Evo ljudi sada sam se vratio sa slave i doživeo nešto što se retko viđa. Slava je bila u Petrovaradinu koji je udaljen oko 6-7km od Limana 4 gde ja živim. Kada sam kretao dok sam čekao bus padala je ledena kiša izmešana sa pahuljicama snega (ne znam kako bih definisao recimo ledena susnežica). Kada sam došao u Petrovaradin padala je čista kiša, a na travi ni trunke snega, na kolima ni 1cm. :shock: Kada sam se vraćao presedao sam bus i u centu je bilo više od 1cm snega. Kada sam se vratio kući bilo je oko 4cm snega na travi i kolima i oko oko 2-3cm na betonu bljuzgavice. Zaista ne svakidašnje stanje kao da sam se popeo na planinu odjednom. Rimski šančevi odakle javljaju visinu snežnog pokrivača je van grada i tamo očigledno nema snega. Kod mene ga ima fino. Videćete fotke ujutru sa moje terase. Zaista neverovatno. :shock:
Inače trenutno ispred moje zgrade (vidim da je potrebno napomenuti
) pada slab sneg, a temperatura na Limanu 1 gde se nalazi automatska meteorološka stanica je -0.2C (i ovo je bitno napomenuti jer je ta stanica udaljena 2km od moje zgrade, a kod mene ima ladno primetno više snega).
Zaista ovo nikada nisam doživeo. :shock: Ovo ću pamtiti. Jednom se desila situacija da samo u jednom delu grada padne sneg ali tada nije bio ciklon nego anticiklon i sneg je pao iz magle u najnižem delu grada.
Zamislite da u Beogradu kod vas ima snega oko 3cm i odete u drugi deo grada i ne vidite skoro ni tragove od snega. Priznaćete da je to još više zaprepašćujuća situacija. Nije ni čudo što se danas moji izveštaji nisu podudarali sa izveštajima RHMZ-a koji javlja sa Rimskih Šančeva.
Juče zaista neverovatan dan u celoj Srbiji. Na severoistoku Vojvodine je ceo dan bilo +3 i padala je kiša. :shock: . Zaista neverovatno iskustvo.
Aj laku noć!