Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2006  (Pročitano 306551 puta)

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
Decembar 2006
« Odgovor #440 poslato: 28. Decembar 2006. u 13:30 »
Nakon nekoliko potpuno vedrih dana sada se zamječuju umjereni oblaci koji polako prekrivaju sunce!
Temperatura je 10°c,puše neko slabo jugo ili sjeverozapadnjak! :lol:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Decembar 2006
« Odgovor #441 poslato: 28. Decembar 2006. u 15:52 »
Imam informaciju da je noćas u delu Novog Sada pao sneg iz magle.  :shock:  :lol:
Rekao mi jedan momak da kada je ustao bilo je snega po kolima, travi i betonu skoro 1cm, kao i inja po drveću. Kada je ustao mislio je da je pao sneg u celom gradu i kada je krenuo busom na posao nigde nije bilo snega. Ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Desilo se i pretprošle zime. Imam i izveštaj o tome pa ću ga naći i okačiti na forum. Nadam se da će i ovo biti medijski propraćeno.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Decembar 2006
« Odgovor #442 poslato: 28. Decembar 2006. u 15:53 »
Ne mogu da vjerujem. U cijeloj Crnoj Gori čitav dan vedro, a kod mene oblačno. To se ne dešava tako često :?
Inače je 11¨C

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Milosh

• Moderator
Decembar 2006
« Odgovor #443 poslato: 28. Decembar 2006. u 15:54 »
Citat: "Joe"
Imam informaciju da je noćas u delu Novog Sada pao sneg iz magle.  :shock:  :lol:
Rekao mi jedan momak da kada je ustao bilo je snega po kolima, travi i betonu skoro 1cm, kao i inja po drveću. Kada je ustao mislio je da je pao sneg u celom gradu i kada je krenuo busom na posao nigde nije bilo snega. Ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Desilo se i pretprošle zime. Ima i izveštaj o tome baš ću ga naći pa okačiti. Nadam se da će i ovo biti medijski propraćeno.

Upravo to se desilo jutros i na Rumiji iznad Bara :lol:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #444 poslato: 28. Decembar 2006. u 16:02 »
Citat: "Milosh_stormbringer"
Citat: "Joe"
Rekao mi jedan momak da kada je ustao bilo je snega po kolima, travi i betonu skoro 1cm, kao i inja po drveću. Kada je ustao mislio je da je pao sneg u celom gradu i kada je krenuo busom na posao nigde nije bilo snega. Ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Desilo se i pretprošle zime. Ima i izveštaj o tome na pa ću ga naći. Nadam se da će i ovo biti medijski propraćeno.

Upravo to se desilo jutros i na Rumiji iznad Bara :lol:

Evo ovo je bio izveštaj iz dnevnika pretprošle zime. Inače zima je tada bila bez snega sve do nekog 25. januara i onda je non-stop bilo snega do druge polovine marta ako se dobro sećam.

"Sneg samo na Slanoj bari

U Novom Sadu je juče izjutra pao prvi sneg ove zime. Ova vest u januaru ne bi izazvala posebnu pažnju da je beli pokrivač prekrio ceo grad.
Zahvaljujući retkom prirodnom fenomenu, stanovnici Slane bare su juče jedini u Vojvodini imali privilegiju da čiste sneg sa staza i ispred kuća. Žitelji ovog naselja nisu bili iznenađeni kada su ujutro, krećući na posao ili u školu, ugledali sneg, ali nisu mogli da se načude kada su prešli most i videli da u celom gradu nigde nema ni pahuljice. Čudom su se čudili i Novosađani koje je juče put naveo preko mosta na kanalu DTD, jer su imali utisak kao da su se odjednom našli na Kopaoniku ili Zlatiboru. Međutim, beše to novosadska Slana bara ili, kako je neki juče u šali nazvaše -"Snežna bara"!
- Ovo je stvarno neverovatno - rekla nam je Gordana Mesaroš. - Kada sam došla na posao, niko mi nije verovao da je u mom kraju pao sneg. Svi su mi se smejali. Kako kaže, njen sin je, čim je ustao iz kreveta, počistio sneg ispred kuće i sa staza u dvorištu.
Sneg je iznenadio i najiskusnije meteorologe, jer je pojava ove padavine na vrlo uskom području izuzetno retka.
- Svi radarski i satelitski snimci nisu registrovali nijedan snežni oblak - tvrdi meteorolog Milan Bogdanović. - Pretpostavljam da je sneg pao iz debelog sloja magle. To se retko dešava, ali i kada padne na ovaj način debljina belog pokrivača bude svega jedan do dva centimetra, a na Slanoj bari je juče napadalo tri do četiri centimetra snega. U pitanju je zaista čudna pojava koja će sigurno proučavati i analizirati stručnjaci.
Zimskoj idili najviše su se obradovali mališani koji su juče jedini u Pokrajini imali tu sreću da uživaju na snegu. Dok su ostali klinci jurili za loptom ili se zanimali video igricama, najmlađi stanovnici Slane bare su se grudvali i sankali.
- Mnogo sam se obradovala i jedva sam čekala da dođem iz škole i izađem na sneg - rekla nam je sedmogodišnja Aleksandra Horvat, dok je na sankama vukla trogodišnju sestricu Natu.
Tako je, napokon, prvi put ove zime u Novom Sadu pao sneg. Videli su ga, međutim, samo oni koji žive ili su juče imali privilegiji da se nađu na Slanoj bari."

Van mreže Milosh

• Moderator
Decembar 2006
« Odgovor #445 poslato: 28. Decembar 2006. u 16:16 »
Joe, zaista zanimljiv članak. U Baru se jedino može desiti da u jednom dijelu grada bude poplava, a u drugom ne padne ni kapi kiše :lol:  ali ovako nešto nikad...

