Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2013.  (Pročitano 60286 puta)

Van mreže nele-niš

Odg: Februar 2013.
« Odgovor #180 poslato: 06. Februar 2013. u 00:03 »
GFS i dalje drži u šaci solidnu količinu padavina za jugoistok srbije :) , igra još traje . . .

WRF - katastrofa, skoro pa suv .

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #181 poslato: 06. Februar 2013. u 00:42 »
Крајње смешни модели, ГФС 18 з, за мој крај додатно повећао падавине...

Али нешто нисам уопште оптимистичан, све ми се чини ће ГФС ујутру променити своју причу и приклонити се ЕЦ, дај Боже да грешим.

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #182 poslato: 06. Februar 2013. u 00:45 »
Valjda se sutra pojasni vise majku mu  :-\
Zasluzili smo barem jos jedan solidan snjegopad  >:(

Ja cu svakako u Kotor da podjem da ispratim ovaj ciklon... Ima slabih sansi za pahulje dolje, a takav dogadjaj se ne smije propustit  :D

Van mreže zec

« Odgovor #183 poslato: 06. Februar 2013. u 00:53 »
Padavine i ovde povećane.35mm.
Navijamo da GFS pobedi! ;)

Van mreže sale pn

« Odgovor #184 poslato: 06. Februar 2013. u 01:09 »
Nema spavanja nocas, cekamo da vidimo sta ce reci GFS 00z. :lmao: :kafa:

Stvarno zamrseno da ja od kad amaterski pratim ove karte, ovo se nije nikad desavalo.

Van mreže Danijel-Daca

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #185 poslato: 06. Februar 2013. u 04:51 »
Nesto nije uredu sa GFS-om,jos ne izlazi 00z...to samo moze da znaci da sada smislja kako ce i koliko prikloniti Ec-u  :-\ Ne mogu vise da cekam,nadam se samo da ce nastaviti sa dosadasnjim izlazima,ali....

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #186 poslato: 06. Februar 2013. u 07:39 »
Ili mi se čini ili gfs sve više liči na ''mister'' EC-a za moj kraj. Smanjio padavine sada daje samo slab sneg za vikend a  i temperatura malo iznad nule. Meni je ovo najzanimljivije kada se dva dana unapred ne zna kakvo će vreme biti. U poslednjih sedam godina od kada pratim modele faktor iznenadjenja sto se tice snega je sveden na minimum. Kao dete sam trcao na prozor svako jutro tokom  da vidim da li je pao sneg :D, a sada sa ovakvim prognozoma iznenadjenja vise nema. :)
Gledam prognozu rhmz na rts-u jutros kazu docice do formiranja pokrivaca za vikend i u nizim predelima a na displeju temperature u debelom plusu :lmao:.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #187 poslato: 06. Februar 2013. u 08:13 »
Mislim da će sever Srbije ostati gotovo suv u četvrtak i petak i u tome se slažu i EC i GFS. Meni ciklon za vikend izgleda mnogo bolje, mada i u toj situaciji malo fali hladnog vazduha. Zanimljivo da WFR fura priću da će najviše padavina dobiti sever Srbije u četvrtak i to sve u obliku kiše. Totalno je suprotan od GFS-a. Voleo bih iskreno da nije u pravu. Kiša mi ne treba na svu ovu muku.  :)

Verovatno će biti promena u novom izlazu WRF-a, kao i GFS-a. A i krajnje je vreme da se usklade modeli.

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #188 poslato: 06. Februar 2013. u 08:16 »
Dobro jutro. Bas cudna situaija. GFS koliko toliko se drzi svoje price a EC opet svoje. Padavine su skoro na pragu a razresenja jos nema. u svakom slucaju bice interesantno da se prati razvoj situacije.

