Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2013.  (Pročitano 60197 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Februar 2013.
« Odgovor #40 poslato: 28. Januar 2013. u 19:49 »
Ja bi da umetnem sliku ali sam izgleda glup.... izvinjavam se za off,
Hteo sam samo neko da mi prokomentarise GFS METEOGRAM za Beograd, posto po onome sto vidim, mrka kapa sto se tice nekih padavina (odnosno vrlo mrsavo) za period posle vikenda
Za period posle vikenda koristite temu "zima2012/13" tamo moze da se pise za bilo koji period do 1. marta. U ovoj temi se treba drzati sledecih 6-7 dana mada je i to dosta daleko.  ;)

Van mreže Akineki

• *
« Odgovor #41 poslato: 28. Januar 2013. u 19:51 »
Ok hvala izvinjavam se... samo ako moze neko da mi objasni kako se umece slika bice super :neznam:

Van mreže sanjin

• *
« Odgovor #42 poslato: 28. Januar 2013. u 21:42 »
Od zahladjenja ostade samo tuzna uspomena.
Kukavice umiru mnogo puta prije svoje smrti.A hrabri kusaju smrt samo jednom.

Van mreže Rale

• *
« Odgovor #43 poslato: 28. Januar 2013. u 21:51 »
Ne jede se sve sto leti..

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #44 poslato: 28. Januar 2013. u 23:21 »
Tuzni,tuzni izlazi isto kao sto je zima tuzna i blaga odavno u Ivanjici nije bila ovako jadna. . .

Van mreže Slavke

• *
  • Starost: 36
« Odgovor #45 poslato: 28. Januar 2013. u 23:35 »
Ne jede se sve sto leti..

Konačno neko objektivan i iole normalan.  ;) Potpuno se slažem sa tobom u vezi nekih prethodno iznetih stavova.
Smatram da se nažalost ovde stvarno mnogo skreće za teme zvane prognoza  :-\ zato sam i ja slabo aktivan... :( i više me povuče za jezik da eto sa potrebom nešto kritikujem, umesto da svi uživamo u prognoziranju... (onom objektivnom).

Van mreže sale pn

« Odgovor #46 poslato: 28. Januar 2013. u 23:41 »
GFS je znatno bolji od EC-a, vec u subotu crta obilniju kisu, mada i EC vidi zahladjenja ali je ublazio, nije skroz isparilo.
Po GFS-u od nedelje-ponedeljka imamo znatno hladnije vreme uz mogucnost snega u centralnim i juznim krajevima.
Tako sada stoje stvari po trenutnim GFS izlazima.

Van mreže Srbin

« Odgovor #47 poslato: 28. Januar 2013. u 23:50 »
GFS je znatno bolji od EC-a, vec u subotu crta obilniju kisu

Gde crta obilnu kisu, ne smatras valjda 3 do 8 mogucih mm u pojedinim delovima zemlje u subotu obilnom kisom  :neznam: ? A i sta ima dobro u januarskoj ili februarskoj  kisi. . .

Po GFS-u od nedelje-ponedeljka imamo znatno hladnije vreme uz mogucnost snega u centralnim i juznim krajevima.
Tako sada stoje stvari po trenutnim GFS izlazima.

Jeste stim sto je trend ocaaaajan,krenulo je od zatrpavanja sa Ec-om pa je on ukinuo, drzao GFS i sada se oba modela slazu da opet mozemo ocekivati najverovatnije samo simboliku  :-\

prave zime po sadasnjim izlazima modela i GFSa i ECa nema na vidiku. .. .

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #48 poslato: 28. Januar 2013. u 23:56 »
I kao sto rekoh pre par dana,moje predvidjanje da nas je zima izneverila i da placamo danak proslogodisnjeg februarskog snega,se obistinjuje idem da se bacim u Dunav sa Savskog mosta heehe,sve je uzalud ova zima je katastofa za Srbiju...

Van mreže Vukan

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #49 poslato: 29. Januar 2013. u 00:01 »
Nesto mi baguje ovo postavljanje slike, pa cu morati usmeno. Za moj kraj GFS je bajkovit, pola od onoga kada bi se ostvarilo, ja bih bio srecan covek :D Elem, najavljuju pocetak padavina u nedelju poslepodne, negde 13 mm-a bi otislo na kisu, a onda do utorka temperatura u minusu sa vise od 40 mm-a snega :D Znam da ce najverovatnije sve to da se izmenja i to drasticno, ali u svakom slucaju lepo mi je ovako kada gledam :D

Van mreže sale pn

« Odgovor #50 poslato: 29. Januar 2013. u 00:11 »
Meni je sve jedno sta ce da bude i sta ce da pada.
Sto se mene tice moglo bi odmah i prolece u februaru jer svestan sam cinjenice da na vreme ne mozemo da uticemo.
Kako ono odluci, tako ce i biti, treba svakako uzivati u njemu.