Nebo iznad Bara je bilo prelijepo večeras:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefano

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #446 poslato: 28. Decembar 2006. u 17:26 »
U Beogradu -1 C i magla. Medjutim u mom kraju je toplije s'obzirom da nema ni malo magle.

Inace u gradu je opsta ludnica, novogodisnja euforija i tako to. Sat vremena sam isao od centra do stana.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
Decembar 2006
« Odgovor #447 poslato: 28. Decembar 2006. u 17:27 »
Stigla je večer,sunce zašlo!
Temperatura polako pada i več je 7.6°c!
I dalje vedro!

P.S. moram se osvrnuti na kišu!
U večem dijelu mog kraja vlada suša več 2 mjeseca,što nimalo nije uobičajno za ovo doba godine!Dok je normalno da kiše u kolovozu nema toliko ove je godine bilo ogromno,dok sad s druge strane bi trebalo biti i puno više kiše nego što je bilo u kolovozu,kad ono je nema!Na ovoj se Zemlji nešto ozbiljno događa!

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #448 poslato: 28. Decembar 2006. u 17:37 »
Kod mene izuzetno gusta magla ne vidi se prst pred okom.  :shock: Trenutna temperatura čak -4C.

Van mreže Milosh

• Moderator
Decembar 2006
« Odgovor #449 poslato: 28. Decembar 2006. u 17:45 »
Citat: "Jopa"

P.S. moram se osvrnuti na kišu!
U večem dijelu mog kraja vlada suša več 2 mjeseca,što nimalo nije uobičajno za ovo doba godine!Dok je normalno da kiše u kolovozu nema toliko ove je godine bilo ogromno,dok sad s druge strane bi trebalo biti i puno više kiše nego što je bilo u kolovozu,kad ono je nema!Na ovoj se Zemlji nešto ozbiljno događa!

Evo na ovoj stranici smo malo analizirali količine padavina u prethodnim mjesecima:
http://www.serbianmeteo.com/phpbb/viewtopic.php?p=3828#3828

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
Decembar 2006
« Odgovor #450 poslato: 28. Decembar 2006. u 18:04 »
Citat: "Stefano"
U Beogradu -1 C i magla. Medjutim u mom kraju je toplije s'obzirom da nema ni malo magle.

Inace u gradu je opsta ludnica, novogodisnja euforija i tako to. Sat vremena sam isao od centra do stana.

U malo višim delovima grada skoro da i nema magle, ali kod mene je katastrofa. Vidljivost <5m, maltene je nemoguće voziti kola! :shock:
i dalje -1C

kod mene se inje zadržalo ceo dan, čak i na betonu

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
Decembar 2006
« Odgovor #451 poslato: 28. Decembar 2006. u 21:50 »
gusta prizemna magla, temp je vec na -4 C

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #452 poslato: 28. Decembar 2006. u 22:00 »
Novi Sad je danas je imao najnižu maksimalnu temperaturu u celoj Srbiji i Crnoj Gori.  :jez  :jez  :jez Ja ne znam da li se to ikada desilo. Maksimalna temperatura u Novom Sadu bila je -3.3C.

http://www.ogimet.com/cgi-bin/gsynext?lang=en&state=Serb&rank=100&ano=2006&mes=12&day=28&hora=18&Send=send

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #453 poslato: 28. Decembar 2006. u 22:10 »
Trenutno kod mene gusta magla. Temperatura -5C

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
Decembar 2006
« Odgovor #454 poslato: 28. Decembar 2006. u 22:25 »
I kod mene gusta magla i sigurno bar -3. Zanimljivo da dve ulice od mene, kad se krene uzbrdo nema uopšte magle i dosta je toplije. Čak se oseća neki topli vetrić.
Obe meteo stanice u BG(oko 200m nv) mere + (Košutnjak +0.7 Kumodraž +0.4C) Ako se podigne magla u Gradištu i NS-u, najverovatnije odoše i vaši "minusi".
Ja bih se ipak pre kladio na ledenu kišu sutra, nego na sneg.  :?

Van mreže COJA

• **
Decembar 2006
« Odgovor #455 poslato: 28. Decembar 2006. u 22:39 »
friške informacije s njemačkog foruma:

Berlin +1 C umjeren snijeg
U pojedinim gradovima u Njemačkoj napadalo je od 1-4 cm snijega, temperature se krecu od +1C do -2 C

Munchen +5 C kiša,  :shock:

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #456 poslato: 28. Decembar 2006. u 22:45 »
Citat: "COJA"
friške informacije s njemačkog foruma:

Berlin +1 C umjeren snijeg
U pojedinim gradovima u Njemačkoj napadalo je od 1-4 cm snijega, temperature se krecu od +1C do -2 C

Ej pa to je taj front.  :) Koliko vidim kači sigurno Slavoniju i Vojvodinu ali mislim da će ipak Mađarska da pokupi glavnicu padavina.  :lol:

Van mreže COJA

• **
Decembar 2006
« Odgovor #457 poslato: 28. Decembar 2006. u 22:49 »
Da bar oce ta frontica ojačati i donijet nam snježnu mećavu, izgleda mi da ce glavina proći istočnije

[-o<  [-o<  :prayer:  :prayer:  [-o<  [-o<

Van mreže Joe

• Administrator
Decembar 2006
« Odgovor #458 poslato: 28. Decembar 2006. u 23:02 »
To je ovo zeleno ispupčenje.  

Po GFS-u zahvata samo sever Slavonije i Vojvodine.  :(

Van mreže Milosh

• Moderator
Decembar 2006