Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2013.  (Pročitano 60283 puta)

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
Odg: Februar 2013.
« Odgovor #220 poslato: 07. Februar 2013. u 00:59 »
Dobra noc. Kako mi se cini a mozda i gresim da se za nijansu popravila sinopticka situacija u korist zime. Naravno sve je jos to daleko od onoga sto bi mi zeleli ali ja se nadam da ima prostora da se to jos popravi u korist zime. :pop:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #221 poslato: 07. Februar 2013. u 08:42 »
Nista od snega ovog puta u vecini predela, jedino ce jugoistok dobiti lep sneg tokom predetojece noci i preko 10cm. Nama ostaje jedino da sacekamo nedelju u nadi da ce sve ispasti kako treba.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #222 poslato: 07. Februar 2013. u 20:28 »
Kad vidim da za 12h ništa nema napisanog onda kapiram kako je zanimljivo vreme pred nama?? Šta bi sa onom euforijom od juče,prekjuče? Niđe nikog,maca pojela jezik  :-X RHMZ i dalje za vikend drži svoju čuvenu ikonicu ,EC nas je posušio fino,sad su to tek simbolične padavine uz po koju pahulju = jad i beda  :evil:  Čini mi se da posle ove vikend frontice ide lagano otopljenje.

Van mreže marko79

• *
  • carpe diem
« Odgovor #223 poslato: 07. Februar 2013. u 20:52 »
 ^^da, tisina danas.sve su nam najave snega polako isparile. no, ec12z i ukmo12, kojima poklanjam najvece poverenje (gfs me ove zime potpuno razocarao, iako sam drzao da je to model bez premca) nam daju kakvu-takvu nadu da se zima nece predati. jak ciklon koga vide svi modeli od ponedeljka do narednog cetvrtka, koji bi se spustio u djenovski zaliv, ovi modeli, iz izlaza u izlaz, guraju sve vise prema jugoistoku, sto nama odgovara. istovremeno, nad Skandinavijom se crta prilicno stabilan AC. ima nade... sto se tice vikenda, u vecem delu zemlje nista od snezne idile kakvu smo ocekivali, bice snega bar za jedno grudvanje :nelupaj:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #224 poslato: 07. Februar 2013. u 21:11 »
 ^^
Sve sto si napisao stoji samo da jos dodam kako se vec duze vreme odlaze taj termin koji ce nam doneti sneg i kako je uvek negde oko 140-150 sata i nikako nam se ne priblizava iako vreme i dani prolaze, sto je i prirodno.
Kako nam se neki termin priblizi tako se sve izjalovi i od zime i snega ne bude nista.
Bilo je toga naravno i ranije ali poslednje dve nedelje se bas ustalila takva situacija.
Mislim da od ove zime polako dizem ruke, pocelo je malo i da me zamara pracenje modela.  :kafa:

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #225 poslato: 07. Februar 2013. u 21:17 »
 ^^ ^^
Tragi-komicni izlazi za Srbiju  :histerija: 
Moj komentar od juce :D

Ja ocekujem inace kod mene za vikend  mozda 5 do 10 cm(preko ne) snega(a spadam u predele koji ce najbolje proci) ali to je smesno. . . Dalje ne bih komentarisao nista. . .

Dikile,mislim da nas wrf nmm preteruje tesko da ce vecaras pasti 10tak cm snega. . . a i vlro je uzak predeo gde ce biti uopste padavina. . . mada vidim da nam Martin javlja umerenu kisu u Skoplju,a vrlo brzo ce sneg. . . drzim palceve krajnjem jugoistoku,ali i dalje mislim da ce jako tesko pasti 10 cm

Van mreže petarPodgorica

• *
« Odgovor #226 poslato: 07. Februar 2013. u 21:43 »
Evo da se i ja javim iz Podgorice mi ocekujemo snijeg sjutra uvece mada sada u Podgorici duva jak sjeverni vjetar, pa neda da temperatura ide dolje al se nadamo najboljem.

Van mreže zec

« Odgovor #227 poslato: 07. Februar 2013. u 21:55 »
^^ ^^Moj komentar od juce :D

Ja ocekujem inace kod mene za vikend  mozda 5 do 10 cm(preko ne) snega(a spadam u predele koji ce najbolje proci) ali to je smesno. . . Dalje ne bih komentarisao nista. . .

Dikile,mislim da nas wrf nmm preteruje tesko da ce vecaras pasti 10tak cm snega. . . a i vlro je uzak predeo gde ce biti uopste padavina. . . mada vidim da nam Martin javlja umerenu kisu u Skoplju,a vrlo brzo ce sneg. . . drzim palceve krajnjem jugoistoku,ali i dalje mislim da ce jako tesko pasti 10 cm

Pa i nije baš tako uska padavinska zona,padavina će u toku noći biti od severa Grčke do krajeva severnije od Ništa,kao i u Bugarskoj,Rumuniji.Biće solidna količina padavina,pogotovo južnije od Niša gde će biti granica najjačih padavina,Moguće je da u Nišu padne 5+cm snega,južnije možda i više,što se tiče nižih krajeva.
Sve u svemu zanimljiva noć na jugu.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #228 poslato: 07. Februar 2013. u 22:06 »
Ne mogu da odolim a da ne okačim večerašnji UKMO.Ovakav  položaj anticiklona se već jako jako dugo čeka:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #229 poslato: 07. Februar 2013. u 22:10 »
Pa i nije baš tako uska padavinska zona,padavina će u toku noći biti od severa Grčke do krajeva severnije od Ništa,kao i u Bugarskoj,Rumuniji.Biće solidna količina padavina,pogotovo južnije od Niša gde će biti granica najjačih padavina,Moguće je da u Nišu padne 5+cm snega,južnije možda i više,što se tiče nižih krajeva.
Sve u svemu zanimljiva noć na jugu.

