Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2012 - II dekada  (Pročitano 97476 puta)

Van mreže Медо

• Starost: 29
Odg: Decembar 2012 - II dekada
« Odgovor #200 poslato: 11. Decembar 2012. u 21:29 »
Снег у појачању поново, умерен снег крупнијих пахуља...  :D

Да прелеп осећај што зима почиње на овај начин, а кад се сетим да још није ни половина децембра, а ту имамо јануар, фебруар и март.. :D

Овај пут похвале путарима, грталица пролази на сваких сат времена тако да није неки колапс, иако има на тротоарима једно 20 цм снега.

Све похвале за наш ВРФ-НММ који је што се тиче мог краја савршено погодио тајминг падавина.   :first:

« Poslednja izmena: 11. Decembar 2012. u 21:46 Медо 95 »

Van mreže ivanb

• *
« Odgovor #201 poslato: 11. Decembar 2012. u 21:31 »
U Arilju još malo provejava sneg, ali vidi se i jedna zvezda na nebu. Visina snega je otprilike oko 30-35cm. Magistralni put pored Arilja je solidno očišćen, kao i nekoliko prometnijih ulica. Građani su uglavnom prilično dobro očistili trotoare ispred svojih kuća i lokala.

Van mreže zec

« Odgovor #202 poslato: 11. Decembar 2012. u 21:39 »
Palo je oko 15cm snega,a stari sneg se sabio dosta.Ima tu preko 35cm sto posto.Zavisi od mesta do mesta.U gradu je toliko,a u okolini sigurno vise.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #203 poslato: 11. Decembar 2012. u 21:54 »
Srbine, noćas si "dežurao" i slao izveštaje o snegu ali večeras te nema -hajde javi nam visinu snega u Ivanjici (i eventualno na Goliji) pa da ti "dodelimo"  :first:   ;)

Slikao sam po Ivanjici sa mobilinim,cije su slike inace kvalitetnije od ove kamere-"aparat". . . napravio sam dosta slika, USB mi je bio na poslu i zamolio sam jednog lika da mi ga pokupi posto mu je usput. ..

medjutim covek mi je doneo onaj mali deo,koji se ubacuje u struju i gde se ubaci USB kada se puni telefon  :doh:  :doh:  :doh: kakav mozak  :lmao: a usb ostao. . .  :doh:

Tako da cu ja sutra ujutru tek kupiti usb i napraviti reportazu,ne vredi mi,iznervirao sam se al sta da radim  :neznam:. . .

Citat
Ovde i u Banji ima još više snega nego u Kraljevu..ali dobro,nemamo mi ni pravo da se javljamo jer je i  nas Ivanjica prešišala sigurno po današnjem snegopadu.Samo se čeka kolega Srbin sa izveštajem. :) :D

Inace u Ivanjica ovoga puta nije presisala :)  Ja sam pre nego sto sam usao u kucu izmerio na 3 mesta i visina snega je bila sa starim snegom,koji se slegao i novim od 35 do 40 cm ,kasnije je napadalo jos 3 do 5 cm na ociscenoj podlozi ,ali se verovatno i slegao na pokrivacu. ..

napravio sam i 3 fotke sa ovom aparat-kamerom bzv ne znam koliko vam znace ali eto,sutra reportaza. . . mozda ce na slikama sutra izgledati da ima malo vise snega ali ja sam merio na tri potpuno razlicita mesta i to je ta visina 35-40 cm

sutra slike i iz grada i jos dosta slika. ..  trebalo je veceras ali imam posla sa dbl. . .

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #204 poslato: 11. Decembar 2012. u 21:59 »
...medjutim covek mi je doneo onaj mali deo,koji se ubacuje u struju i gde se ubaci USB kada se puni telefon  :doh:  :doh:  :doh: kakav mozak  :lmao: a usb ostao. . .  :doh:

:lmao:

Dodatak u vezi Ivanjice:

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/357507/Djaci-ispod-Golije-zbog-snega-ne-idu-u-skolu

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #205 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:00 »
Kakvo je ovo feniranje sad, Loznica presla u plus trenutno +0,1C. I u Vojvodini probija topliji vazduh. Kod mene u blagom porastu temp. Trenutno sneg slabog povremeno umerenog intenziteta. Ima slika mozda okacim kasnije.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #206 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:03 »
I dalje sneg, :) ako nastavi i tokom noći ujutru očekujem oko 25cm.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #207 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:05 »
Evo ga Profi jos jedan dodatak. . .