Van mreže worm

• *
« Odgovor #189 poslato: 06. Februar 2013. u 08:27 »
ajte molim vas da mi neko napise sto precizniju situaciju sa vremenom za Banja Luku do Subote jer ja ne znam vise sta da mislim svaki izlaz svih modela je totalno drugaciji od predhodnog... (inace pokrivam kucu pa mi je svaka prognoza jaaaakoooo bitna)  ;)

Van mreže zec

« Odgovor #190 poslato: 06. Februar 2013. u 08:37 »
Novi GFS meteogram crta 24mm za moj kraj u narednom periodu.WRF je povećao padavine pri večerašnjem prodoru za Beograd.
Kod GFS-a danas odlazi oko 14mm padavina,šanse za sneg male,u petak ima šansi za sneg.Dok WRF ne vidi nikakve padavine u četvrtak i petak,a temperatura je po njemu u dobrom plusu.GFS se  priklonio malo EC-u i WRF-u po pitanju temperatura za moj kraj (ićiće u plus u četvrtak i petak),što znači da su šanse za sneg  vrlo male.U petak bi trebalo biti snega i to 2-3mm.A videćemo ko će se kome kasnije više prikloniti..Vikend neću da komentarišem.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #191 poslato: 06. Februar 2013. u 08:43 »
WRF nacrtao baš jake padavine od fronta u noći između srijede i četvrtka, tj. naredne noći. Naravno, to bi uglavnom bila kiša.
Neki raniji GFS-ovi izlazi su davali i mogućnost za grmljavinu, ovi noviji su to ukinuli, ali nikad se ne zna.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 39.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #192 poslato: 06. Februar 2013. u 09:00 »
Pa ovo jutros je kao neki kompomis između GFS-a i EC-a, na žalost više je popustio GFS.
U Knjaževcu kiša sutra ujutru i deo prepodneva. Popodne suvo, a onda uveče i u toku noći slab sneg i mogućnost formiranja manjeg snežnog pokrivača. O padavinama koje su moguće od nedelje uveče još uvek je daleko govoriti.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #193 poslato: 06. Februar 2013. u 09:02 »
Da sada su WRF i GFS gotovo usklađeni, u prevodu ništa od snega. Jedino istok i jugoistok Srbije mogu dobiti snežne padavine u petak. U Banja Luci kiša danas posle podne i uveče, a mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Padavine prestaju do četvrtka ujutru taman kada će biti dovoljno hladno za sneg.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #194 poslato: 06. Februar 2013. u 11:11 »
KOd mene ocekujem jedno veliko nista. . . pod tim podrazumevam i sneg do 5 cm jer je to nista. . .

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #195 poslato: 06. Februar 2013. u 11:46 »
То би и званично било то, ГФС поново губи од ЕЦ-а, овим новим излазом се у потпуности скоро приклонио.

Очекујем и ја једно велико ништа, не очекујем ни да ће се забелети, у наредних 10 дана сигурно без неког већег снега и зима дефинитивно подбацује.

Што се мене тиче, могло би одмах пролеће, да уживамо напољу и да чекамо прве озбиљније нестабилности.

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #196 poslato: 06. Februar 2013. u 11:48 »
Kako stvari stoje EC odneo opet pobedu. GFS prepolovio padavine i jos ya nijansu poveceo temperaturu. Mozda cu sad malo otici u off ali ne verujem da ce ostatak ove zime (ako je tako mozemo  i nazvati) proci bez jos jednog hladnog i sneznog talasa.

Van mreže djuki77

• *
  • Starost: 47
« Odgovor #197 poslato: 06. Februar 2013. u 11:56 »
Sve opet ode u Hrvatsku...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #198 poslato: 06. Februar 2013. u 12:30 »
Da li ima neko statistiku koliko je ledenih dana bilo ove zime u Beogradu? Ja sad kad malo razmislim nisam siguran da ih je bilo vise od 5,6...?

Van mreže zec

« Odgovor #199 poslato: 06. Februar 2013. u 12:36 »
Eh,zaista tužno.Ništa od snega,a bilo je potencijala.Makar imamo da pratimo današnji front koji bi,bez obzira na gotovo nikakve nestabilnosti,mogao večeras da da lokalno jači razvoj oblaka.Sa najvećim potencijalom u Vojvodini,a pogotovo u Beogradu i okolini.Naravno jugozapad će imati najveće šanse da zagrmi.Kod mene očekujem 10+ mm padavina u kratkom vremenskom periodu.Posle toga se narednih dana crtaju neke mikroskopske padavine,mogu odmah da se ukinu,šta će mi.