišnje u ovom području, onda već mora da se donekle to ispegla, iako je i dalje moguće da broj jedinica i dvojki bude veći od petica ili šestica. Međutim, na višegodišnjem nivou kod 100 ili više bacanja kocki, sigurno je da će biti skoro pa identičan broj svih opcija. Možete to uvek isprobati sa bacanjem kocke.

Jer nema nikakvih razloga da postoji neka značajna razlika između recimo Beograda, Novog Sada, Zrenjanina i Sremske Mitrovice, koji su na skoro identičnoj nadmorskoj visini, geografskoj širini, podjednako udaljeni od većih planina, od mora... Južnije gde orografija ima veći uticaj je ipak malo više i od čiste statistike.
I to je to, pamtimo ono što je najsvežije, ali i ono najzanimljivije iz prošlosti. Na kraju u sećanju ostanu samo "pozitivni ishodi", petice i šestice na kocki, poneka trojka i četvorka..
Na kraju krajeva, biljke u bašti uvek mogu da se zaliju i bez kiše. Gljivarenja će biti uvek negde gde je pala kiša, a kad se baš zaželim pljuskova i mislim da je tako nešto nemoguće kod mene, pogledam snimke od prethodnih godina koji dokazuju da je ipak moguće.