Citat
Na području Ivanjice svi pravci su prohodni, osim pravca Kumanica - Golija, ali se očekuje da će i on biti prohodan do kraja dana ukoliko padavine prestanu. U tom delu Srbije uvedena je zabrana kretanja šleperima i kamionima s prikolicom, mada se i pored toga saobraćaj otežano odvija.
izvor b92

logicno Golija neprohodna,medjutim zao mi je sto vec veceras ne mogu da prikazem kako izgledaju glavni putevi u Ivanjici,i sta se ovde podrazumeva pod prohodnim. . . dakle 5 do 10 cm utabanog i snega. . . a negde niije ni utaban. . .

Nemam informacije sa Golije jer ljudi trenutno ne mogu ni da sidju. . . pretpostavka je da na Belim Vodama 1450 mnv ima oko metar snega. ..

A inace sam viodeo jednu "ladu nivu" danas mozda sa Javora, na sebi je imala jedno 60,70 cm snega. . .

Sneg jos uvek pada intezitet slab do umeren

jaca sneg,sada je umeren krupniji
« Poslednja izmena: 11. Decembar 2012. u 22:21 Srbin »

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #208 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:06 »
Ceo dan pretežno oblačno i hladno. Veče nekako "toplije". T=-1.1°C

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #209 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:19 »
Inace nisam pomenuo da je u gradu Zrenjaninu danas bio haos, nista nije lepo ocisceno, tamo gde je cisceno napravljena je neverovatna bljuzga, ali neverovatna, oko 20cm! Danas kad smo isli na glavnu autobusku stanicu, obilazili smo centar okolnim ulicama jer centar nije ociscen!
Naravno, u skolu cemo ici dok neko ne pogine!

Slab sitan sneg, do veceras oko 5cm novog. Dosta je!  ;)

P.S. Dobre slike ljudi, lepo ste izvestavali tokom ovih padavina - cestitke na obilnom snegu!
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže zec

« Odgovor #210 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:26 »
I dalje istan,gust sneg.

Off:Kolike su sanse da se sutra ne ide u skolu?

Van mreže Медо

« Odgovor #211 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:27 »
Иако би требао да губи дах снег не посустаје, додатно је ојачао.

Пада онај стабилан умерен снег крупнијих пахуља већ пола сата, температура без већих колебања, -3 C.

Школа нам не гине изгледа.  >:(

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #212 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:27 »
u beceju jos provejava slab sneg, novog oko 3-4 cm. potpuno mi je nelogican ovaj vecerasnji porast temperature,nikako mi se ne uklapa, ocekivao sam da temp nastavi da pada, kad ono sa -3,5c popodne sada dodje do -2,6c!

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #213 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:35 »
Evo par slika iz Valjeva od veceras

:-*
Sneg oslabio...polako padavine prestaju. Kao sto rece neko prelep uvod u zimu

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #214 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:48 »
Iznenađujućih 4-5cm novog snega danas. Jeste da je GFS to lepo video, ali nešto nisam bio preterano optimističan. Ukoliko ovako nastavi, do jutra bi moglo biti još 5-6cm snega, ako ne i više.
Trenutno umeren sneg, T -3°C.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #215 poslato: 11. Decembar 2012. u 22:51 »
U Beogradu i dalje pada sitan snijeg, uglavnom slab. Mada vrlo je moguće da ovako nastavi sve do jutra, i u tom slučaju bi sigurno palo 5-6cm novog.
Primijetio sam i ja porast temperature u Vojvodini i na zapadu zemlje, ali ovamo se nije mnogo mijenjala, -3.6°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Aleksa

« Odgovor #216 poslato: 11. Decembar 2012. u 23:02 »
A meni tata malopre kaze,toplije je veceras,nego danas popodne  :neznam:

Van mreže srba

• **
  • Starost: 57
« Odgovor #217 poslato: 11. Decembar 2012. u 23:08 »
Slab sitan sneg .Danas pala 4cm novog snega.
U 19h izmerena visina od 28cm.
Temperatura od 17h u konstantnom porastu,od -3.8C do trenutnih -2.1C

Van mreže mareeram

« Odgovor #218 poslato: 11. Decembar 2012. u 23:09 »
Otici ce u minus opet kad se razvedri, a u nekim mestima vec ce se razvedriti pre zore.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #219 poslato: 11. Decembar 2012. u 23:13 »
Umeren sneg.

Takt -3,6°C.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*