haha MIslio sam jako uska u Srbiji,sada kada bih gledao gde se po svetu i koliko siroko prostiru padavinske zone pod uticajem kojih ciklona,gde bi mi bio kraj :D do duse to u BG,MK,GR bice padavine pod uticajem istog ciklona kao koji ce i JI donositi padavine

A to mozda u Nisu bude i +5 cm je u domenu kao i RHMZ-a moguc sneg :) a mozda i manje od 5 cm , ne zna se, videcemo j amislim da ce tesko gde na JI pa i  na krajnjem JI preci 10 cm,ali ipak drzim palceve. . .

Van mreže zec

« Odgovor #230 poslato: 07. Februar 2013. u 22:19 »
^^
Nisam te bio razumeo. :D
Biće slabih i umerenih padavina,tako da ćemo videti ujutro.Ako se ja pitam neka padne koliko hoće,ja bih više voleo ovde da pada sneg.Mada je ove zime to izgleda teško.A i ako ne bude ništa od snega do kraja zime,makar će valjda ljudi uvideti da su novinari lupetali gluposti o metarskim snegovima i -40C.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #231 poslato: 07. Februar 2013. u 22:23 »
Ovde izgleda neće biti ni obične kiše a kamoli snega večeras i noću, potpuni debakl sa padavinama jeste da su se modeli razilazili sa prognoziranom količinom ali sam ipak očekivao mnogo više za ovaj deo srbije.

Van mreže sale pn

« Odgovor #232 poslato: 07. Februar 2013. u 22:29 »
Nele, bice kod tebe lepih padavina u drugom delu noci, ocekuj takodje da malo zabeli.
Pogledaj radar i satelit, stizu ti padavine sa juga.
Po modelima podrucje Nisa ce biti granica jacih padavina, sve severnije mnogo manje, odnosno ni malo.

Ja ocekujem kod mene slabe padavine tokom jutra, ali naravno nista znacajno.

Van mreže zec

« Odgovor #233 poslato: 07. Februar 2013. u 22:29 »
Kako neće?Pa čekaj,tek stižu padavine.I RHMZ je stavio upozorenje.Makar ćeš videti pahulje,ako ne pokrivač. :)

Van mreže nele-niš

« Odgovor #234 poslato: 07. Februar 2013. u 22:35 »
 ^^  ^^

Daj bože da budu,  svakih 10 min. izlazim napolje da vidim stanje a ono još ništa  :)

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #235 poslato: 07. Februar 2013. u 22:46 »
Ja ni jutros nisam ocekivao sneg u Vrscu pa je bila idila makar i na 2h krpetine i sve belo,tako da se po nekim naletima nadam i ovih dana,cim Temisvar ocekuje sneg tu je i Vrsac hehe...;)

Van mreže slobopfc

• **
« Odgovor #236 poslato: 08. Februar 2013. u 07:57 »
Dobro jutro. Malo pre sam pogledao karte EC-a 00z i molio bih ako ima neko raspolozen da mi prokomentarise jednu kartu. To je karta za 13.02 00z tj. +120h. Nisam bas vican tumacenju karata ali mi se cii da su anticikloni na povoljnom mestu. Narocito onaj izmedju Skandinavije i Britanskih ostrva. Drugi anticiklon  na Atlantiku je u visini Spanije. Ciklon je stacioniran Izmedju Italije i Korzike. Mene interesuje jel bi Srbija mogla da dobije dobre padavine od ovog ciklona(naravno ako se predpostavi da ce da bude takva situacija kao na karti)? Po nekom mom skromnom misljenju mozda je ciklon plitak za neke ozbiljnije padavine. I jos jedno pitanje da li je problem sto je  anticiklon iznad Atlantika suvise juzno pa zbog toga nema priliva hladnije vazdusne mase sa severa Evrope. Unapre hvala,

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #237 poslato: 08. Februar 2013. u 08:29 »
Ciklon je plitak i daleko, još u Đenovi i u toj situaciji još ne donosi padavine Srbiji. Tek daljim premeštanjem na istok će biti padavina, ali ciklon dodatno slabi pa će i padavine biti slabe. Takođe u jugozapadnoj struji dolazi topliji vazduh pa se sneg ne može očekivati i to je gotovo pravilo za istočnu stranu ciklona...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #238 poslato: 08. Februar 2013. u 08:47 »
Za sad je EC puno tačnije predviđao vreme u prethodnih par dana. A za vikend su modeli opet različiti.
EC daje padavine izmeću subote i nedelje, dok GFS glavninu padavina daje u nedelju.
Pa ostaje samo da pratimo vreme i vidimo da li će se opet GFS prikloniti i pokloniti EC-u.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #239 poslato: 08. Februar 2013. u 08:52 »
Ili NMM jutros, lep sneg u nedelju u skoro celoj zemlji...

Evo jedna tapeta