Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2013  (Pročitano 72600 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Januar 2013
« Odgovor #360 poslato: 24. Januar 2013. u 08:30 »
Opa,pa ovo nije za zanemariti  :o :o

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #361 poslato: 24. Januar 2013. u 08:37 »
Sad gledam. Realno GFS je ubedljivo najlošiji po pitanju snega. Ipak mislim da postoji dosta velika šansa da se formira snežni pokrivač u Novom Sadu između 5 i 10cm. To potvrđuje i novi WRF.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #362 poslato: 24. Januar 2013. u 09:06 »
Ista situacija i za Beograd, nekoliko cm snega u naredna 2 dana...

Van mreže sanjin

• *
« Odgovor #363 poslato: 24. Januar 2013. u 09:25 »
EC i GFS slozni u jednom - od 30. krece otopljenje.
Kukavice umiru mnogo puta prije svoje smrti.A hrabri kusaju smrt samo jednom.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #364 poslato: 24. Januar 2013. u 10:11 »
Ista situacija i za Beograd, nekoliko cm snega u naredna 2 dana...

Pa da, sad GFS koji je do sada crtao najviše daje nekoliko cm, dok EC i WRF-NMM s obzirom na temperature daju i preko 10-ak cm.
Najrealnije je da u BG do nedjelje ujutru i padne oko 10cm, što da ne.

Narednih dana jača anticiklon, a krajem mjeseca imamo i prodor toplog vazduha po visini. Prema ovim izlazima, bili bismo skoro u centru anticiklona, pa bi postojale šanse da formiranje inverzije, tj. magle i niske oblačnosti. Ali to je još daleko. Ostaje da ispratimo ovih par dana.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #365 poslato: 24. Januar 2013. u 10:18 »
 ^^

Slažem se sa Milošem. Ukoliko bude snežnog pokrivača po ovim izlazima imamo temperaturnu inverziju koja će prouzrokovati i maglu ili nisku oblačnost tako da od tog otopljenja nema ništa u nizijama kontinentalnih predela.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #366 poslato: 24. Januar 2013. u 10:20 »
Boce,

Da li se nesto promenilo u prognozi za Babin Zub za vikend. Vodio bih decu gore pa me interesuje da li ce biti vetra i magle i kolike ce biti padavine.
Hvala unapred.

Nema bitnijih promena u prognozi za Babin Zub, znači petak  i subota sa snegom uz dosta hladno vreme. U subotu i nedelju od -15 do -10°C. U nedelju bez padavina ali nisam siguran da će gore biti sunca. Najverovatnije ne i moguća je magla.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #367 poslato: 24. Januar 2013. u 10:23 »

Joooj pusti sad to,vidiš da mi nemamo pojma ni koliko će snega pasti do subote uveče,a već smo unutar 3 dana do toga. ;)

Videćemo šta će reći 06Z GFS sada,pa će se valjda složiti malo kockice.

Za dalji period bi to svakako bila inverzija,ali ne zamarajmo se time. :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže BackaPalanka

• *
« Odgovor #368 poslato: 24. Januar 2013. u 11:12 »
Sad gledam. Realno GFS je ubedljivo najlošiji po pitanju snega. Ipak mislim da postoji dosta velika šansa da se formira snežni pokrivač u Novom Sadu između 5 i 10cm. To potvrđuje i novi WRF.

Realno bice od 3 do 5 cm snega kod tebe u Novom Sadu i 2 do 4 cm kod mene u Backoj Palanci.
Pazi sta sam rekao :)
Волим бело...

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #369 poslato: 24. Januar 2013. u 11:46 »
Videcemo EC povecao padavine(daje cak 15tak mm) kao i nas WRF NMM , GFS je stalno tuda negde. . .

Iskreno ne radujem se previse nekom snegu koji ce padati dva dana i na kraju bice dobro ako napada 10-tak ili koji cm vise. . .

Mozda ce kontroverzno da zvuci, ova zima je do sada bolja od prethodne ali za sad nema ni nagovestaja da ce se slavno zavrsiti kao prosla zima.