U ovom izlazu crta od 10 do 15mm u subotu u severnim i centralnim krajevima, a sve preko 10mm su za mene dobre padavine i obilnije u zavisnosti od situacije.

Van mreže Srbin

« Odgovor #51 poslato: 29. Januar 2013. u 00:23 »
 ^^
To je boja za negde od 5mm do 10mm i to samo ovaj izlaz. . . Mozes slobodno pogledati mete(oro)grame i uveriti se da su padavine simbolicne. . . to bi u stvarnosti bilo negde od 3 do 8 mm a ako uzmes u obzir i Ec onda mrka kapa. . .

I ja bih vise voleo da grane prolece nego da ostane ovo mucenje sa zimom :)

Van mreže sale pn

« Odgovor #52 poslato: 29. Januar 2013. u 01:20 »
Pogledao sam, ipak si u pravu i daje se izmedju 5 i 10mm. Ali dobro, ta eventualna kisa u subotu je svakako novina kod GFS-a, pa ce valjda biti nesto od toga.

Van mreže srdjandj

• *
  • Starost: 26
« Odgovor #53 poslato: 29. Januar 2013. u 12:21 »
sta mislite ima li jos nesto od ove zime

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #54 poslato: 29. Januar 2013. u 12:43 »
Ono što je sigurno da do početka sledeće nedelje preovlađuje toplije vreme sa povremenom slabom kišom. Tendencija je takva da od sredine naredne nedelje postoje šanse za hladniji period ali je to još uvek nesigurno. Za očekivati je da februar ima bar jedan hladan talas ali znamo svi da tu nema pravila koja su zagarantovana.

Van mreže astrogule

• *
    • Astrofotografija i fotografija
« Odgovor #55 poslato: 29. Januar 2013. u 12:54 »
Nemojte da zamerite, malo sale nije na odmet posto vidim gomilu postova za februar i svaki je drugaciji pa da biste resili nedoumice, pogledajte kratak  klip
https://www.youtube.com/watch?v=0KLq8CDE-wM
 :sunce

Van mreže sale pn

« Odgovor #56 poslato: 29. Januar 2013. u 13:22 »
Pa razliciti su kad se kometarise samo jedan trenutni izlaz, a predhodni se ne gledaju uopste da bi se dala malo preciznija situacija koliko moze na daljinu.

Po meni i dalje vec od nedelje-ponedeljka ima potencijala za osetno zahladjenje sa padavinama. To potvrdjuju i GFS6Z ensambli, kao i u nekoliko predhodnih izlaza.

Van mreže ciklon

« Odgovor #57 poslato: 29. Januar 2013. u 14:42 »
Po meni i dalje vec od nedelje-ponedeljka ima potencijala za osetno zahladjenje sa padavinama. To potvrdjuju i GFS6Z ensambli, kao i u nekoliko predhodnih izlaza.

Dosta izlaza potvrdjuje to da od pocetka iduce nedelje mozemo ocekivati zahladjenje i padavine. Za sada je dobar trend, nadam se da nece ispariti ili se pretvoriti opet u mini zahladjenje kakvo smo imali dva putra u prethodnih desetak dana.

Van mreže BackaPalanka

• *
« Odgovor #58 poslato: 29. Januar 2013. u 16:58 »
Sad je vec jasno da nas pocetkom naredne nedelje ocekuje mini talas zagladjenja sa sneznim padavinama. Naravno kod nas na severu Srbije po obicaju necemo dobiti nista, mozda koji cm ali ce zato centralni i juzni krajevi isto tako po obicaju dobiti sve. Kao sto sam i pre proslog vikenda predvideo za Backu oblast svega par cm snega a za centralne krajeve i do 15, tako i sad predvidjam. Zahladjenje nece biti dugotrajno nazalost.
Toliko za sada.

Edit: I dan se produzio, pre 25 dana noc je padala vec posle 4 a sad tek nesto posle 5.......:(
Волим бело...

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #59 poslato: 29. Januar 2013. u 17:26 »

Па добро бачки брате, дан је у фебруару свакако дужи него у јануару, али при повољној синоптичкој ситуацији то ништа не смета...Видели смо пре годину дана...Најљуће мразеве и највеће вејавице и највећи покривач смо имали у фебруару, а не у
јануару...Иако је дан дужи...То није фактор који одлучује у фебруару да ли ћемо имати или не праву зиму...Синоптичка ситуација је та која одлучује...А нешто ми се чини да ово и није баш нека повољна ситуација за праву зиму код нас у дужем низу дана у почетку фебруара...Некако смо ''укљештени'' између два антициклона, западно од Шпаније и над Блиским истоком
а доток хладног ваздуха није баш толико убедљив кроз сужен простор струјања...модели мало држе пар дана хладан ваздух над нама, мало ''мрдну'' топлији ваздух над нама у следећем излазу...не делује ми ово убедљиво за један прави низ зимских дана...можда нешто касније током фебруара...
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.