Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2006  (Pročitano 306508 puta)

Van mreže najlepša želja

• *
Decembar 2006
« Odgovor #300 poslato: 19. Decembar 2006. u 21:07 »
Citat: "Freddy"
15cm?? No way! Lik je malo preuveličao, može na beogradskim brdima da padne nekoliko cm više snega, ali toliko    [-X

NA rhmz piše: Beograd - 12cm, podatak od 19h

U Ča kilavih 1 stepen iznad nule, po mojoj slobodnoj proceni oko 5cm snega, i to onog najlapavičastijeg. I dalje pada, slabog inteziteta

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Decembar 2006
« Odgovor #301 poslato: 19. Decembar 2006. u 22:18 »
Kod mene opet počela da pada umjerena kiša koja će vjerovatno padati do jutra.
Duva umjerena bura (oko 6m/s)
Temperatura konstanto opada. Trenutno je 9C. Očekujem svega par stepeni iznad 0 sutra ujutru!

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
Decembar 2006
« Odgovor #302 poslato: 19. Decembar 2006. u 22:41 »
snijeg prestao, gut night !!!  :lol:  :lol:  :wink:

Van mreže Stefano

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #303 poslato: 19. Decembar 2006. u 22:50 »
Pa 15 cm tesko da je palo kod mene, mozda ima 5-7 cm ali preko toga nema sanse.
Ali ko ce ga znati mozda je stvarno na Banovom Brdu palo 15 cm snega. Ilke je clan i naseg foruma (retko postuje) pa mozda nam okaci neku fotku.
Kod mene dakle sigurno nema preko 5-7 cm snega. A ja sam vazdusnom linijom nekih 10 km od Banovog Brda.

Evo novih fotki od veceras T=1 C (-0.7 C na Kosutnjaku) pada bas sitan sneg kod mene:

Van mreže ILKE

• *
Decembar 2006
« Odgovor #304 poslato: 20. Decembar 2006. u 01:57 »
Znao sam da ce biti ovakvih komentara, sad sam se vratio sa slave ima ga sigurno 15cm, evo sutra cu vam poslati slike. Nemam trenutno fotoaparat, zato moram telefonom slikati preko dana!  I ubuduce cu vise pisati!!! Pozz   :)

Van mreže ILKE

• *
Decembar 2006
« Odgovor #305 poslato: 20. Decembar 2006. u 02:16 »

Evo i jednog dokaza, Banovo brdo je u jugozapadnom delu Beograda, e tu se nalazi na karti bas ova braon boja  :lol:

Van mreže Stefano

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #306 poslato: 20. Decembar 2006. u 02:30 »
Ma ok. drago mi je ako ima 15 cm snega kod tebe.
Evo kakva je trenutno situacija kod mene.
T=0 C, nadam se da ce sneg izdrzati do jutra.

Van mreže ILKE

• *
Decembar 2006
« Odgovor #307 poslato: 20. Decembar 2006. u 02:36 »
Bilo bi dobro ako moze da sneg izdrzi dok se ne razvedri, pa onda mraz da udari. Na radaru ne vidim da ce biti snega narednih sati...

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
Decembar 2006
« Odgovor #308 poslato: 20. Decembar 2006. u 03:05 »
Citat: "ILKE"
Znao sam da ce biti ovakvih komentara, sad sam se vratio sa slave ima ga sigurno 15cm, evo sutra cu vam poslati slike. Nemam trenutno fotoaparat, zato moram telefonom slikati preko dana!  I ubuduce cu vise pisati!!! Pozz   :)

Kao prvo, izvini za moju lošu procenu. I ja sam se sad vratio sa slave i lično uverio da u pojedinim delovima Beograda ima više od 10cm snega! Pričao sam sa dvojicom taksista koji su mi rekli da su tokom dana skoro sve glavne ulice u BG-u bile prekrivene snegom. Na Voždovcu gde sam bio, je napadalo sigurno 10cm, a video sam nekoliko automobila na kojima je bilo dosta više snega, 15cm minimum!
Dakle, ILKE, izvini još jednom :wink:
Na Karaburmi retko gde može da se vidi više od 5cm. To je dokaz koliko je temperatura bila granična. Na samo 20-tak m veće nadmorske visine je napadalo 5-10cm više snega.  :shock:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Decembar 2006
« Odgovor #309 poslato: 20. Decembar 2006. u 03:18 »
Evo ljudi sada sam se vratio sa slave i doživeo nešto što se retko viđa. Slava je bila u Petrovaradinu koji je udaljen oko 6-7km od Limana 4 gde ja živim. Kada sam kretao dok sam čekao bus padala je ledena kiša izmešana sa pahuljicama snega (ne znam kako bih definisao recimo ledena susnežica). Kada sam došao u Petrovaradin padala je čista kiša, a na travi ni trunke snega, na kolima ni 1cm.  :shock:  Kada sam se vraćao presedao sam bus i u centu je bilo više od 1cm snega. Kada sam se vratio kući bilo je oko 4cm snega na travi i kolima i oko oko 2-3cm na betonu bljuzgavice. Zaista ne svakidašnje stanje kao da sam se popeo na planinu odjednom. Rimski šančevi odakle javljaju visinu snežnog pokrivača je van grada i tamo očigledno nema snega. Kod mene ga ima fino. Videćete fotke ujutru sa moje terase. Zaista neverovatno.  :shock:

Inače trenutno ispred moje zgrade (vidim da je potrebno napomenuti  :lol: ) pada slab sneg, a temperatura na Limanu 1 gde se nalazi automatska meteorološka stanica je -0.2C (i ovo je bitno napomenuti jer je ta stanica udaljena 2km od moje zgrade, a kod mene ima ladno primetno više snega).