Kako gde. . .Prosla zima je od pocetka do kraja bila odlicna na jugozapadu pogotovu u Ivanjickom kraju i dok su svi kukali na decembr u Ivanjici zabelezeno114,5 mm(za isti mesec na planini Goc 10 mm u Vrscu npr 4mm , Valjevo 4,1  itd slucajno sada naisao u meteo godisnjacima) uglavnom snega,svaki prodor je bio fenomenalan. .  januar poceo sa velikim kisama i velikim snegom u visim predelima a zavrsio se sa metarskim snegom. ..  februar se vec zna. . .

Dosadasnji deo zime u mom kraju neuporediv sa proslogodisnjiom zimom. . . za ostale predele moguce da je tako kao sto si ti rekao. . .

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #370 poslato: 24. Januar 2013. u 12:20 »
Evo baš i ja sad nešto gledam i neka,bar da se više ova crkavica od zime završi,nema ništa gore nego da nam zasedne ona dosadna magluština sa 2-3cm snega.

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #371 poslato: 24. Januar 2013. u 12:23 »
da Srbine zavisi za koji kraj se gleda. Ja kad pisem ako ne naglasim deo zemlje na koji mislim podrazumeva se da pricam o Beogradu. Trenutno se nalazim u mestu Gracanica nedaleko od Ljubovije na visini oko 400-500 m. Ocekujem ovde onako lep sneg pa ako uspem da sa telefoma posaljem slike videce te kako ovde izgleda zima.

Van mreže worm

• *
« Odgovor #372 poslato: 24. Januar 2013. u 12:41 »
GFS svaki izlaz samo suvlji i suvlji... i to sto je najgore topliji... pa tako da od one zime od prije nekoliko dana ostalo proljece...  :(

Van mreže mareeram

« Odgovor #373 poslato: 24. Januar 2013. u 13:20 »
Severoiztochni potok je losh za Sofija. Najmnogo 20 cm u Sofija i 7 cm u Novi Iskar. Za Severoiztochna Bulgarija prognoza je za 30-40cm.

Pa da, ali i 20 je vise nego odlicno u ovom januaru! ???

Van mreže zec

« Odgovor #374 poslato: 24. Januar 2013. u 14:52 »
Sutra nam stiže jače zahladjenje i sve dublji minusi po visini,kod mene sto se tiče padavina ne očekujem vise od 10cm snega.GFS je los,ne svidja mi se količina padavina po njemu.

Dok je WRF-NMM nešto bolji,pa cemo videti sta ce ispasti.Za Kragujevac je meteogram lepsi,pa bih moglo kod mene da padne vise nego u Beogradu..

Za sada je najbitnije da ima zime,bolje to nego slaba kiša na 4-5C.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #375 poslato: 24. Januar 2013. u 14:56 »
Модели доста бољи јутрос, ЕЦ и ГФС буквално за мој крај сложни, око 15 мм снега, а мислим да ће вечерас додатно повећати количину падавина.

Врф-Нмм такође одличан, ипак имамо загантован бео викенд  :super:

Van mreže sale pn

« Odgovor #376 poslato: 24. Januar 2013. u 15:03 »
Ja cu sacekati do veceras, pa cu dati moje procene za moj kraj.
Bode mi oci nas WRF jer Pomoravlju crta padavinsku rupu usled severoistocnog i istocnog vetra.
Iskreno se nadam da ce to ukinuti veceras, jer ni jedan drugi model ne vidi tako nesto.

Van mreže Rale

• *
« Odgovor #377 poslato: 24. Januar 2013. u 15:07 »
Nepa bolje prognoze vremena od gledanja u radar....   :super:

Van mreže mareeram

« Odgovor #378 poslato: 24. Januar 2013. u 15:09 »
-

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #379 poslato: 24. Januar 2013. u 15:24 »
Nepa bolje prognoze vremena od gledanja u radar....   :super:

Nekad ni to ne pomaze puno,pogotovu u ovom delu godine,desava se da je dobro popunjen dobri odrazi, a da su padavine slabe i obrnuto. . .gledanje u nebo je kljucno :D

Slaba zima Rale,za nas Ivanjicane. . .
« Poslednja izmena: 24. Januar 2013. u 15:52 Srbin »