Zaista ovo nikada nisam doživeo.  :shock:  Ovo ću pamtiti. Jednom se desila situacija da samo u jednom delu grada padne sneg ali tada nije bio ciklon nego anticiklon i sneg je pao iz magle u najnižem delu grada.

Zamislite da u Beogradu kod vas ima snega oko 3cm i odete u drugi deo grada i ne vidite skoro ni tragove od snega. Priznaćete da je to još više zaprepašćujuća situacija. Nije ni čudo što se danas moji izveštaji nisu podudarali sa izveštajima RHMZ-a koji javlja sa Rimskih Šančeva.  :lol: Juče zaista neverovatan dan u celoj Srbiji. Na severoistoku Vojvodine je ceo dan bilo +3 i padala je kiša.  :shock: . Zaista neverovatno iskustvo.

Aj laku noć!

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
Decembar 2006
« Odgovor #310 poslato: 20. Decembar 2006. u 03:28 »
Razlika u visini snežnog pokrivača u Beogradu varira od 1-2 cm na Dorćolu, koji je na obali Dunava do čak 20cm na  Vidikovcu, Banovom Brdu,  Lešću... i ostalim brdima....Ovo se skoro nikad nije desilo! Kod mene se sneg topi samo tako, dok je na pola Vojvide Stepe(kod voždovačke crkve) sve zaleđeno!

3 A.M. - i dalje pada slab sneg

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Decembar 2006
« Odgovor #311 poslato: 20. Decembar 2006. u 08:07 »
U Baru je noćas čitave noći padala kiša uz veoma jaku buru. Palo je novih 10mm već 75-i mm u zadnja 3 dana. Temperatura je čitave noći padala tako da je Tmin jutros bila svega 5C (malo je falilo da i kod mene vjetar dones pokoju pahulju).
Sniježna granica se spustila veoma nisko. Trenutno se planine ne vide od jakog snijega koji gore još uvijek pada, pa ću  fotke  poslati kad se vratim iz škole.
Trenutno je oblačno, suvo i vjetrovito. Temperatura 7.3C. Udari bure do 13 m/s.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #312 poslato: 20. Decembar 2006. u 10:14 »
Dobro jutro!

Kod mene pada slab sneg. Trenutna temperatura -0.1C.
Visina snežnog pokrivača oko 3-4cm. Evo 3 sličice sa moje terase.

Pogled prema jugozapadu

Pogled dole.

Pogled prema severozapadu

Šteta što je noćas opao sneg sa drveća.

Van mreže Dasa

• *
Decembar 2006
« Odgovor #313 poslato: 20. Decembar 2006. u 11:27 »
Citat: "Freddy"
NEVEROVATNO ŠTA SAM SADA VIDEO DOK SAM VISIO NA PROZORU!!! :shock:
OGROMAN NARANDŽASTI BLJESAK NA NEBU!!! :shock:

STVARNO NEMAM POJMA ŠTA JE TO BILO??? BLJESNULO JE NAJJAČE NEGDE ZAPADNO OD MENE. VIDELO SE U CELOM GRADU, SAD SU MI LJUDI POTVRDILI!!!

Kako si mogao da vidis ako si visio na prozoru :?:  :tant:  [-X

Van mreže Dasa

• *
Decembar 2006
« Odgovor #314 poslato: 20. Decembar 2006. u 11:35 »
Kako je bilo na slavama, forumasi!? Jel bilo i tamo snega, ili je bilo kakve prasetine i ribe i ostalih djakonija :lol:  :evillaugh: Mene juce nije zanimalo `ocel pasti sneg, vec kakva ce biti klopa! 8)

Van mreže Dasa

• *
Decembar 2006
« Odgovor #315 poslato: 20. Decembar 2006. u 11:38 »
Citat
Kod mene temperatura krenula da strmoglavo pada (što bi Joe rekao).

Joe je rekao strmoglavo raste :faint:  :lol:

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #316 poslato: 20. Decembar 2006. u 12:46 »
Prestao sneg. Sada je oblačno i suvo. Temperatura +1.0C

Van mreže Dasa

• *
Decembar 2006
« Odgovor #317 poslato: 20. Decembar 2006. u 12:51 »
Kad cu ja dobiti moj aparat nazad!? :smt064  :smt075

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #318 poslato: 20. Decembar 2006. u 12:59 »
Citat: "Dasa"
Kad cu ja dobiti moj aparat nazad!? :smt064  :smt075

Evo sutra. Samo da vidim da li će sutra biti još snega zbog fronta koji dolazi.

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
Decembar 2006
« Odgovor #319 poslato: 20. Decembar 2006. u 15:20 »
Sjever potpuno vedar, kod mene ima nesto naoblake....... temperatura opada vec je na +2.8 C, snijega nema sve se otopilo